Steissin tontille!

Lauantai 25.9.2021 klo 17.56


Nyt pitää nostaa ihan omaksi blogikseen tuo edellinen juttu. Aihetta sain ensimmäisestä kommentista:

Miksi nuoret ovat saaneet paikan linja-autoaseman läheltä, mutta vanhukset ja omaiset häädetään hankalakulkuisen tien päähän?

Vastasin näin:

Hyvä kysymys. Tuota samaa olen minä miettinyt. Steissin tilat ovat todella sujuvan yhteyden päässä linja-autoasemalta. Ja osuuskauppa saa komiat vuokrarahat. Jos ent. AMK  on nyt puoltyhjänä, niin esim. sinne nuorten tilat voisi siirtää. Olisi ainakin kaupungin omat tilat. 

Mutta, mutta: jos nuorilta kysyttäisiin, että menettekö Ylhäistentielle, niin varmasti nousisi ISO haloo. Tuskin tykkäisivät siitäkään, että kokoontumistiloja tarjottaisiin Campukselta. Eihän se mitään keskusta-aluetta ole, vaikka niin yritetään mainostaa. Torin ympärillä keskustan paikat ja kohteet ovat. 

Ja jatkan nyt tähän::

Autolla liikkuva päättäjä ei ilmeisestikään osaa tai edes halua kuvitella, millaista kaupungin alueella liikkuminen ilman mitään omaa kulkupeliä ihan oikeasti on.  Esteettömyydestäkään ei välitetä tuon taivaallista. Yksittäisten katuosuuksien korjaamisilla ei pitkälle pötkitä.

Jos olisin kaupunginjohtaja, niin soittaisin pirauttaisin heti maanantainaamuna Osuuskaupan ylimmälle tirehtöörille ja kysyisin paljonko tarttette rahaa, jotta myytte Steissin tai alueelta tontin.Siihen sit 30 -paikkainen vanhusten hoitolaitos.

Ilolansalokin kadun varrella on. Ja hyvin pärjäävät. 

Vanhustenhoidossa on koko kuntaliitosSalon ajan menty sen mukaan, mitä virkamiehet ovat esittäneet. Somero on parhaillaan kuin tikun nokassa urheilukenttä -päätöksenteostaan (valtuuston tahtoa ei ole toteutettu), mutta ihan samaa on ollut Salossa. Vai mites se menikään ja eteni tämä vuosien takainen valtuuston tahto: 

Saku Nikkanen Simo Vesan, Marjatta Halkilahden, Saija Karnisto-Toivosen ja Jaana Haapasalon kannattamina ehdotti, että vanhuspalvelut käynnistävät tilojen vuokraamista koskevat neuvottelut ympärivuorokautisen palveluyksikön perustamista varten.Yksikkö on lähtökohtaisesti 30-paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö, joka voi olla myös kevyemmän hoidon yksikkö, jonka asukkaat eivät tarvitse ympärivuorokautista hoitoa, mutta eivät enää pärjää kotihoidon turvin. Neuvottelut tiloista käydään vuoden 2018 aikana niin, että toiminta voisi alkaa vuonna 2019. Vuokrasopimus ja ehdot tuodaan päätettäväksi vuoden 2018 aikana.

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20173816-7

On moneen kertaan todettu, että ei edennyt mihinkään.

Annettiinko pauhuja ja jos, niin kenelle? 

--

Minä annan pauhuja itselleni. Niin kaunis ulkosää ja mää istun tietsikan äärellä sisällä. Nyt äkkiä loppuehtooks pihalle. Hyvää viikonloppua Ystävät!


Kommentit

25.9.2021 20.16  Sammatin seniori

Jos tuo em. päätös ei edennyt mihinkään, miksi nyt sitten sovitaan valmiiksi virkamiespäätöksillä tämä Campuksen palveluyksikköhanke ja sitten vasta tuodaan päättäjien hyväksyttäväksi, jotka sitten vaan nuijan kopautuksella sen hyväksyvät. Minä en päättäjänä tällaiseen alistuisi. Vaikuttaa siltä, että päättäjiä ei paljonkaan arvosteta.
Tai lähtikö se aikaisempi ehdotus virkamiesjohdon kannalta väärästä päästä eli luottamnushenkilöiltä.
Tässä näkee vanhusten arvostuksen Salossa; poissa silmistä, poissa mielestä.

28.9.2021 14.53  YksMammast Kylält

Hyvä ehdotus Steissin tontista. Siinä oleva aaltopellillä katettu rakennus rumilus joutaisi pois ja tilalle Hoivakoti. Iot Campus on ehdoton ei hoivakodille. Sitä ei varmaankaan pikkurahalla saneerata 1 hengen huoneiksi omilla suihku- ja wc-tiloilla. Joka muuta väittää, kertoo muunneltua totuutta, oletan. Kaupungintalolla , kuunnelkaa äänestäjienne ääntä ja toivomuksia. Ajatelkaa asiaa tulevien asukkaiden näkökannalta, e i virkamiesten.

1.10.2021 20.40  Marjatta

Kaup.keh ltk esityslistasta 28.9.2021/46 löytyy tämmöstä tekstiä: "Tarkastuslautakunta toteaa, että toimialat voivat itsenäisesti vuokrata tiloja
käyttöönsä ja että tavoitteena tulee olla, että ensisijaisesti käytetään kaupungin omia tiloja ja ulkopuolisilta vuokrataan tiloja vain erityisen
perustelluista syistä"

Siis ihan itse saavat vuokrata. Onpa kummallinen vastaus. Talousarviosta rahaa pitää löytyä. Ja kukas ne semmoset rahat päättääkään? Vastaus: valtuutetut.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini