vuoden kaupunginosa

Perjantai 20.5.2022 klo 13.13

Suomen Kotiseutuliitto on valinnut Vanhan Rauman vuoden kaupunginosaksi 2022.

https://kuntalehti.fi/uutiset/kuntakierros/vanha-rauma-on-vuoden-kaupunginosa-2022-huikea-rakennusperintokohde-jota-vaalitaan-ylpeydella/

Vanha Rauma on ihastuttava kokonaisuus. Se on edustava näyte pohjoismaisesta puurakentamisesta. Kaupunginosa huokuu historiaa, mutta se on silti elävä kaupunkikeskusta, erilainen keskusta kuin missään muussa suomalaisessa kaupungissa. ”

Onneks olkko raumalaisille. Ovat kunniansa ansainneet.

Harmi vaan, että Salo -cityssä ei tuohon, mitä Raumalla on, päästä koskaan!

Salon keskustan alueella, joen molemmin puolin, puutaloja on sen verran, et sanoa saa. Vanhoja on vain muutama. Viimeisin rumilus -rakennus on torin kylkeen pykätty huoltorakennus.

Istuin silloin kaupunkikehityslautakunnassa, kun em. rakennus ensimmäisiä kertoja esillä oli. Lautakunnassa samaan aikaan istunut muistaa, jos muistaa, kun vinkkasin, jotta rakennuksen ulkomuodossa voisi matkia kaupungin kirjastorakennusta. Likellä olisi toinenkin puutalo eli vanha kaupungintalo. Jotain semmosta, maisemaan sopivaa!

No, rumilus siihen minun mielestäni suunniteltiin ja rakennettiin ja se maksoi ”mansikoita”! Omakotitalon hinnasta ovat puhuneet!!

5 kommenttia .