Uusimmat kuvat

Salo suunnittelee

Tiistai 29.6.2021 klo 15:28


Jaa-a. Minun piti paussia pitää. Kirjoittamisesta. En pidäkään. Tänään ihmettelen. Missähän välissä tästä:

Aiesopimus IoT Campukselle perustettavaa hoivayksikköä koskevasta yhteistyöstä

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20214638-14

on kaupunkilaisille jotain etukäteisinfoa annettu? Ei löydy ainakaan tästä päätöksestä/linkistä:

Hoivakotien asiakaspaikkoja ja palveluverkkoa koskevan valmistelun käynnistäminen

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20214637-11eikä täältä:

Kehitysvammahuollon kehittämisohjelman toteuttaminen vuonna 2021

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20214531-15mutta tällaista suunnitellaan:

https://www.sss.fi/2021/06/saloniot-campukselle-suunnitellaan-30-paikan-hoivayksikkoa-kaupunginhallitus-haluaa-lisatietoa-aiesopimuksen-sitovuudesta

Salon IoT Campukselle suunnitellaan 30 paikan hoivayksikköä – kaupunginhallitus haluaa lisätietoa aiesopimuksen sitovuudesta

 "..IoT Campusta ylläpitävä osakeyhtiö tekisi kampuksen Kamparakennukseen hoivayksikölle modernit ja nykyajan asumisvaatimukset täyttävät tilat. Salon kaupunki vuokraisi tilat ja vastaisi hoivayksikön toiminnan pyörittämisestä."

--

Kampa -infoa löytyy täältä:

https://www.saloiotcampus.fi/fi/tilat-palvelut/erikoistilat/konesalit

--

Siitä en tykkää, että IoT Campusta mainostetaan cityn keskustassa sijaitsevaksi.Turku AMK kertoo sentään näin: keskustan läheisyydessä

https://www.turkuamk.fi/fi/turun-amk/yksikot-ja-kampukset/iot-campus-salo/

  • Salo IoT Campus sijaitsee Salon keskustan läheisyydessä. Kävelymatka rautatieasemalta on n. 1,5 km ja linja-autoasemalta n. 1,2 km.  Salon joukkoliikenne.

--

!,2 - 1,5 km kävelymatka voi nuorelle olla ok, mutta huonosti liikkuvalle ikäihmiselle se ei ole. Milläs menet omaistasi katsomaan, jos et autoa/ajokorttia enää omista. No Paikkurilla tietty, sanoo joku.

Nyt voisi samaan syssyyn ihmetellä, jotta miksei kaupungintaloa korjata vanhusten hoivapaikaksi. Sit oltaisiin keskellä jotain!  Kaupungintalon sakki voisi muuttaa IoT Campukselle! Tähän tulee varmasti vastaus, jotta ei käy. Kaupungintalolla on ollut sisäilmaongelmia! 


Kommentit

29.6.2021 15:36  Marjatta

Tämäkö

.. sekä tiiviiseen yhteistyöhön ja kumppanuuteen perustuvan, hoivateknologiaan panostavan hoivayksikön suunnittelua kaupungin alueelle.

sen kertoi?

kopioitu valtuuston päätöksestä 21.6.2021
70 §
Hoivakotien asiakaspaikkoja ja palveluverkkoa koskevan valmistelun käynnistäminen
1) jatketaan senioritalo-kokonaisuuden suunnittelua Alhaisten tontille, sekä tiiviiseen yhteistyöhön ja kumppanuuteen perustuvan, hoivateknologiaan panostavan hoivayksikön suunnittelua kaupungin alueelle.

29.6.2021 16:34  Marjatta

IoT Campuksen sivuilta:

"Yhteisö
Tiede, kehitys ja koulutus mahtuvat saman katon alle. Salo IoT Campuksella eri alojen osaajat tapaavat toisiaan päivittäin erilaisissa verkostoitumistilaisuuksissa, tapahtumissa, rennommissa kokoontumisissa sekä spontaanisti kampuksen käytävillä. Johtaja, sijoittaja, asiantuntija, tutkija tai opiskelija: tervetuloa edelläkävijöiden joukkoon."

Tulee olemaan varmaan täydellinen, kun tuonne vielä ikäihmisetkin mukaan halutaan.

Kummallista Campuksen täyttämistä. Tyhjiä tiloja näyttää olevan vaikka kuinka paljon. Tilat löytyy, kun googlettaa! Ei tainnut paikasta tullakaan ihan niin fantastista kuin mitä 2016 lupailtiin.

29.6.2021 17:18  Ystävä

Jos Kampa koostuu kolmesta salista, niin varataan yksi tanssisaliksi. Terv. Yks tanssiva

29.6.2021 18:34  MääTaasTäsä

Salon Nokian jälkeinen aika eikä Nokian tilojen uusio käyttö mennyt lainkaan kuten Strömmssössä. Esim. Oulussa on mennyt huomattavasti paremmin, ja Nokiahan uutisoi hiljattain myös lisäävänsä siellä toimintaansa. Onko se siinä, että Salossa jokainen puolue puuhastelee omiaan sopimatta toisten kaa , tarkoitan, että olisi yksi päämäärä johon jokainen pyrkii. Vanhuspaikkoja heitellän sinne tänne. Yksi omainen just kertoi, miten kova saa olla, että huonokuntoiselle saa hoivapaikkaa. Ja säälittäviä he, joilla ei puolest puhuji oll. IoT Campuksel et pääse Paikku-bussilla...

29.6.2021 18:38  Simmottis Vaa

Jos se tule mull loppusijoituspaikaks, nii entisen saloralaisen ilahtuisi kovaste, jos ne toisis pöyräll piäni piirilevyi muutamie osiens kanss tai piäni peltei suteines ja tahnoines, nii mä saisi niit sitt pirell sormisan ja muistell. Ja jos tulis muitaki saloralaissi, nii meitill voisis olla viäl hyvinki lysti!!!

1.7.2021 20:31  MääTaasTäsä

SSS:n netti-sivull oli kommentti, miten Halikon sairaalan vois saneerata hoivakodiks. Olis arvokas historiaa havisevat rakennukse ja ympäristö sellaine, joka houkutteliss ulkoiluttama hoidokei, omaiste tai muitte vapaehtoiste. Jos olis muutama sähköne menopeli, mitä viäl hiuka paremp kuntose pystyisis ajama puistoteill.

1.7.2021 22:51  Salon salailut

Ihmetyttää Salon kaupungin päätöksenteko ja asioiden valmistelu. Sitä voisi kutsua vaikka nimellä "Salon salaillut päätökset"
Olen tottunut siihen, että ensin asiat valmistellaan huolellisesti ja pyydetään mahdolliset tarvittavat lausunnot. Sitten päätetään näiden pohjalta, ja vasta sitten aloitetaan asian täytäntöönpano päätöksiin perustuen.
Salossa vaan menetellään päinvastoin. Tätä IoT-kampuksen hoivakoti asiaa on valmisteltu kaavan muutoksin ja kuulemma tiloissakin on tehty jo tarvittavia muutoksia. Mutta se ei vanhustenhuoltoasioiden käsittelyssä ole näkynyt. Vasta sitten se tuodaan päätettäväksi hallitukselle ja valtuustolle ja rivien välistä saa tavallinen kuntalainen arvailla, mistä kaupunki vuokraa tilat. Paikkaa kun ei suoraan pykälässä kerrota.
Tiloja kun vasta päätettiin aloittaa kv:n päätöksellä suunnitella, niin hetken päästä tulikin käsittelyyn jo aiesopimus. Joskus asiat etenevät harvinaisen nopeasti....

2.7.2021 10:23  Vanhainkodissa usein vieraillut

Uutta Saloa on vaivannut koko ajan tietynlainen lyhytjänteisten päätösten tekeminen. Tänäään tätä, huomenna toista. En tiedä, mistä se johtuu, johtuuko siitä, että asioita tuodaan ns. "puskista"käsiteltäväksi ilman kunnollista valmistelua. Taas on kuitenkin yksi uusi lisää tulossa.
Tämä IoT campuksen tiloihin sijoitettava hoivakotihanke. Ei ajatella, mikä on kestävää ja taloudellisesti kannattavaa. Onko tämä pysyvä vai väliaikainen ratkaisu. Asioiden esittelyssä olisi tuotava näkyviin päättäjille myös hankkeen todelliset kustannukset. Edes niitä ei saa salata.
Ja vielä, mitä yhteistä on vanhuksilla ja nykyteknologialla. Kun ihminen joutuu hoivakotiin, on hän yleensä siinä kunnossa, ettei tarvitse kuin hoivaa ja lämpöä.
Päättäjät puhuvat kauniisti siitä, miten hoivakodit pitää sijoittaa siten, että ne ovat helposti saavutettavissa. Todellisuus on toista, kyllä monet vanhukset unohdetaan hoivakotiin, jotkut omaiset käyvät katsomassa, jotkut eivät koskaan...

2.7.2021 20:12  MääKylilt

Kun tätä IoT-suunnitelmaa oikke miätti tosissas, ei pelleillen kuten netti-sivuill on heitelty ja tosa yhres aiemmas miälipiteesäki heitin, niin ny tää IoT juttu olis puhallettava poikki kaupunkin taholt. Istuma ja miättimä, miten se heikko vanhus siäll makka hianos huaness, m u t t a JOS siält p u u t t u u KODIKKUUS, se vanhus kutistu kutistumistas sen hianon ehkä elektronisten hienouksien keskell. Voikk mihinkäs valitta tai pyyttä lausuntoi???? Ennenku o myöhäst.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini