Hyvinvointialueen asioita valmistelevien osaaminen

Lauantai 29.10.2022 klo 12:15


Pari päivää sitten Salon Seudun Sanomat uutisoi, että Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuusto ei 26.10.2022 saanut aikaan päätöstä vuoden 2023 alussa voimaan tulevista asiakasmaksuista. Asia palautettiin hallitukselle uudelleen valmisteltavaksi.

Tieto löytyy myös hyvinvointialueen nettisivuilta

Varsinais-Suomen aluevaltuusto kokoontui 26.10.2022. Hyvinvointialueen asiakasmaksuja koskeva esitys palautettiin valmisteluun. Valtuusto äänesti asiasta. Käsittelyn jatkamisen puolesta äänesti 35 ja asian palauttamisen puolesta 44 valtuutettua. Valtuutettu Sanna Vauranojan tekemä ja Toni Forsblomin, Åsa Gustafssonin sekä Olavi Ala-Nissilän kannattama palautusesitys liittyi asiakasmaksuja koskevan esityksen termistöön.

Mistäkö kyse? Kyse ei siis ole ollut sisällöstä, vaan terminologiasta.

Ja mitä tuo tarkoittaa? Tarkoittaa sitä, että hallituksen esityksessä puhuttiin mm. terveyskeskusmaksusta, vaikka sen nimistä maksua hyvinvointialueella ei ole käytössä.

Kelasin päätöksentekoa taaksepäin.

Aluehallitus on asiaa ensimmäisen kerran käsitellyt 4.10.2022. Asiaa valmistelleet ovat olleet Integraatiojohtaja Kirsi Kiviniemi, integraatiojohtaja Sirpa Kuronen, integraatiojohtaja Mika Kontio, integraatiojohtaja Jenni Kiviluoto, integraatiojohtaja Mika Kontio, hankejohtaja Katariina Kauniskangas, järjestämisjohtaja Antti Parpo

4.10.2022 esitys ei hallitukselle kelvannut, vaan se on palautettu uudelleen valmisteltavaksi. Mitä puutteita tai virheitä, niitä ei päätöksessä tarkenneta tai kerrota.

https://vshyvinvointialue.tweb.fi/ktwebscr/fileshow?doctype=3&docid=298634

Seuraavan kerran hallitus on asiaa käsitellyt 11.10.2022. Päätösehdotuksen valtuustoa varten hallitus on aikaiseksi saanut, mutta nyt sitten tämän ehdotuksen valtuusto on päättänyt palauttaa uudelleen valmisteluun, syynä tuo em.: terminologia!

En tiedä, mitä edellä olevaan sanoisi!

Mutta kysyn: millaista palvelua meillä hyvinvointialueen asukkailla mahtaakaan olla edessämme 1.1.2023, jos asioita valmistelevat virkamiehet eivät tunne terminologiaa, eivät tiedä, mitä valmistelevat, mitä esittelevät.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/hyvinvointialueen-asioita-valmistelevien-osaaminen/


Kommentit

29.10.2022 12:23  Marjatta

Ja sitten meillä on aina vaan myös korona!

ISOsetkaan eivät osaa. Nooh, ainakin ovat erimielisiä. Saako kokoontua, pidetäänkö maskia, annetaanko lääkettä?

Ei ole kansalaisten silmissä millään tavalla mukavaa kuulla, jos esim. lääkkeen osalta tilanne on tämä: ?Iltalehden haastattelussa Kiuru sanoi lääkkeiden vähäisen käytön johtuvan siitä, että perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito ovat erimielisiä siitä, kuka lääkkeet maksaa.?

29.10.2022 14:36  Sivujasi Seuraava

Ei hyvältä näytä hyvinvoinnin tulevaisuus. Kiitos, kun nostit tapahtuneen esille.

29.10.2022 15:57  MammastKylält

Suomi on kaikintavoin menossa siihen, että ollaan edes hyvinvointivaltio saatikka nämä n. hyvinvointialueet, jotka takaa vain johtajatasoisia virkoja palkkoineen useammalle kuin 2 tai 3 hlöä. Vaikkia toimii, ku ei tiäret miten ja mill nimikkeell asiakas maksaa lääkärin tutkimuksist. Kustannukset tuskin tuleva halpenema asiakkail, vaan vauhtiin päästyä nosteta vuosittain eikä kukka mahra mittä. Aikoinas oli kunnanlääkärin toiminta tosi hyvä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini