ainvaa kanttiinista

Keskiviikko 15.2.2023 klo 15:02


Onhan tästä pääterveysaseman kanttiinista jo vaikka mitä esillä, mutta kun se yks oikein kummallisuus on, niin tuuppasin sitä esille vähän isommallekin joukolle eli Uuteen Suomeen. 

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/kanttiini-kiinni-ei-mahdollisuuksia-kevytversioon/#comment-3832165

Kanttiini kiinni, ei mahdollisuuksia ”kevytversioon”

Tiedätkö, millainen työntekijä löytyy tällaisen nimikkeen takaa, lähinnä, mitä hänen tehtäviinsä kuuluu: hyvinvointialueen konsernipalvelujen tukipalveluiden tulosryhmän tukipalvelujohtaja.

Minä en tiedä, mitä kaikkea, mutta ainakin tällainen palvelu on nyt työntekijän johtaja Janne Saarisen mietittävänä: haetaan linjauksia, millä tavoin kanttiinia tullaan jatkossa hallinnoimaan.

Kyseessä Varsinais-Suomen Hyvinvointialue ja Salon pääterveysaseman KaffeePiste, siis kanttiini. Siellä on lappu luukulla: kanttiini suljettu toistaiseksi.

Kiinni, mikä kiinni tammikuun alusta lähtien ja tilanne on haittana koettu ainakin labrassa kävijöiden kesken. Jos on kokeiden jälkeen mieli tehnyt jotain suuhunsa panna, niin EiOota on ollut tarjolla.

Miksi näin -selityksiä on kyllä jaeltu pitkin matkaa, esim.

– Varhasta ei pystytty toimittamaan nopealla aikataululla uutta kassajärjestelmää

– Kiinni pitäminen johtui liikkeenluovutuksessa tapahtuneista yllätyksistä

– Kanttiinitoiminta ei ole ydinpalvelua

– Laki rajoittaa markkinaehtoista toimintaa

 

Varhan tukipalveluissa on juuri nyt toiveena saada kanttiini auki niin nopeasti kuin mahdollista. Vai miten tähän tietoon nyt sitten suhtautuisi? ”Esitystä viimeistellään konsernijaoston käsittelyyn, ja se saadaan seuraavaan tai viimeistään sitä seuraavaan kokoukseen. Vaikuttaisi siltä, että päätös asiassa saadaan nopeasti aikaiseksi, ja sen myötä Salon kanttiinin palvelut käyntiin.”

Siis seuraavaan tai viimeistään sitä seuraavaan..

Nooh, me täällä Salossa odottelemme.


Kommentit

19.2.2023 18:37  Marjatta

Salon Seudun Sanomissa Kolumni: Kanttiinifarssi paljasti Varhan piittaamattomuuden/Tekijä
Rami Nieminen -18.2.2023

Tämä kolumnista kopioitu: "Tämä onkin kanttiininurinan ydin. Ei kyse ole enää siitä, että aamuisen verikokeen jälkeen ei voi ostaa sämpylää. Todellinen huoli on, näkeekö Tyksin ikkunoista Itäharjua pidemmälle.

22.2.2023 14:17  MammastKylält

Juu, näi se sitt kävi meill tääll Saloss ton Varhan kanss. Istutti ja orotetti, miten kaikk hyvä, mitä siit hyvinvointialueestaki mediass kerrotti, laskeutu tänne Saloho. Ensi piti yksityisell pualellaki lääkäriss voira käyrä, mutt se jäi matka varrell poiss ja ny viätti viäll Kela korvauski, jos sä yksityiselt haes appu vaivoisass. Kuitenka ei sunkkas yhtä lääkärei tullu Saloon Varhan toimest, nii ei se mittä hyvinvointi hoitamist oll.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini