poukkoilua ja junnaamista

Lauantai 9.4.2022 klo 13.27


Päättäjien epäasiallinen toiminta jatkuu Somerolla – jo toinen viranhaltija puhuu kaupungin luottamushenkilöiden ongelmakäytöksestä

https://www.sss.fi/2022/04/paattajien-epaasiallinen-toiminta-jatkuu-somerolla-jo-toinen-viranhaltija-puhuu-kaupungin-luottamushenkiloiden-ongelmakaytoksesta/

Someron kaupungin hallintojohtaja on maaliskuussa "varsin kovasanaisesti" (SSS toimittajan tulkinta) päivittänyt kaupungin päättäjien toimintaa Facebookissa. Hallintojohtaja on todennut mm. joidenkin poliitikkojen syyllistyvän viranhaltijoiden julkiseen haukkumiseen. On ollut epäilyjä ja vihjailuja kokouksissa ja lehtien palstoilla. Hallintojohtaja on kertonut, että päättäjien mielestä suurimpia lusmuilijoita ovat olleet erityisesti johtavassa asemassa tai esihenkilöasemassa olevat.

Jaa-a. Mitäs tuohon nyt sanoisi? Somerolaisten tilanteesta en tarkempia yksityiskohtia tiedä, enkä lähde kyselemään, vaikka joitain somerolaisia tunnenkin. 

En ole enää nk. poliitikko, onneks, mutta kyllähän minäkin Salon kaupungin toiminnasta ja virkamiehistä ja -naisista aika paljon ja aika usein olen motkottanut, mutta: jos motkotan, niin yritän motkottaa niin, että moitin virkamiestä tai -naista hänen tehtävänimikkeellään, siis että työn jälki on tietyissä tapauksissa ollut kehnoa, eikä ole edetty niinkuin pitäisi. Ei minun henkilöä itseään tartte arvostella, mutta jos joku/ jotkut tahot hoitavat työtehtäväänsä vähän sinpäi rimaa hipoen ja rimaa alittaen, niin kyllä siitä minun mielestäni oikeus huomautella on! Onhan meillä lait ja asetukset, säännöt ja ohjeistukset. Jos niitten mukaan ei toimita, niin kyllä sitä sellaista ääneen arvostella saa. Saa kannellakin. Ja taas kerran: en minä kaikkia moiti. On meillä virkamiehiä ja -naisia. jotka hoitavat hommansa ihan hyvin. 

Omanlaistaan arvostelua ovat esim. tarkastauslautakunnan antamat vuosittaiset arvioinnit, lue nyt vaikkapa Salon vuosi 2020. Ei se sellainen kertomus ole, että jokaisella sivulla kuuluu taputuksia ja HyvinMeni -hurraahuutoja. Tarkastuslautakunnan jos jonkun kuuluu selvittää edellisen toimintavuoden toiminta, pitää selvittää onko edetty ja toimittu siten kuin mitä valtuusto on alunperin tahtonut vai onko lipsuttu tai muuta.

Lehtiuutisessa tämä toimittajan lause: Jokaisen somerolaisen on syytä olla huolissaan päätöksenteon nykytilasta: poukkoilusta ja junnaamisesta, joka vaikuttaa paikkakunnan tulevaisuuteen. ei ole vierasta Salossakaaan. Nyt moni ajattelee, että "nysse vihjailee", mutta hän, joka salolaista päätöksentekoa on seurannut ja seuraa, niin tietää kyllä, missä sitä poukkoilua meilläkin on ollut ja missä junnaamista. 

--

"Oikke hyvä takatalvist, lumipyryst viikonloppuu kaikil!" Kyllä se kevät viimeistään juhannuksena tulee!

 


Kommentit

9.4.2022 13.43  Marjatta

9.4.2022 SSS -uutisessa myös tämä tieto: Someron hallintojohtaja on hakenut Forssan hallintojohtajan virkaa. Eli hän haluaa pois kunnasta. Edellisen kerran, viime syksynä, pois pyrki Someron tilakeskuksen päällikkö. Hän haki ja pääsi Tammelaan. Kertoi lähtönsä syiksi mm., että hän koki toistuvasti vähättelyä ja naureskelua työstään joidenkin luottamushenkilöiden taholta

9.4.2022 13.48  vanhusten puolesta

Hyvä vaan kun tapahtuneita nostetaan esiin. Jos on korjattavaa niin eiväthän ne muutoin korjaannu.

9.4.2022 14.02  Marjatta

Mihin tark.ltk puuttuu? Esim. tässä oli toimintatapaan muutosesitys vuonna 2020:

"Viranhaltijapäätösten käsittelyn tulee jatkossa olla pöytäkirjaan dokumentoituna, koska tällä
hetkellä kolmen kuukauden jälkeen viranhaltijapäätökset eivät ole enää verkossa nähtävissä ja niiden käsittelyä ei ole mahdollista todentaa. Tämä on vaikeuttanut myös tarkastuslautakunnan arviointityön tekemistä."

On ollut todella, todella hyvä huomautus. Ennen noita päätöksiä ei niin vaan löytynyt, mutta nyt löytyy hallituksen esityslistoista/pöytäkirjoista! Kiitos!

9.4.2022 14.51  Marjatta

Lähti Somerolta hänkin, joka Tammelaan lähteneen tilalle valittiin. Oli hommissa n. 2 kk. Tieto SSS -uutisesta 9.2.2022.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini