vuoden kaupunginosa

Perjantai 20.5.2022 klo 13.13


Suomen Kotiseutuliitto on valinnut Vanhan Rauman vuoden kaupunginosaksi 2022.

https://kuntalehti.fi/uutiset/kuntakierros/vanha-rauma-on-vuoden-kaupunginosa-2022-huikea-rakennusperintokohde-jota-vaalitaan-ylpeydella/

Vanha Rauma on ihastuttava kokonaisuus. Se on edustava näyte pohjoismaisesta puurakentamisesta. Kaupunginosa huokuu historiaa, mutta se on silti elävä kaupunkikeskusta, erilainen keskusta kuin missään muussa suomalaisessa kaupungissa. ”

Onneks olkko raumalaisille. Ovat kunniansa ansainneet.

Harmi vaan, että Salo -cityssä ei tuohon, mitä Raumalla on, päästä koskaan!

Salon keskustan alueella, joen molemmin puolin, puutaloja on sen verran, et sanoa saa. Vanhoja on vain muutama. Viimeisin rumilus -rakennus on torin kylkeen pykätty huoltorakennus.

Istuin silloin kaupunkikehityslautakunnassa, kun em. rakennus ensimmäisiä kertoja esillä oli. Lautakunnassa samaan aikaan istunut muistaa, jos muistaa, kun vinkkasin, jotta rakennuksen ulkomuodossa voisi matkia kaupungin kirjastorakennusta. Likellä olisi toinenkin puutalo eli vanha kaupungintalo. Jotain semmosta, maisemaan sopivaa!

No, rumilus siihen minun mielestäni suunniteltiin ja rakennettiin ja se maksoi ”mansikoita”! Omakotitalon hinnasta ovat puhuneet!!


Kommentit

20.5.2022 13.18  Sivujasi Seuraava

Olen samaa mieltä huolto rakennuksesta.

20.5.2022 13.25  Marjatta

Uutisista poimittua:

Salon Seudun Sanomat 27.10.2021:

"Turkulainen Varpe Oy rakentaa Salon torin huoltorakennuksen ? hinta nousee lähelle puolta miljoonaa euroa"

Siellä on siis yleisölle wc-tilat, siellä on kaupungin info- ja markkinointipiste, on torivalvojan työ- ja sosiaalitila sekä torikauppiaita palveleva huoltopiste. Että ei siis ihan pelkkä huussila, vaikka sillä nimellä se saattaa ruveta ihmisten mielissä kulkemaan. Toteutus on ollut kallis, suorastaan pirun kallis!

21.5.2022 14.14  YksSeniorKylält

Näiss vanhoiss kaupunkeiss on osattu pittä vanha arvosass, mutt Salo erottu näist siin, ett Salo on perustettu Uskelan pitäjän tori ympärill, toiset ova Ruatsin kuninkaitte tai kuningattareitte perustami, on tsaariki jossa ollu föliss. Sinn on tehty kommia hallintorakennukse ym.On Salossaki ollu hianoi rakennuksi sillo ku kauppalaks nimitetti, mutt puissi vaa. Raumalla esim kanaalissa on ainaki ollu näköistaideteos 3 naist uimass ! Kokkolass samalaisess ruskijas vetess ku Salo-joki on 3 kommia vettä korkiall suihkuvaa elementti. Salossaki aikonass yritetti, ol yks pieni suihkuva

22.5.2022 14.58  vanhusten puolesta

Eilen kävin torilla.En minäkään huoltorakennuksesta tykkää. Kyllä se aika ruma on. Onko ulkonäön hyväksynyt lautakunta vai hallitus?

26.5.2022 20.27  YksKylältVaa

Jos siin tori uuress Salon harmaass vajass tule olema kaupunki Info-piste, nii kattokaki, ett se iso vihree I - merkki tule n ä k y v ä s t i esille. Turistina uuteen kaupunkki tulless ensmäitteks haeta, misä on se vihree I plakatti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini