kerrotaan, kun kerrottavaa tulee!

Sunnuntai 12.6.2022 klo 22.26


Salo on käynyt salaa lukuisia yritysneuvotteluja

https://www.sss.fi/2022/06/salaiset-neuvottelut/

Paikallislehden toimittaja on koonnut hyvän jutun Nokian (matkapuhelintehdas) 2012 luhistumisen jälkeisestä ajasta.

Silloinen kaupunginjohtaja Antti Rantakokko matkusti ulkomaille sinne tänne tavatakseen yrityksiä, jotka olisivat olleet kiinnostuneita kaupungista nimeltä Salo ja Meriniityn tyhjilleen jääneestä kiinteistöstä. Huhuja uusista tulijoista kiersi, mutta mitään tarkempia tietoja ei vuosien varrella annettu. Kaupunginjohtajaa alettiin pitää johtajana, joka ei koskaan kerro mitään.

Niukkasanainen on ollut myös Yrityssalon erityisasiantuntija Jouko Urmas. Hän kertoo vain, että ”meitä kiinnostivat kaikki mahdolliset työllistävät yritykset.”

Sen me kyllä olemme nähneet, kuulleet ja kokeneet, että mitään ei todellakaan etukäteen kerrota. Kun muutamat kaupungin virkamiehet ja IoTCampuksen toimitusjohtaja keksivät/päättivät, että tyhjillään olevan Kampa -rakennuksen ylempien kerrosten toimitilat muutetaan vanhusten palveluasunnoiksi, niin ei kaupunkilaisille ja päättäjille tästä kerrottu ennen ennenkuin oli pikkupakko. Päättäjille asia julkistui virallisesti vasta siinä vaiheessa, kun he saivat eteensä IoT Campus hoivayksikköä koskevan vuokrasopimuksen

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=202189-6

Ja läpihän tuo meni. Vain muutama valtuutettu oli toista mieltä. Tähän kuntalain tarpeeseen ei puuttunut kukaan:

29 §
Viestintä

Kunnan toiminnasta on tiedotettava asukkaille, palvelujen käyttäjille, järjestöille ja muille yhteisöille. Kunnan tulee antaa riittävästi tietoja kunnan järjestämistä palveluista, taloudesta, kunnassa valmistelussa olevista asioista, niitä koskevista suunnitelmista, asioiden käsittelystä, tehdyistä päätöksistä ja päätösten vaikutuksista. Kunnan on tiedotettava, millä tavoin päätösten valmisteluun voi osallistua ja vaikuttaa.

Kunnan on huolehdittava, että toimielinten käsittelyyn tulevien asioiden valmistelusta annetaan esityslistan valmistuttua yleisen tiedonsaannin kannalta tarpeellisia tietoja yleisessä tietoverkossa. Kunnan on verkkoviestinnässään huolehdittava, että salassa pidettäviä tietoja ei viedä yleiseen tietoverkkoon ja että yksityisyyden suoja henkilötietojen käsittelyssä toteutuu.

Viestinnässä on käytettävä selkeää ja ymmärrettävää kieltä ja otettava huomioon kunnan eri asukasryhmien tarpeet.

Toivottavasti Salo salailee -tyyliä ei kirjata uusimpaan työn alla olevaan kaupungin  strategiaan. Campuksen täyttämistä nyt ainakin vielä riittää. Katso itse:

https://www.saloiotcampus.fi/fi/tilat-palvelut/erikoistilat/tuotantotilat

 


Kommentit

12.6.2022 22.34  Marjatta

Tämä uutinen netistä v. 2017 maaliskuussa:

Salon kaupungin ja yhteistyökumppaneiden päätös ostaa Microsoftille ja sitä ennen Nokialle kuulunut tehdaskiinteistö Salossa on saanut sinetin kauppakirjan allekirjoituksen myötä, uutisoi Salon Seudun Sanomat. Kiinteistön ostaja on Salo IoT Park Oy.

Helmikuussa perustetun Salo IoT Park Oy:n osakkaina ovat Salon kaupungin lisäksi 4capes Oy, Lounaismaan Osuuspankki Oy, Lounea Oy, Aurora Ventures Oy sekä Hans Strömberg. Kiinteistön ja irtaimiston kauppahinnaksi tuli 6,2 miljoonaa euroa, ja omistajuus siirtyy maaliskuun lopulla.

Meriniityssä Salossa sijaitsevat toimitilat ovat yhteiskooltaan jopa 9,5 hehtaaria, ja niissä työskenteli Nokian huippuvuosina lähes 6 000 työntekijää. Yksinään kiinteistöjen ylläpitokustannusten on kerrottu olevan 2-3 miljoonaa euroa vuodessa.

12.6.2022 23.13  vanhusten puolesta

Toivon, että kuolen nk. saappaat jalassa, enkä joudu campukselle.

13.6.2022 10.45  Kaupungin asioita seuraava

"Salaileva Salo" taitaisi olla oikea nimitys Salon kaupungille.
Minäkin tavallisena kuntalaispulliaisena ja veronmaksajana tästä IoT Parkin hoivakodista kuulin, kun valtuuston asioita selailin. Silloinen kaupunginjohtaja kun jääväsi itsenä asiaa käsiteltäessä, koska oli IoT Parkin toimielimissä. Siinä vasta huomasin suunnitellun hoivakodin paikan nimen. Että hyvin oli onnistuttu kaupunkilaisilta hämäämään tämä asia.
Mutta miksi, epäluottamus kun viranhaltijoihin ja päättäjiin tällaisella menettelyllä kasvaa tavallisella kaupunkilaisella.
Avoin tiedottaminen ja päätöksenteko on nykymaailmassa se avainsana, jolla demokratia ja luottamus toteutuu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini