Uusimmat kuvat

Digi, digi. Tuleeko liian liki?

Perjantai 16.9.2022 klo 11:22


Digitaalisuus osaksi henkilöllisyyttä

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/digitaalisuus-osaksi-henkilollisyytta/

”Nysse tulee! Nimittäin digitaalinen henkilöllisyystodistus! Todistus tulee passin ja henkilökortin rinnalle. Kerrotaan, että se parantaa myös kansalaisen omien tietojen hallintaa.

Tiedä häntä nyt sitten sanoa, mikä tässä nyt niin kovasti parantuu. Edelleen on huoli heistä, jotka eivät tällaista palvelua itselleen saa. Ei ole älypuhelinta, ei tule, eikä ole sellaista edes hankintalistalla.

Yleensä Suomi toimii viimeisen päälle EU:n ohjeiden ja määräysten mukaan, mutta nyt annetaan ymmärtää, että tässä asiassa”.. Suomi toimii esimerkkinä ja osaltaan viitoittaa tietä omalla mallillaan EU-tason ratkaisuille”!

Vanha sanonta: ”kukas sen kissan hännän nostaa, ellei kissa itse.” Toivotaan, että Suomi sitten jotain tässä asiassa osaa ja malli kelpaa EU:lle! 

Paikallislehteni Salon Seudun Sanomat, joka tätä henkilöllisyystodistusta tänään uutisoi tietää kertoa myös siitä, että digitaalisen henkilöllisyystodistuksen vuoksi muutoksia tulee myös henkilötunnusjärjestelmään. Yksi tällainen muutos on, että vuodesta 2027 eteenpäin annettavissa uusissa henkilötunnuksissa ei enää ilmoiteta henkilön sukupuolta.

Jaa-a. Katoanko minä naisena?


Kommentit

17.9.2022 16:32  Mammast Kylält

Tämmössi sitt Suamess hosuta tekemä, niinku kaikk digitalisoimise, ei siin EU:t tarvit ja kaikess muuss he menevä EU:n taa, ku ei ol viäl direktiiveiss??? Niinku Venäjä viisumitte kanss. Ja just nähti mite S-pankis asioitti väärill tiaroill tosta vaa, nii millä en suastu uskoma tämmöse digitaalise henkillöllisyystoristuksenka sata varmuuteen. ja ny hintojen kaameat nousut viä rahat muutenki jo, nii ei sitä helpoll mittä uussi ihmepuhelimi ja muit laitteit vähä aikka ostell. Moittei he ova muute saanu, EU tai muu instanssilt, ku digitalisoida kaikk nii, ett paljo ihmissi puronnu siihe, ett ei saa tiaroi mistä. Asioittens hoitaminenki ittekses vaikkia. Tämmössi it-suunnittelijoi kaiket liia paljo.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini