Uusimmat kuvat

tätä mieltä

Torstai 25.8.2022 klo 13:06


No kyllä!

Tarvetta tähän olisi!

Itä-Suomen yliopiston yliopistonlehtori Matti Muukkonen katsoo, että kuntalaki pitäisi uudistaa kokonaisuudessaan. Hän esittää lain uudistamista siten, että keskiöön nostetaan vuoden 2015 laissa omaksuttu kunnan toiminta -käsite. Samalla pitäisi perusteellisesti pohtia, mitä kunnan toiminnan osaa kulloinkin halutaan säädellä ja miten.

Minun mielestäni siinä sivussa saisi myös kaikki puolväkisin ja kummallisin (lue keksityin) perustein tehdyt kuntaliitokset purkaa (esim. Salo 1.1.2009-). 

Minun mielestäni virkamiehet, eivät kaikki luottamushenkilötkään ymmärrä sitä, kuinka laaja kaupunki tästä tuli.

Googlettakaa nyt vaikka pinta-aloja, esim. Turku, Helsinki ja sitten Salo. Ei tartte ihmetellä, miksi esim. Paikku ei kulje edes kohtuullisen matkan päästä minun tai sinun (vielä maaseutumaisesti asuvan) kotini ohi.

Olen elokuussa 2011 tätä mieltä -kirjoittanut, että Salo on muutakin kuin tori ja kaupungintalo

Uusimpien, erityisesti nuorten luottamushenkilöiden kannattaisi mielessään miettiä, onko tuosta kirjoituksestani kovin moni asia muuttunut?

Nooh, aluetoimikuntia ei enää ole ja Halikon Majakka on päässyt pois kellarista! Perniön Reimarilta loppuivat asiakkaat, joskaan ei niitä mitään ruuhkaksi asti ole koskaan ollutkaan.

Citymme vanhustenhoidosta muutoinkin: Ennen kuntaliitosta toimineita vanhainkoteja pyyhitään vauhdilla pois Salo -kartalta. Ilmeisesti yksi tarve tähän on, että sote -virkamiesten unelma ja päättäjien siunaama IoTCampus hoivakotiin saataisiin hoidettavia ja hoitajia.Yks päivä kuulin, että esim. Hintassa on jo hoitopaikkoja vähennetty tosi rajusti. Jos kysytään, jotta miks, niin kyllä virkamiehemme siihen seliselit antaa! Hoitajapulaan (jota muuallakin) ne nyt ainakin vetoavat.  

Jatkanko motkottamista? En jatka. En tänään. Aihetta kyl olisi.

Nyt tarttee siirtyä muun tekemisen kimppuun.Elokuu meinaa meikäläiseltä loppua kesken kaiken!!!


Kommentit

25.8.2022 13:55  vanhusten puolesta

Minun tietojeni mukaan Hintass on enää alle 40 hoidettavaa.

25.8.2022 22:08  Veronmaksaja

Niinpä kuulemma on. Joku viranhaltija on sanonut, että Hinttaan on vaikea rekrytoida henkilökuntaa. Tämä on täyttä puppua, päivastoin sieltä on siirretty henkilökuntaa tarkoituksellisesti muualle viranhaltijapäätöksellä.
Hintassa on ollut ihmeen hyvä henkilökunta ja ko. hoivakoti on saanut huomattavan paljon kiitosta niin omaisilta kuin asukkailta.
Salon kaupungissa on vaan sellainen toimintatapa, jos laitos ei ole Salon keskustassa, se pitää saada lopetettua keinolla millä hyvänsä. Vaikka kustannuksetkin olisivat miten edulliset hyvänsä.
Päättäjille annan moitteita siitä, että eivät lue esityslistojaan eivätkä ota selvää asioista, usein olen havainnut, että jonkin toiminnan lopetus on toimintasuunnitelmassa sivulauseessa.
Samoin näen tämän Salon paitsi alueeltaan, myös muuten liian suurena ja kankeana. Maaseutu väkisinkin unohtuu ja asukkaat toimivat vain maksajina.
Ja päättäjänä on niin hemmetin helppo olla, sen kuin vain siunaat esittelijän ehdotukset kyseenalaistamatta mitään!

27.8.2022 20:36  Marjatta

Näin on:

"Ja päättäjänä on niin hemmetin helppo olla, sen kuin vain siunaat esittelijän ehdotukset kyseenalaistamatta mitään!"

Moni ystäväni allekirjoittaa tuon saman!

29.8.2022 8:38  Entinen päättäjä

Kuntajakoselvittäjä Arto Koski esitti aikoinaan yhdistymisen perusteeksi kolme eri syytä: kuntalaisdemokratia, palveluiden turvaaminen, henkilöstön asema.
No kaksi ekaa ei ainakaan ole toteutunut, henkilöstön asemasta en tiedä.
Demokratia pelaa huonosti, kuntalaisia ei kuulla ja palvelut ovat kaikonneet pitkälle, yksittäinen kuntalainen joutuu hakemaan palvelut kaukaa, puhutaan kaupungin hiilijalanjäljestä mitä tahansa.
Kyllä meitä silloisia päättäjiä narutettiin pahemman kerran. Nyt tajuan, mikä oli pienemmän kunnan etu, se oli joustavuus ja ketteryys, ei turhia pomoja, annettiin vastuuta alemmalle taholle, joka teki työstä mielekästä.
Ei ollut liikaa pomoja, kuten Salossa on. Ja vaikka kuinka hyviä näkemyksiä oli liitoskuntien päättäjillä ja työntekijöillä, niin aina tehtiin, kuten "Salossa on aikaisemminkin tehty".

29.8.2022 16:18  Marjatta

Noin se mennyt on.
Samaa mieltä.
Ja samaa mieltä on moni muu!

30.8.2022 15:26  vanhusten puolesta

Peukutan entistä päättäjää. Ja peukku alas tälle vuonna 2009 tehdylle kuntaliitokselle. Takana ei ole muuta kuin esimerkiksi vanhusten hoidossa hyvien ja toimivien palvelujen alasajoa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini