Uusimmat kuvat

srk -vaalit tulossa

Perjantai 16.9.2022 klo 9:40


Salossa seurakuntavaalien ehdokasmäärä romahti – Somerolla ehdokkaita on enemmän kuin viime vaaleissa

https://www.sss.fi/2022/09/salossa-seurakuntavaalien-ehdokaslistoilla-kavi-kato/

No VoiVoi. Mistä moinen mahtaa johtua?

Olisikohan niin, että moni ehdokkaaksi kysytty on kauhistellut tulevaa, esim. Salon isolla, laajalla seurakunnalla on paljon kiinteistöjä, joiden kanssa "tarttis tehrä jotta"!

Jos niitä ruvetaan tarpeettomiksi leimaamaan ja myymään, se kirpasee. Ja siitä semmosesta saa kirkkovaltuutettu (jos myyntikohde kohdistuu omaan kylään) pauhuja. Parilla miljoonalla on jo myyty.

https://www.sss.fi/2022/08/seurakunta-

Tällä hetkellä moni seurakuntalainen, joka rakenteilla olevan uuden seurakuntatalon ohi kulkee saa pienen ”hipulin”. Moni kelaa muistiaan, jotta ketkä mokomat tommoselle möhkäleelle (kts. lehtikuva) ovat luvan antaneet.

Kirkkovaltuutetut sen ovat päättäneet. Ja rahasta myös:

11.12.2019 53 §

Uuden seurakuntatalon rakentamisen rahoitus Diaarinumero DSAL/208/02.03.04/2019 Kirkkoneuvosto 20.11.2019 § 129 Kirkkovaltuusto päätti uuden seurakuntatalon investoinnin hyväksymisen yhteydessä päättää hankkeen rahoituksen joulukuun kokouksessaan. Talousjohtaja on pyytänyt investoinnin rahoitusta varten lainatarjouksia neljältä pankkiryhmältä. Tarjoukset on pyydetty jättämään viimeistään viikon 46 aikana. Saadut tarjoukset esitellään kokouksessa. Esitys: Kirkkoneuvosto päättää esityksestään kirkkovaltuustolle uuden seurakuntatalon rakentamisen rahoittamiseksi. – – – Talousjohtaja esitteli neljältä pankkiryhmältä saadut lainatarjoukset. – – – Päätös: Kirkkoneuvosto päätti yksimielisesti esittää kirkkovaltuustolle, että uuden seurakuntatalon rakentaminen rahoitetaan saadun ennakkolainatarjouksen mukaisesti Lounaismaan Osuuspankilta otettavalla 8 miljoonan euron korkosuojaamattomalla lainalla, jonka laina-aika on 20 vuotta. Kirkkoneuvoston esitys Kirkkovaltuusto päättää, että uuden seurakuntatalon rakentaminen rahoitetaan saadun ennakkolainatarjouksen mukaisesti Lounaismaan Osuuspankilta otettavalla 8 miljoonan euron korkosuojaamattomalla lainalla, jonka laina-aika on 20 vuotta. ----------------- Juha Laurila oli poissa salista klo 19.17–19.19 pykälän käsittelyn aikana. ----------------- Päätös Hyväksyttiin yksimielisesti esityksen mukaan. Muutoksenhaku Päätöksestä voidaan tehdä kirkollisvalitus Turun hallinto-oikeuteen. §

Möhkälehän tuo tuleva rakennus on. On ainakin minun silmissäni.Olisi luullut, että 8 miljoonalla saa vähän kauniinpaakin!

Moni ehdokkaaksi kysytty on varmaan miettinyt myös sitä, mitä tulevaisuus tuo. Ei tule olemaan mukavaa, jos joutuu hyväksymään pinta-alaltaan tosi suuren seurakunnan toimintojen ja palvelujen supistamisia. Moni pelkää, että pikku hiljaa niitä hilataan ja ne löytyvät vain Salon keskustasta.


Kommentit

16.9.2022 9:58  Marjatta

Tuleva srk -talon seinät pitäisi päällystää villiviinillä tai jollain muulla seiniä pitkin kiipeilevällä kasvilla. Ja parvekkeille myös kauniisti alaspäin valuvia kasveja!

17.9.2022 11:52  Entinen seurakuntalainen

Niinpä se on. Iso monumentti keskelle kaupunkia ja maaseudun kiinteistöt myyntiin. Ei ajatella hiilijalanjälkeä tippaakaan, kun toiminnot keskitetään. Eikä maaseudulta
niin vain keskustaan pääse, vaikka haluaisikin.
Enpä ihmettele kirkosta eroamista, kun koko seurakuntaa ei tasapuolisesti kohdella.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini