Uusimmat kuvat

terveisiä ehdokkaille

Keskiviikko 5.5.2021 klo 10:57


Mitään ihmeellisyyksiä en keksinyt SSS -toiveeseen. Sote -uudistus on työn alla, joten esim. sen palveluihin, niiden saatavuuteen tm. ei paljon kannata nyt päätänsä vaivata. Tässä vaiheessa tuntuu siltä, että vain hallitus tietää (myös tahtoo), mitä me suomalaiset tarvitsemme. Paru tässä nyt sitten esim. jonkun neuvolan tai hammashoitolan tai muun palvelun kylällä säilyttämisen puolesta. Ei taida paljon auttaa! Kouluista kyl varmaan asiaa saisi, mutta Muurlan alueella on yks koulu. Tuskin on ensimmäisten joukossa cityn poistolistalla!

Mutta tämmöstä tuuppasin salkkarin toimitukseen:

Vuonna 2018 esitin pyörätietä Muurlan kaupunginosaan (Kaupunginvaltuusto 11.06.2018 § 99). Ei onnistunut. Minä en pyörällä kulje, mutta moni muu kulkee. Toivottavasti joku nostaa tämän uudelleen esille. Välille Kirin talo ja Kiskontie olisi hyvä saada turvallinen ja valaistu tie jalan kulkeville ja pyöräilijöille. Matka on n. 2 km.

Sitten tämä vuonna 2018 poistettu Muurlan ohituskaista https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2018/05/24/24915

ELY -keskuksen liikennelaskenta ei minun mielestäni ollut ohituskaistan poistossa ajan tasalla, ei myöskään kaupungin valppaus asukkaidensa ja 110 -tietä käyttävien turvallisuudesta huolehtimisessa. Esim. jätepolttolaitokselle kulkeva liikenne ei nyt ihan olematonta voi olla. Jospa joku tulevista päättäjistä vaatisi edes sitä, että kaupunki pyytäisi ELY -keskusta päivittämään em. alueen liikennelaskennan.  

--

Salon viimeisin liikenneturvallisuussuunnitelma nolottaa päättäjäkyselyn osalta. Kyselyn vastaamisprosentti on ollut 17. Kun seuraavaa suunnitelmaa tehdään, niin toivottavasti kaikki kaupungin luottamushenkilöt patistetaan vastaamaan ja esittämään näkemyksensä myös oman kaupunginosansa osalta. 

--

Näitä 

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/04/Kuntajakoselvitys-hallinnon-ja-palveljujen-j%C3%A4rjest%C3%A4missopimus.pdf

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/04/Kuntajakoselvitys-selvitysosa.pdf

en lähettänyt, mutta jospa uudet tulevat luottamushenkilöt muistaisivat Salo -cityn juuria! 

Ovat nämä kaupungin sivustoilla vielä esillä olleet. 

Kiitos siitä!

Mitä luvattiin, mitä sovittiin? Mm. tällaista: palvelujen kehittämistavoitteena on: 

1. Järjestää lähipalvelut kuntalaisten lähellä taajamissa ja kylissä vahvistamalla sillä tavoin näiden alueiden elinvoimaisuutta ja asumisviihtyvyyttä. Lähipalveluissa korostuvat erityisesti lasten päivähoito, perusopetus (1-6 lk.), lähikirjastot, lähiliikuntapaikat, terveyspalvelut, palveluliikenne, kotipalvelut, vanhusten kotihoito ja vanhusten palveluasuminen. 

2. Järjestää keskitettävät hallintopalvelut ja suurta väestöpohjaa vaativat palvelut monipuolisesti ja laadukkaasti. 

3. Vahvistaa ennaltaehkäiseviä palveluita, jotta kunnan asukkaiden hyvinvointi ja elämisen laatu sekä palveluiden kustannukset olisivat hyvässä suhteessa keskenään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini