esteitä edessä?

Perjantai 29.4.2022 klo 15.26


Myyntiautot eristivät jokiterassit torista – Salon torin uudistaminen palaa uuteen valmisteluun

Taisin juuttua tietsikan ääreen, vaikka piti vaan ohimennen käväistä.

Tämä cityn torijuttu putkahti vielä mun päähäni.

Salkkarin uutinen kertoo, että Salon kaupunkikehityslautakunta on palauttanut uudistetun torikartan ja päivitetyt torisäännöt jälleen uuteen valmisteluun.

Yksi palautussyy on ollut mm. se, että torin kartassa automyyntipaikkoja on sijoitettu terassiyrittäjien eteen. Kaupunkikehityslautakunta on ollut sitä mieltä, että autoille on etsittävä sopivammat paikat.

No juu. Passaa hyvin minullekin. Hyvä olisi, jos terassiravintelit näkisi heti torille tultaessa, eikä niitä tarvitsisi etsiä.

Mutta tätä Helsingintien alkupäässä sijaitsevan ravintelin terassia jaksan taas ihmetellä. Olen ihmetellyt aikaisemminkin: miksvarten terassilupa on annettu koko kadun leveydeltä? Siltä se näytti, kun yks päivä ohi ajoin. Taas on huonosti liikkuvien siirryttävä kadulta auton ajotielle, jotta pääsevät ravintelin ohi. Viimeksi (oliko viime vuonna?) sain jotain sen tyyppistä selitettä, että ei noin leveälti ollut tarkoitus luvata, mutta se oli koronatilanne, joka aitoja siirsi.

Eikös korona-aika sellaisin rajoituksin, mitä esim. viime vuonna elettiin, ole jo menneen talven lumia!

Joku on kuitenkin luvan tälle kesälle antanut:

https://salo10.oncloudos.com/kokous/2022238-15-25714.PDF




Kommentit

29.4.2022 17.31  Torill Istuja

Vain Saloss voira tukkia jalkakäytäväki. Ne autost myyvä torikauppia ova iltatorill myymäss. jos ja kun mä olisi turisti josta muhalt enkä koska Saloss käynykkä, nii en kyll uskois torisyrjä harmai kopei miksikä ravintolakojuks. Työmaaparakei ne muistuttava. Ku niitte tarttis laitta isot ilose färise kyltit näkyväste, ett ossais muutki kui salolaise tulla, on auto eres tai ei. Sori vaa.

29.4.2022 22.08  vanhusten puolesta

Helsingintien alussa oleva ravintola on todella jalkakäytäväosuuden tukkinut. Näin, kun päivällä kaupungissa kävin. Turuntie ja Helsingintie ovat kaupungin pääväyliä. Mitä jos joku muu liike haluaa samanlaista aitausta liikkeensä edustalle?

29.4.2022 22.39  Sivujasi Seuraava

Heitit hyvän kysymyksen. Kadun toisella puolen ovat mm. Kuiro ja Kastu. Jos ne anoisivat kaupungilta katuosuudesta käyttöönsä ulkotilaa, niin samaa leveyttä niille luvattava olisi kuin mitä Helsingintien alussa sijaitsevalla ravintolalla.

9.5.2022 11.10  SoriVaa

hei - sallittakoon sanaleikki em. paikannimist; Kuiro ja Kastu > Kairo ja Kustu !!!!!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini