Uusimmat kuvat

murheenkryyni

Maanantai 23.8.2021 klo 23:22


Mahtinaisentiestä tuli murheenkryyni – painuvaa tietä korjataan taas sadoilla tuhansilla euroilla

No onhan tuo murheenkryyni ollut alusta lähtien. Tässä kysymys vuodelta 2017:

§ 8 Marjatta Halkilahden valtuustokysymys kysymys ohikulkutiestä

Marjatta Halkilahden valtuustokysymys kaupunginjohtajalle: ”Salon itäinen ohikulkutie otettiin käyttöön 29.12.2016. Tiehankkeen toteuttivat yhteistyössä Liikennevirasto, Salon kaupunki ja Varsinais-Suomen Ely-keskus. Tie on jo nyt, noin vuoden käytöstä, töyssyilevä ja notkuileva. Onko kaupungilla tietoa milloin tietä korjataan? Mitä on alunperin sovittu takuu-ajasta ja korjaus- ym. kustannuksista? Mikä on mahdollisesti kaupungin osuus ( esim. prosentteina)? 

Marjatta Halkilahti kaupunginvaltuutettu KD, sitoutumaton” 

Kaupunginjohtajan vastaus:

Kt 52 on maantie, jonka ylläpidosta vastaa Liikennevirasto yhdessä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa. Salon kaupunki on ollut mukana osittain rahoittamassa kt 52 uuden linjauksen rakentamista, mutta ei osallistu tien ylläpitoon. Kaupungin osuus investoinnista yhteensä n. 2,3 milj. Urakan vastaanottojärjestelyihin liittyen on sovittu joidenkin painumien korjaamisesta ja nämä korjattaneen keväällä 2018. Urakassa on muutoin sovittu takuusta ja muista vastuista alan tavanomaisten käytäntöjen mukaisesti. Kaupunki on maksanut oman osuutensa tien rakentamiskustannuksista eikä muista kustannusvelvollisuuksista ole sovittu. Tien pohja on pehmeä eikä sitä saada täysin tasaiseksi. Urakoitsijan mahdollisuuksista korjaustoimiin vakuuksien ja takuiden puitteissa saadaan jatkossa lisätietoja.”

--

Tietä voidaan korjata ja paikata loputtomiin ja rahaa palaa, eikä siitä kunnollista tule koskaan. Mutta se on sentään vain tie.

Mites sitten suu pannaan, kun suunnitelmissa olevaa Tunnin junan junarataa pohjustetaan. Tuota samaa Mahtinaisentien aluetta, pehmeän pehmeää savipeltoa se tulee kulkemaan piiitkän matkaa.

Töyssyisellä tiellä nyt vielä jollain lailla autolla ajaa, mutta jos raiteet notkuilevat, niin mites junat sellaisesta selviytyvät?

--

ai hämmentää vai?

Lauantai 12.6.2021 klo 12:41

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2021/06/12/38416


Kommentit

24.8.2021 0:01  Marjatta

Ellet ole digilehden tilaaja, niin SSS juttua et näe. Mutta kommentit näkyvät. Niitä on!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini