siirrä kellos viisareita!

Lauantai 29.10.2022 klo 22:07


Kesäajasta talviaikaan

Kellot talviaikaan jälleen lokakuun viimeisenä sunnuntaina – siirtelylle ei näy loppua”

Ei näy loppua ei.

Minä ihmettelin viisareitten siirtoa viimeksi keväällä. Tai oikeastaan motkotin:

”Miksi pitää kahdesti vuodessa väkisin vääntää ja sekoittaa ihmisten ja eläinten nukkumaanmeno- ja heräämisaikoja? Ja rahaakin palaa! Mitä järkeä on kahdesti vuodessa präntätä esim. uusia aikatauluja? ”

Samasta aiheesta motkotan taas. 

Ymmärrän kyllä, jos ulkomaille matkustan ja kohde on eri aikavyöhykkeellä kuin Suomi, niin pitää sitä kellon viisareita silloin siirtää. Mutta muuten tähän aina vaan jatkuvaan keväisin ja syksyisin viisareitten vääntämiseen haluaisin kyllä stopin. Varmaan moni muu.

Ei viisareitten siirtely mitään vaikeaa ole. Siirtelysuunta on aina sama. Kesää kohti. Keväällä eteenpäin ja syksyllä taaksepäin. Mutta silti. Silti harmittaa! Yksi aika riittäisi. 

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kesaajasta-talviaikaan/


Kommentit

30.10.2022 7:47  Kellon aikojen siirrosta kärsivä

Siellä EU-parlamentissa istuu paljon hyväpalkkaisia edustajia, eikä tällaisesta asiasta saada päätettyä!
Olin kuuntelemassa luentoa unesta ja sen vaikutuksesta ihmiseen. On todettu tutkimuksissa, että tällainen kellon aikojen siirtely on pahaksi ihmiselle. Ja, että sopivin aika ihmiskeholle on juuri tämä normaali- eli talviaika. Miksi sitä ei siis voida päättää, kun muutenkin tutkimustietoon päätöksissä nojataan.
Nyt sanotaan, että jokaisen valtion täytyisi itse päättää se sopiva aika, jotta asiassa edettäisiin. Valitaan vaan se tutkijoitten mukaan sopiva aika, ja sillä selvä. Voi tätä päättäjien saamattomuutta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini