jotain uuttako?

Perjantai 19.11.2021 klo 11.13


Sairauspoissaolot maksavat Salon kaupungille yli viisi miljoonaa euroa vuosittain – nyt poissaoloja pyritään karsimaan uusin keinoin

https://www.sss.fi/2021/11/salon-kaupunki-koukkaa-sairauslomien-selustaan-%e2%80%89tyoelaman-laatua-kehitetaan-koko-organisaatiossa/

Uutinen kertoo, että Salon kaupunki pyrkii vähentämään henkilöstön sairauspoissaoloja. Apuna on joku uusi menetelmä (Lapin yliopistossa kehitetty QWL-mittausmenetelmä),joka laskee henkilöstölle ja esimiehille tehtävien kyselyiden perusteella kaupungille työelämän laadun indeksin.

Jaahas!

Jotain ihan uuttako?

No eipä juur!

Ei minun mielestä.

Tästä kyl olen samaa mieltä:

"– Sairauspoissaolot eivät vähene sillä, että tavoite on kirjattu strategiaan. Työnantajan pitää myös panostaa siihen, ja tämä on erinomainen keino, Söderlund summaa."

Minä pitäisin ykkösenä sen, että eri työpisteiden esimiehet olisivat oikein valitut. Jos esimies ei osaa tehtäväänsä, jos hän on vaan ja pomottaa, niin eihän siitä pitkän päälle mitään tule. 

Minun töissä ollessani laitos (vanhainkoti) toimi kaksiosastoisena. Ei ollut ylihoitajia eikä osastonhoitajia, ei niin, että heidät olisi työnantaja (hallitus) valinnut.

Henkilöstö sai itse äänestää, kuka kulloinkin "pomotti". Siten mentiin noin vuosi kerrallaan. Kaikista ei vetäjiksi ollut, he eivät sellaisiksi edes halunneet ja hekin, jotka tykkäsivät, että esimiehenä olo oli heidän juttunsa, hekin vuorottelivat. Yhtenä vuonna yks, toisena vuonna toinen.

Myös osastolta toiselle vaihtoa oli. Kukin vuorollaan. Helpotti sitä tilannetta, että henkilöstö näki ja koki, mitä oli nk. aidan toisella puolella. Työpaikassani ei juur sairauspoissaoloja ollut! Ei todellakaan. Olen vieläkin kiitollinen silloisesta henkilökunnasta!

--

Tuo oli ”laitosmaailmaa”, mutta voitaneen tuollaista muissakin työpisteissä, joihin esimies tarvitaan, kokeilla!


Kommentit

19.11.2021 11.22  Marjatta

Jos työolosuhteet ovat ok, henkilöstö tykkää työnteostaan ja työnsä kohteista (tärkeää varsinkin vanhustenhoidossa) ja pomo on nainen/mies paikallaan, niin ei henkilöstö ihan pienistä sairastele!

19.11.2021 21.53  Entinen kuntalainen

Päätösvaltaa ja vastuuta enemmän ruohonjuuritasolle. Vähemmän pikkupomoja ja turhia työpalavereita. Yksinkertainen organisaatio. Tämän olen huomannut toimivan.
Olen kuullut, että henkilökunta eräässä hoivakodissa voi huonosti, johtunee huonosta johtamisesta, niin olen ymmärtänyt. Siinä olisi johdon peiliin katsomisen paikka.
Tuossa esimerkissäsi oli hyvin yksinkertainen organisaatio ja se toimi. Ei ainakaan ollut turhia pomoja, henkilökunta voi hyvin ja oli yhteistyökykyinen.
Itse toimin työyhteisössä, jossa oli hyvä työilmapiiri, eikä siellä sairauspoissaoloja ollut.
Työ oli eräänlaista tiimityöskentelyä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini