Uusimmat kuvat

eilen, tänään, huomenna..

Perjantai 19.2.2021 klo 17:31


Tänään ei ollut sellainen päivä!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/eilen-ei-ollut-sellainen-paiva/

Nyt nousee ajatuksiini vanha, vanha iskelmä. Sitä ovat laulaneet mm. Tapio Heinonen, Tapani Kansa ja Paula Koivuniemi & Vesa-Matti Loiri. Iskelmä on ”Eilen kun mä tiennyt en.” Tuskin he tuota laulaessaan koronasta mitään tiesivät, mutta olkoot aasinsiltana tähän blogiini:

Eilen:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kohautti ja ilmoitti, että se suosittelee pääkaupunkiseudun ravintoloiden sulkemista kolmeksi viikoksi. Tulevaan hiihtolomakauteenkin annettiin korona -ohjeistus – toivomus: Muualle Suomeen ei pitäisi lähteä.

Ministeri Kiuru informoi, eilen hänkin: ”On vain päivien kysymys, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tulee esittämään koronastrategiassa siirtymistä tasolle 2”

Tänään:

Yle tietää kertoa, että se, mitä THL on eilen esittänyt, se on tyrmistyttänyt hallitusta niin, että em. johto on joutunut puhutteluun! Ja kansliapäällikkö Kirsi Varhila vahvistaa, että kyllä-kyllä, keskustelu on käyty.

Huomenna:

Kerrotaanko meille, kuka tässä maassa viimeisen sanan koronan taltuttamisesta sanoo? Kuka sanoo, missä kaappi seisoo? Onhan tässä tavallinen kansalainen nyt ihan huuli pyöreenä. Jo viime vuonna saimme ihmetellä THL:n ja hallituksen välillä olevia linjauseroja. Sitten on taas ollut päiviä, jolloin em. tahot kulkevat kuin käsi kädessä. Se, mitä THL näkee hyväksi, niin se on ollut myös hallitukselle hyvä. Tänään ei ole ollut sellainen päivä!


Kommentit

19.2.2021 17:32  Marjatta

Mahtaaks nämä tasot viel pitää paikkaansa:

Ykköstaso: Kaikki leviämisvaiheen toimenpiteet on otettava täysimääräisesti käyttöön leviämisvaiheessa olevilla alueilla!

Kakkostaso: Kaikkien alueiden tulisi ottaa käyttöön leviämisvaiheen suositukset.

Kolmostaso: Edellisten lisäksi otettaisiin käyttöön poikkeusolot ja liikkumisrajoitukset.

19.2.2021 18:57  Maaseudun seniori

Olen jo aikaa lakannut kuuntelemasta korona-uutisia,koska siinä asiassa siinä asiassa en pysynyt ns. kärryillä.
Minua vaan ihmetyttää tämä Salon koronarokotustouhu. Yli 85-vuotiaat saivat kirjeen, johon minäkin tutustuin, koska vanha hyvä ystävä mamma soitti ja pyysi apuun. Hänen oli vaikea soittaa aikaa, kun ei nähnyt oikein numeroita.
Kirjeessä luki selvästi, että ensisijaisesti oli aika varattava netin kautta www.... ja monellako yhdeksänkymppisellä on netti! Apua kun tarvitsevat jo helpommissakin vempaimissa.
Ja sitten, jos toinen vanha vie toisen rokotukseen, joka ei itse siellä yksin pärjää, niin miksi ei sitä saattajaa voitaisi rokottaa samalla käynnillä.
Eikö se ole hiilijalanjäljen kartuttamista, kun me jokainen körötämme ajaa Saktaan maaseudulta.
Kuka näistä rokotuksista päättääkin, niin olisi suotavaa, jos homma ajateltaisiin sen rokotettavankin näkökulmasta.
Plussaa annan siitä, että kun ajanvarauksesta runsaan tunnin päästä soitettin takaisin, niin palvelu oli ystävällistä.

21.2.2021 21:39  Kiukutta Muitten Pualest

Kauhiast olen myäs morkannu tätä Salon rokottamisohjelmaa, sen hitautta eli ei edes alotettu väestöä. Ny sitt selvis, ettei tiädetty, kui paljo meitt vanhoi ja tosi vanhoi on koko laajall maaseutualueell. Siksi sitt rokottei annetti Turust nii vähä kerrallas. Ja toi yks rokotuspaikka, mikä on tosi monell vallan viarass paikka , tuskin kaikk edes löytävä sinne. Eikä varmaanka oll kaupunkitaloll tullu miäle, ett monille matka rokotuspaikall on kymmeniä, ehkä 40 tai jopa yli, kilometrei suuntaansa. Jos ei ol auto eikä ajokorttika enä. Milläs tulet ja kuka maksa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini