syömisen mallia

Torstai 4.11.2021 klo 9.54


Jospa nostaisin tämän linkin esille:

https://www.ylppo.fi/ylpon_perinne_klubin_ruokakulttuurissa

Olen saanut tuon Uuden Suomen Puheenvuoro -blogiini. Linkin takaa löytyy mm. tällaista:

Kaikkea voi syödä ja juoda - kohtuudella

Hyvän ruuan ystävä Arvo Ylppö kävi säännöllisesti Klubin kantapöydässä lounaalla tietäen, että Klubilla tarjotaan hyvistä raaka-aineista valmistettua suomalaista ruokaa. Hänen annoksensa olivat tavallisen kokoisia annoksia ja ruuan kanssa nautti valkoviiniä, joskus myös snapseja ja kahvin kanssa konjakkia, mutta korkeintaan kaksi lasillista.

"Arvo Ylppö istui aina kantapöydässä ja hänellä oli tarkat, silloin hyvin modernit, ajatukset ruoasta. Hänen ehdottomat ohjeensa olivat, että pöydässä piti olla aina leipää ja mielellään itse tehtyä. Hiivaleipä olikin, mutta ruisleivän leipominen ei aina onnistunut. Pöydässä on oltava ehdottomasti voita. Kermasoosissa on oltava kunnolla kermaa. Perunat olivat myös tärkeitä: läskisoosiin laitettava peruna oli eriasia kuin muusiperunat. Perunoiden oli myös oltava hyviä. Pitää syödä ajankohtaista ruokaa eli mätiaikaan mätiä, keväällä nokosia. Näistä hän piti oikein oppitunteja. Kalan oli oltava kotimaista, eikä meillä ollutkaan koskaan mitään merikrotteja tai kissakaloja. Lisäksi tuli olla riistaa ja perinneruokia. Ihan yksinkertaisia asioita, jotka pätevät tänäkin päivänä. Nämä olivat siis ensimmäiset Ylpöltä saamani perusohjeet. Nyt kun ajattelee, mihin ruokakulttuurissa on tultu, niin ihan samaa. Hän oli edellä aikaansa. Ihminen voi siis syödä kaikkea, mutta kohtuudella. Alkoholiakin voi ottaa, mutta siitä ei saa tulla krapula. Nämä ovatkin erittäin hyvät elämäntapaohjeet." (Suomalaisen Klubin ravintoloitsija Riitta Malmberg muistelee)

--

Kyllä Helsingin liha -päätöksestä nyt tohkataan. 
On kyllä aihettakin! 
 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e7eeab37-2b83-4f77-8b9e-43949107d7df

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008377755.html

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskustaryhmyri-juha-pylvas-pitaa-


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini