"tarttis jottan tehrä"

Keskiviikko 20.4.2022 klo 13.19


Kulttuuri kiinnostaa, mutta kaupungin keskustan kanssa ei niin väliä. Ei, jos vastausten määrää laskee. Minä kyl jotain kommentoin. Siis jotain. Senkin voi kirjata motkotus -osastolle.

Ehkä vastausten, kommentointien määrä on jäänyt olemattomaksi ihan siks, että moni kokee vastaamisten olevan täysin turhaa. Moni kokee, että kyllähän sitä kysytään ja kaupunkilaisia kuullaan, mutta kuullaan vain olevinas! Moni kokee, että kommenttien, ideoiden jatkotyöstämiset siirtyvät vain virkamiesten ”tarttis jottan tehrä” -osastolle, lue: unohdetaan koko juttu!

Tässä minun kommenttini kaupunkikeskustaan 2030 tai no motkotukseni, niinkuin jo totesin!


Marjatta Halkilahti
19. huhtikuuta 2022 kello 22.43.35


Kyllä näitä kehittämisiä tässä kaupungissa riittää, mutta täyttyykö näissä kyselyissä, mielipiteiden keräilyissä muu kuin kuntalain 22 pykälä?
Kun katsot kaupungin sivuille ( https://salo.fi/ ) ja haet asumisen ja ympäristön, sieltä kehittämishankkeet
(https://salo.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus-ja-kaupunkisuunnittelu/kehittamishankkeet/) ja niistä esim. jo esillä olleet, niin ei ainakaan minun silmissäni siltä tunnu, että kaupunkilaisten kuulemisilla ja mielipiteillä olisi ollut jotain erityistä merkitystä.

Ensimmäisenä hankkeista näkyy Elinvoimalaskenta. Viimeinen lause kertoo näin: "Elinvoimainen keskusta on käyntikortti, joten Salon keskustan kehittämisen tulee olla yksi kaupungin tärkeistä kehittämishankkeista."

Tuon pitäisi olla ohjenuora myös asioita valmisteleville virkamiehille, mutta onko ollut? Miten on edetty esim. joen rannassa olevien terassiravintoloiden suhteen? Minun mielestäni suhtautuminen on ollut aika lailla takkuista! (https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2022237-11)

Tähän keskustavisioon saa nyt mielipidettä esittää, mutta kun luen kaupunkikehityslautakunnassa asian valmistelijana olleen
virkamiehen alkutekstiä: (https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2022236-11)

” Turun yliopisto ja Salon kaupunki käynnistivät maaliskuussa 2020 yhteisen Salon kaupunkikeskustan kehittämisprojektin osana kaupungin ja yliopiston yhteistyötä. Projektilla haluttiin lisätä ymmärrystä pienen- ja keskikokoisen kaupungin tulevaisuuden keskusta-asumisesta ja kohderyhmistä, asukkaiden viihtyvyyteen ja kaupungin elinvoimaan vaikuttavista tekijöistä. Projektissa laadittiin visio ja tiekartta Salon kaupunkikeskustalle vuoteen 2030",

niin palaan alussa toteamaani: tässä toteutetaan vain kuntalain 22 pykälää, siis kuullaan kaupunkilaisia, mutta tuskin tätä sen kummemmin käytännössä hyödynnetään.

Muiden kommentoijien esityksiä kävin läpi ja tykkään, että hyviäkin on vino pino. On laadittu visio ja tiekartta, mutta laadittiinhan sitä jotain jo vuonna 2016! (https://salo.fi/wp-content/uploads/2020/05/Salon-keskustan-kehitt%C3%A4misideakampanja.pdf)

Paviljonkiravintola jäi jonnekin "sivuraiteille", mutta oli muitakin ideoita! Toteuttamiskelpoisiakin! Miten niiden kanssa on käynyt?

--

Nyt voinkin taas olla näillä sivuillani muutaman päivän ihan hiljaa. Etten liikaa yhdellä viikolla motkota! Iloisia huhtikuun päiviä vaan kaikille!

--

Kaupunginjohtaja -ehdokkaitakaan, en nyt esille nosta. En edes loppusuoralle ehdotettuja. On mulla kyl  suosikki. Hän on Nainen. Jos hänet valitaan, niin sit tarttee cityn hallinnon laittaa taas julkisuuteen yks ”paikka avoinna” -ilmoitus!

 


Kommentit

20.4.2022 15.39  Marjatta

Tunnin Junan fanittajat eivät Mikael Collania ykköseksi nosta, sillä mies on kertonut, että se on kannattamaton pähkähullu idea.

https://www.sss.fi/2021/05/oikeaa-tietoa-oikeaan-aikaan-%e2%80%89salolainen-mikael-collan-johtaa-valtion-taloudellista-tutkimuskeskusta/


Tuosta juna -asiasta olen täysin samaa mieltä! Kyllä mulle passais sekin, että Collan saa cityn ykköstirehtööripaikan!

20.4.2022 21.29  YksMammast Kylält

Mun miälest kaupunkiss on jo monenlaista kulttuuria tarjolla tämän kokoiseen kaupunkiin. Miksi ei käydä niissä? Täältä kylistäkin tultaisiin, jos vain jotenkin päästäis. On monia kyydittömiä ja taksikyyti tulee yhdelle kalliiksi.

20.4.2022 22.11  Toistaiseksi kaupungissa majaileva

Minä kyllä nostaisin tämän Collanin ykköseksi, koska hänellä tuntuu olevan taloudellista järkeä, kun totesi kirjoituksessaan Tunnin Juna hankkeen kannattamattomaksi ideaksi. Nimenomaan tällaista maalaisjärkeä Salossa tarvittaisiin, ja jos vielä asuukin Salossa, niin verorahatkin jäisivät kaupunkiin.
Ja sitten tästä kaupungin keskustan kyselystä sanoisin, että näitä mielipiteitä kysellään, koska laki niin velvoittaa, mutta nämä kansalaisten mielipiteet, ei niitä missään suunnittelussa/toiminnassa huomioida. Joten moni on katsnut turhaksi syventyä tällaisiin kyselyihin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini