Vihreää

Maanantai 20.6.2022 klo 12.18


https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/vihrealla-oksalla/

Vihreällä oksalla

Yle -uutiset kertoo, että hyvinvointialueelle valitut virkamiehet tienaavat hyvin. Palkkaa saa enemmän kuin jos olisi kaupungin virkamies. Esimerkiksi Tampereen kaupungilta Pirkanmaan hyvinvointialueelle töihin päässyt virkamies voi saada palkkaansa tuhansia euroja lisää.

Miksi näin? Mistä sitä palkkaa oikein maksetaan?

Yksi selitys näyttää olevan, että hyvinvointialueen johtajalla tehtävä on isompi kuin mitä kunnassa, on isompi vastuu, on enemmän henkilökuntaa ja on suuri budjettivastuu.

Näin varmasti on, mutta tuskin tirehtöörit kaikkea itse tekevät. Kyllä heillä omat apulaisensa = asioitten valmistelijat on ihan niin kuin kunnissakin.

Entäs nuo kuntiin jäävät? 9.4.2022 nostin tänne ihmettelyä heistä:

Sosiaali- ja terveydenhuolto sekä pelastustoimi siirtyvät kunnista pois 1.1.2023.
Astunko pahasti joidenkin varpaille, kun kysyn: pysyvätkö kuntiin jäävien ylimpien johtajien (kunnanjohtaja, kaupunginjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja, mitä nyt nimityksiltään ovatkaan) palkkaukset samana, mitä ne ovat nyt? Eikös tuossa ”hyvinvointirytäkässä” esim. kunnanjohtajan työmäärä muutu ja helpotu? Onko oikein, että palkka pysyy komeana? Esim. Salossa kaupunginjohtajan palkka on ollut 12 000 euroa/kk.

Eipä juur puheenvuoroni ihmetystä herättänyt. Siis em. kirjoitukseni.

Mutta kyllä tämä oma kummallisuutensa nyt vaan on. Annetaan ymmärtää, että hyvinvointialueen virkamies pääsee vihreälle oksalle tulevan kk -palkkansa kanssa, mutta eikös kuntajohtajien käy vielä paremmin. Hehän pääsevät oikein ruusuja kukkivalle oksalle. Työtehtävät ja -määrä vähenevät, mutta palkka pysyy sellaisena kuin ollut on.

Onko oikein?

Minun mielestäni ei ole.

Ei ihan!

Jotain lisää tehtäväkuvaan, mutta mitä se olisi?


Kommentit

21.6.2022 19.30  Määki koht Vanhus

Tämän uuden kaupunginjohtajan palkkaan laitettiin lisää liksaa, kun vakinaistettiin. Nyt ovat nämä kaksi rouvaa kaupunkimme pääviroissa ja asuvat muualla. Odotan nyt vain heidän kädenjälkiään Salon ettipäin luotsamisess. Vanhuste hoivakotien kanss taas hämmennettiin. Vuorelan osasto Attendoss suljeta ja IoT Campukse tarjota siirtoo. Vanhukse ova jo kertaalles siirretty ja ny olis eress taas muutto . Ei hyvä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini