ihan pihal

Keskiviikko 13.7.2022 klo 20.43


Kesäteatteria parhaimmillaan vaiko pahimmillaan? Tuo tässä nyt mieleen nousee, kun mietin, mitä sanoisin, mitä kertoisin, miten kommentoisin omina ajatuksinani Suomusjärven kesäteatterissa esitettävää Aivan pihalla -esitystä.

Ensi-illassa istuin. 10.7.2022 ja "oikke etupenkil". Hyvin kuulin ja näin. Esitys oli sellainen näytelmä näytelmässä juttu.

Tiedossa on, että Arto Nieminen osaa käsikirjoittaa. Osaa ohjatakin. Nyt Suonäpeille kirjoitettuun 40 -vuotisjuhlanäytelmään Nieminen oli mahduttanut ja ujuttanut vähän kaikkea: oli romantiikkaa, kuntaliitoshuolia, sairautta ja kuolemaa, rahallisia murheita, vitsiä väännettiin, laulettiin ja tanssittiin.

Mikäs siinä. Välillä tuntui, että aika lailla sikinsokin olivat ja menivät kaikki, mutta sitähän tuo esityksen nimikin on.

Runsas näyttelijäkaarti pisti parastaan. Oli se melkoista menoa, sillä ison osan esitysajasta kaikki olivat yhtaikaa lavalla.

Yksittäisistä näyttelijöistä nostan esille näytelmän pariskuntaa esittävät. Kauko Kuparinen ja Katja Linnakylä olivat luonikas pari, joiden elämää varjosti ensin sairaus ja sitten toisen kuolema. Kepeyttä näytelmään toivat opiskelijapoika Vasili Balagurov (oikein semmonen Ville Vallaton) ja kampaaja Marja Leppähaara (melkein puuma).

Oliko kesäistä teatteria parhaimmillaan vaiko pahimmillaan? Olen vain olevinas kriitikko ja totean, jotta tämä esitys oli/on siltä väliltä. Ihan kelpo katsottavaa, joten jos joku päivä mietit, mitä tekisit ehtoolla, niin suunnista Suomusjärvelle. "Ota SattenTakki mukkasas!"

http://www.suonapit.fi/aivan-pihalla/

--

Onneks olkko SuoNäpeille. Ensi-illassa yleisö sai kaakkukaffeet. Iso kiitos! Hyvältä maistui.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini