Uusimmat kuvat

lakisääteistäkö?

Maanantai 12.10.2020 klo 12:56


Saloon kaavaillaan ”Mestis-tason” jäähallia 5,5 miljoonalla eurolla 

https://www.sss.fi/2020/10/saloon-kaavaillaan-mestis-tason-

Salon vapaa-ajan lautakunta tuollaista esittää.

Entäs esittävätkö, mistä sitä rahaa saadaan? Eivät. Eivät muutkaan lautakunnat, kun talousarvioitaan laativat.

--

Alan entistä vahvemmin olla sitä mieltä, että Salossa lautakuntiin pitäisi valita vain ja ainoastaan valtuutettuja ja varavaltuutettuja. Ja miks? Siksi, että valtuutettu ja varavaltuutettu olisi, hänen ainakin pitäisi olla, vähän paremmin selvillä kaupungin rahatilanteesta, siitä koko kokonaisuudesta.  

Mitä kaupunkilaiset tarvitsevat ja mihin tärkeysjärjestykseen palvelut toteuttamisten osalta vuosittain laitetaan, niitä ei lautakunnissamme ihmeemmin mietitä. Kaikki sooloilevat omiaan, vaikka ensin pitäisi tsekata, mitkä ovat must -jutut, siis lakisääteiset palvelut. Vapaa-ajan osalta jäähalli ei sellaiseen osastoon kuulu! Eikä kuulu edes lautakunta. 

https://vm.fi/kuntien-tehtavat-ja-toiminta 

Lautakunnat ovat hallituksen alaisia toimielimiä. Ne hoitavat toimialasta riippuen erilaisia pysyväisluonteisia tehtäviä ja tehtävistä päättäminen kuuluu valtuustolle.

Lautakuntien tehtävänä on toimia lähellä palvelutuotantoa, johtaa ja valvoa erilaista palvelujen tuottamista kunnassa. Lautakuntien rooliin kuuluu myös vahvistaa ja tuoda esille kuntalaisnäkökulma palvelutuotantoa kehitettäessä.

Lautakuntarakenne vaihtelee kunnittain ja pakollisia lautakuntia ovat ainoastaan tarkastus- ja vaalilautakunnat. Valtuusto voi johtosäännössään määrätä, että lautakuntiin valitaan jäseniksi vain valtuutettuja ja varavaltuutettuja. Tällä on haluttu korostaa valtuuston valtaa ja poliittista vastuuta. Lautakuntien jäsenten vaalikelpoisuuteen liittyvistä tekijöistä on säädetty kuntalaissa.Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini