Uusimmat kuvat

meil päätetä

Lauantai 13.3.2021 klo 12:08


https://www.sss.fi/2021/03/kehitysvammaisten-ja-vanhusten-asumisyksikolle-lupa-valtuustolta/

Kehitysvammaisten ja vanhusten asumisyksikölle lupa Salon valtuustolta

Noin meille uutisoitiin!

--

Valtuuston 8.3.2021 pöytäkirjaa ei vielä julkisesti esillä ole, mutta kun se tulee, niin pitääpä tarkistaa oikein suurennuslasin kanssa, miten tuossa asiakohdassa päätös on kirjattu:

 https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20214531-15  

Otsake oli tämä:

Kehitysvammahuollon kehittämisohjelman toteuttaminen vuonna 2021

- ei  liitteitä

Ehdotus oli tällainen:Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto 1. merkitsee edellä mainitut päätökset tiedoksi; ja 2. päättää, että valmistellaan ja toteutetaan kehitysvammaisten hoivayksikkö osana vanhuspalveluiden tulevaa palvelutarpeen kasvua kattamaan suunniteltua kokonaisuutta; tavoitteena voisi olla 70-80 paikkainen kokonaisuus, jossa kehitysvammahuollon tarve on 15+5 paikkainen yksikkö. 

Tuo perustuu hallituksen päätökseen 8.2.2021.

Miks minä motkotan?

Motkotan siks, että maaliskuussa 1.3.2021 hallitus on päättänyt tällaista:

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20214590-5

Otsake oli tämä:

Hoivakotien asiakaspaikkoja ja palveluverkkoa koskevan valmistelun käynnistäminen

liitteitä kaksi:

https://salo.oncloudos.com/kokous/20214590-5-1.PDF

https://salo.oncloudos.com/kokous/20214590-5-2.PDF

Ehdotus oli tällainen:

Kaupunginhallitus käy lähetekeskustelun ja päättää käynnistää hoivakotien asiakaspaikkoja ja palveluverkkoa koskevan selvityksen. Selvityksessä tulee ottaa huomioon vanhuspalveluiden kehittämisohjelmassa esitetyt tavoitteet ja painotukset sekä ohjelmassa esitetyt ratkaisuvaihtoehdot.

Lisäksi tulee kiinnittää huomiota valmisteilla olevan sote-uudistuksen sote-kiinteistöjä koskeviin määräyksiin.

Kaupunginhallitus päättää, että vanhuspalveluiden ja kehitysvammahuollon yhteisen asumispalveluyksikön suunnittelu aloitetaan välittömästi. Alustavat selvitykset suunnittelutyön osalta esitellään kaupunginhallitukselle sekä sosiaali- ja terveyslautakunnalle toukokuussa. Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että Hintan ja Kukonkallion kiinteistöissä suoritetaan tarkemmat kuntotutkimukset, jonka tulokset ja arviot korjaustarpeista ja korjaussuunnitelmasta esitellään kaupunginhallitukselle toukokuussa.

Kaupunginhallitus päättää järjestää asiasta maaliskuun aikana yhteisen iltakoulun sosiaali- ja terveyslautakunnan kanssa. Myös lopullisia päätösehdotuksia valmistellaan yhteistyössä lautakunnan kanssa.

Päätös Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Tuossa on asiallinen ja selkeä taustoitus ja ihan ok päätöskin. Tämäkin on ihan ok:

Kaupunginhallitus päättää, että vanhuspalveluiden ja kehitysvammahuollon yhteisen asumispalveluyksikön suunnittelu aloitetaan välittömästi.

Mutta, mutta: eihän valtuusto 8.3.2021 tuon pohjalta päättänyt. Se päätti em. helmikuisen hallituksen päätöksestä/ehdotuksesta ja ilman mitään liitteitä. Minun silmissäni se ujutti Kehitysvammahuollon kehittämisohjelman toteuttaminen vuonna 2021  -otsakkeen alle myös tämän Hoivakotien asiakaspaikkoja ja palveluverkkoa koskevan valmistelun käynnistäminen. Minun silmissäni päätöksessä mentiin vähän niinkuin luvatta toisen tontille!

 

--

Jos joku seuraa netin kautta kaupungin päätöksentekoa ja selaa esim. vain otsakkeita, niin eihän hän viimeisimmästä valtuuston kokouksen esityslistasta sellaista kohtaa löydä, joka kertoisi sitä, mitä lehtiuutinen kertoi. 1.3.2021 tehdyllä hallituksen päätöksellä on ok liitteet, jos kehitysvammaisten ja vanhusten yhteistä asumisyksikköä halutaan eteenpäin viedä. Sellainen valtuustolle olisi 8.3.2021 pitänyt esittää. 

Jos 8.3.2021/asiassa 24 olisi ollut sekä vanhuspalveluiden että kehitysvammahuollon kehittämisen liitteet esillä (kuten 1.3.2021 päätöksessä) ja siinä sitten olisi valtuustolle ehdotettu, että yhdessä ja yhteistä taloa puuhataan, niin en minä siitä olisi motkottanut!

Työn alla vanhustenhoidon osalta on vielä paljon muutakin, eikä lopputuloksesta tiedä kukaan, ei niin yhtään mitään. Ei tiedä viimeisiä päätösvaltakuukausiaan vetelevä valtuusto, eikä uusi 13.6.2021 valittava valtuusto. Jos vanhat merkit paikkaansa pitävät, niin päät voivat vielä kääntyillä vaikka mihin.

--

Tämmöst tänäpä! Pitäisköhän mennä lenkille? Hyvää viikonloppua Ystävät!

    

   


Kommentit

13.3.2021 14:01  vanhusten puolesta

Päätöksenteko näyttää sekoilevalta.

14.3.2021 17:57  KyliltKuulu

Se on yht sekoilevaa, kuin maamme hallituksen päättämättömyys koronan suhteen, ja siks ihmiset sinkoilee sinne-tänne välittämätt Marinin vienoist pyynnöist olla matkustamast mihinkkä,. ei edes Suamess. Se on ny nähty, mitä hiihtolomaviikotLapiss sai aikaseks. Samaten on arveluttanu Salon rokotteiden jako ja ny vanhusten hoivapalvelujen järjestely, ku taas helpoimman kautt kaike yritetä mennä? Ny on todettu, ett meitti ikääntynei on tosi paljo, ja se huanoks hoivaa tarttevaks ei menn ikäjärjestyksess. Järkevi ja fiksui päätöksii esiin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini