Uusimmat kuvat

jaahas

Maanantai 4.1.2021 klo 17:46


Kemiönsaaren ex-kunnanjohtaja Anneli Pahta Salon sosiaali- ja terveysjohtajaksi

Salon Seudun Sanomat kertoo, että hakemuksia sote -johtajan paikkaan tuli kaikkiaan kuusi. Haastatteluun pääsivät oikeustieteen kandidaatti Anneli Pahta, Salon kaupunginlakimies ja oikeustieteen kandidaatti Jari Niemelä sekä hallintotieteiden maisteri Hannele Ridanpää.

Vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen on tehnyt viranhaltijapäätöksen 30. joulukuuta ja valinnut Anneli Pahtan.

Mitäpä tuohon nyt sanoisi? Nooh, annanpa pisteet Korhoselle siitä, että ei valinnut Jari Niemelää! Hän ei tähän tilanteeseen (https://yle.fi/uutiset/3-11673663) nyt olisi mun mielestä sopinut.


Kommentit

4.1.2021 18:49  Marjatta

Tässäpä Pahta -taustaa:

Kemiönsaaren kunnanjohtaja Anneli Pahta jättää tehtävänsä.

Eropäätöksen taustalla on 12 valtuutetun allekirjoittama aloite, jossa vaadittiin tilapäistä valiokuntaa valmistelemaan kunnanjohtajan erottamista. Aloitteen läpimenoa ei pidetty todennäköisenä, sillä Pahtalla oli taustallaan Kemiönsaaren suurimman ryhmän, rkp:n tuki.

Aloitteen syyksi valtuutetut mainitsivat epäluottamuksen kunnan taloudenhoidossa. Kemiönsaari ei hakenut kunnille tarkoitettua koronakriisin hoitoon tarkoitettua korotettua valtionosuutta.

Pahtan erosta kertoi ensimmäisenä Åbo Underrätelser.(siirryt toiseen palveluun) Pahtan mukaan eropäätös syntyi pian aloitteen jättämisen jälkeen.

-

kopioitu ylen sivuilta

https://yle.fi/uutiset/3-11591892

4.1.2021 18:58  Marjatta

Tuo uutinen oli esillä 13.10.2020.

5.1.2021 9:05  MäVaa

Oli aamun herätys, kun uutisen kuuli. Mitä? Sama henkilö, joka sai epäluottamusta Kemiössä, kuten Mattila Salossa ja Niemelä pyörii myös mukana. Ja miten sitten Naantaliss valitaan? Heti vuoden alust piiri lähti pyörimä.

5.1.2021 14:33  Marjatta

Tämä Perniönseudun lehdestä

Epäluottamus yllätti Pahdan
Aku Poutanen13.10.2020Uutiset

Kemiönsaarella käynnistynee uuden kunnanjohtajan haku.
Anneli Pahta ilmoitti maanantaina kunnanhallitukselle halunsa erota tehtävästään. Käytännössä eron myöntää kunnanhallitus ensi viikon kokouksessaan.
?Keskustelemme vielä kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa asiasta ja katsomme, voiko tilannetta paikata. Mutta vahvasti tuntuu siltä, että edellytykset hoitaa tehtävää aloitteen myötä menivät, Pahta toteaa.

Hän viittaa valtuustossa jätettyyn aloitteeseen, jossa esitettiin tilapäisen valiokunnan perustamista sen selvittämiseksi, nauttiiko kunnanjohtaja luottamusta. Aloitteen allekirjoitti 12 valtuutettua ja siinä kritisoidaan sitä, että kunta ei ole hakenut ylimääräistä valtionapua.

Pahta valittiin Kemiönsaareen syksyllä 2015. Hän sanoo, että viisi vuotta on lähtöjään hyvä väli vaihtaa työpaikkaa, mutta syy yllätti. Hän toteaa menneiden viiden vuoden sujuneen pääsääntöisesti hyvässä yhteistyössä luottamushenkilöiden kanssa.
?Tyyli on ollut, että saa soittaa koska vaan enkä ole ollut kiinni missään poliittisessa puolueessa, Pahta muistuttaa.
Hän toteaa, että olisi voinut työn itsensä puolesta vaikka jatkaakin.
Pahta haki aiemmin syksyllä Raision kaupunginjohtajaksi, mutta ei tullut valituksi.
?Ei sinne ollut varsinaista työntöä Kemiöstä, vaan ennemmin oli kyse omasta uran kehittämisestä. Mutta Raision prosessin jälkeen minulla ei ollut mitään vaikeuksia jatkaa työtäni Kemiönsaarella.

5.1.2021 14:42  Marjatta

https://pernionseudunlehti.fi/epaluottamus-yllatti-pahdan

Minä en Pahdan valintaa pahana pidä, enkä hänen Kemiönsaari -aikaansa. Parempi hän - kuntatoiminnasta nyt ainakin tietää - kuin että paikkaan olisi otettu Jari Niemelä. En tykkää Niemelän virkavaali -ym. valittamisista! Hänet on alunperin kaupungin lakimieheksi valittu. Hoitakoot sitä tonttiaan ja hoitakoot sen hyvin! Ei muuta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini