Uusimmat kuvat

kiinteistöbisnestä 13 jalkapallokentän verran?

Torstai 29.7.2021 klo 18:13


 

Tämä on taas tätä sarjaa, kun menneitä muistelen:

Ylen uutiset ihmetteli joulukuussa 2016:

"Kuuluuko Salon kaupungin olla mukana osaamiskeskuksen kiinteistöyhtiössä? 

Osaamiskeskuksen perustaminen Saloon, Microsoftin entisiin tiloihin, herättää salolaisissa ristiriitaisia ajatuksia."

Etukäteen, ennen valtuuston kokousta 19.12.2016 kerrottiin, että Salon kaupunginvaltuutettujen mielipiteet hajoavat ja että päätöksenteosta odotetaan tiukkaa.

Nooh, ei siitä kovin tiukkaa tullut. Muutama vastaansanoja. Minäkin.

Salonjokilaakso 22.12.2016, numero 51 sivulta neljä löytyy tietoa sekä äänestystulos:

Ylen uutisissa kerrottiin tällaista: Salo lähtee mukaan kiinteistöbisnekseen.

Valtuuston selvä enemmistö tuki Microsoftin kiinteistön ostamista osaamiskeskittymän tarpeisiin.

Turun Sanomat kertoi mm., mitä kiinteistöön ajateltiin: "Kiinteistöön on suunnitteilla teollisen internetin osaamiskeskittymä, ja investoinnin tavoitteena on kehittää kaupungin elinvoimaisuutta, tukea yritysten liiketoiminnan kasvua ja lisätä työllistämisen mahdollisuuksia." 

 

Vaan uusiksihan tuo joulukuun päätös vielä meni: Salo päättää Microsoftin kiinteistökaupasta uudelleen valituksen takia

ja siitä, että joulukuisessa päätöksenteossa vähän hosuttiinkin, siitä tein minä kantelun. Kanteluni takia ei päätös uusiksi mennyt, mutta kyllä siitä pikkusen pauhuja tuli: https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20194100-20

"Aluehallintovirasto kiinnittää Salon kaupungin huomiota hyvän hallinnon vaatimusten noudattamiseen valtuuston pöytäkirjojen tarkastamisessa ja päätösten täytäntöönpanossa."

Vasta 13.2.2017

Osaamiskeskittymän ja siihen liittyvää kiinteistöliiketoimintaa harjoittavan yhtiön perustaminen Saloon
(huom. linkki ei enää aukea)

sai valtuuston enemmistön siunauksen ja 2.3.2017 uutisoitiin, että Microsoftin Salon tehdaskiinteistön kauppakirja on allekirjoitettu

 

--

 

Miksvarten noita tommosia nyt esille nostan? 

Siksvarten, kun ihmettelen (myös moni muu), missä vaiheessa, minä vuonna ja kuka/ketkä noihin tiloihin vanhustenhoitoa alkoivat suunnitella? Esim. 31.8.2019 IoT toimitusjohtaja Juha Vakkula vielä kehuskeli, että Campuksen osto kannatti ja että kaikki oli hyvin. "Kiinteistön monitoimitiloista on vuokrattu kuudessa vuodessa puolet ja tuotantotilat melkein kokonaan. Kaksi ja puoli vuotta kaupan jälkeen tavoitteet on käytännössä saavutettu."

Jos ja kun nyt sitten katsot IoT Campuksen linkkejä, sitä mitä talossa kerrotaan olevan, mm.

"Salo IoT Campuksella kaikki tarpeellinen on saman katon alla. Monipuoliset ja nykyaikaiset toimisto- ja tuotantotilamme sekä tutkimuslaboratoriomme ovat muuttovalmiita, ja tilaa kasvulle on 13 jalkapallokentän verran. Joustavat ja kattavat palvelumme tekevät arjestasi vaivatonta. Kampuksen yhteisö ja kansainväliset verkostot takaavat huippuosaajien tuen kaikissa vaiheissa ideoinnista tuotantoon. Katso vapaat toimitilat Salo IoT Campuksella."

niin tuohonko "kaikki tarpeellinen saman katon alla" kaupunkimme vanhustenhoitokin mukamas kuuluu? Kiinteistöbisnekseen?

On tainnut vanhusten palveluja suunnittelevilta ja asioita valmistelevilta virkamiehiltä jäädä vähän huonolle lukemiselle sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistukset iäkkäiden ihmisten palveluista ja niiden kehittämisestä. Minä en ole löytänyt yhden yhtäkään ohjetta, joka edes vihjaisisi, että kuntien tulisi vanhusten hoitoyksiköitä suunnitellessaan hyödyntää kunnissa tyhjinä olevia tehdas- tai toimistorakennuksia. 

--

Puoliksi päätettyä?  

https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/09/Viestint%C3%A4ohje_Salon-kaupunki.pdf

https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990621

https://www.kuntaliitto.fi/laki/julkisuus-ja-tietosuoja/kunnan-viranomaisten-toiminnan-julkisuus


 


Kommentit

29.7.2021 19:30  YksMammast Kylält

Suoraan sanoen mua kyll alkka jo pelotta, ku vanhenemine on tätä päivä, vaikk muut yritetä toine toisellemme selittä. Misä ova ne kodikkuut huokuva hoivakodi, mukava ihmiste lähell oleva johtaja ja mukava ilonen palveleva hoitohenkilökunt. Pari- kolkkymment vuatta sitt tämmösist oli lehdiss kuvi ja esittelyi ja kyll tv:ssäki ohjelma tehty. Ny hoivakoti paikan saa vast ku ihmine on nii heikko, ettei enä juur tiärä, mitä ympärill tapahtu. Ja se muuttoviänti pitkään TK vuodeosastoll maannell tuntuu kuitenkin jossaikin, vaikk'ei sanotuks saisika. Ja se elämä oliki siin sitt. Mä ainaki haluisiss olla ja viihty kivass paikass eres vuare . Auttak siin Hoiva-vaatimus-paperi vaikk ny jo kirjotettun?

29.7.2021 22:29  Osallistuva mökkiläinen

Kaupungin viestintäohjeen mukaan, eli kaupungin päätöksentekoa ja hallintoa koskeva viestintä, kohdassa 3.1 kerrotaan mm. että "asukkailla on mahdollisuus seurata kaupungin päätöksentekoa ja hallintoa". Voi todeta, että ainakin sote lautakunta on toiminut aivan päinvastoin, eli pimittänyt valmisteilla olevaa hanketta, joka on viety jo niin pitkälle, että asia on vain aiesopimusta vaille valmis. Esittelyhuonekin kuuluu jo valmis olevan!?
Ja päättäjät senkun vaan sitten siunaavat hankkeen. Eli mennään latvasta puuhun.
Ja IoT Campuksen osalta tämä on selvää bisnestä, kun tilat eivät täyty, pitää tilat saada vanhusten käyttöön, jotta kiinteistön tuotto saataisiin plussalle. Niin se Turun AMK:n Salon toimipistekin piti Campukselle siirtää, vaikka kaupunki menetti vuokratulojakin siinä samalla, vaikka kaupungilla tuloistakin puute on. Ja tyhjiä tiloja kaupungilla on itselläänkin jo ennestään.
En ymmärrä tällaista taloudenpitoakaan...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini