hei, me junaillaan!

Tiistai 21.2.2023 klo 18:54


Nonnih, Salon Seudun Sanomat kertoo, että vaalikone

Eduskuntavaalit käydään 2.4.2023.
Tee vaalikone ja löydä itsellesi sopivin ehdokas.

Vaalikone näyttää sinun vastauksiisi parhaiten sopivan ehdokkaan heti kolmannen vastauksen jälkeen. Tulos tarkentuu jokaisen kysymyksen jälkeen. Parhaan tuloksen saat vastaamalla kaikkiin kysymyksiin.

on avattu.

Kyllä salolaisten kelpaa. On kansanedustajaehdokkaita ja on puolueita: Saku Nikkanen (sd.), Johanna Riski (kesk.), Mikko Lundén (ps.),Timo Lähteenmäki (vas.) ja Mika Nummenpalo (liik.). Edellä olevat ovat kaikki kaupunginvaltuustolaisia.

Muita eduskuntaan haluavia ovat Anu Aaltonen (kaupunginhallituksen jäsen) ja Pertti Hemmilä (kok), Pasi Lehti (vihr.), Olavi Jantunen (kesk.), Laura Riski (liik.), Larisa Evstifeeva-Auraniemi (vl.), Satu Paananen (liik.), Tomi Hietala (lib.), Camilla Sonntag-Wilenius (r.), Jani Ursin ja Marika Hietanen (kd.).

Minä en vaalikonetta ole avannut ja voi olla, etten avaakaan.

Voi olla, että moni muu tekee saman.

Jos vaalikoneessa on väite: Hallitusohjelmaan on kirjattava Turun tunnin junan toteuttamispäätös, niin sehän tietää sitä, että vaaleista tulee tälle alueelle juna -vaalit.

Muut vaalikoneen väitteet, mitä nyt ovatkaan, voivat ehdokkaan juna -tiedon (puolesta tai vastaan) jälkeen jäädä täysin toisarvoisiksi. Ei saisi, mutta niin voi käydä.


Kommentit

21.2.2023 19:24  Sivujasi Seuraava

Minä taidan vaalikoneen avata, mutta sen väittämillä ja tiedoilla en ehdokastani valitse. Olen kanssasi samaa mieltä siinä, että junavaalit näistä tulee. Minä ainakin annan ääneni hänelle, joka on junahanketta vastaan.

21.2.2023 19:37  Marjatta

Jaa-a. Onnea sit vaan valinnallesi. Vastustajiahan on monta. Salkkari kertoo, että salolaisten ehdokkaiden enemmistö ei halua tunnin junaa hallitusohjelmaan.

21.2.2023 21:27  Entinen äänestäjä

Kyllä se vaan kummasti joillakin kansanedustajaehdokkailla mieli muuttuu matkan varrella. Eräs naisedustajaehdokas vielä muutama vuosi sitten oli niin Tunnin junan kannalla, kun kysyin, eikö hän ajattele, mitä luontotuhoja se maaseudulle aiheuttaa ja eikö hän puolusta maaseudun etuja. Ihan minun piti puolueesta erota.
Mutta hyvä näinkin....

22.2.2023 14:11  Mammast Kylält

someroll ainaski on hyvi ja terävi mielipiteit kirjottava naisehrokas,. Ja juttuje aiheet olleet tavallist äänestäjää lähelt, hyvi ymmärrettävi ; ikääntyneitte hoirost ja nykypäivän koulust. Mite enne opettajaa kunnioitetti, kuunneltti, läksyt tehti ja luetti ettei jääny jälkkäriin tai arestiin seuraavan päivän. Ja voisin sanno, ett aika hyvi ihmissi sen ajan kouluopein on tullu. Eletty on ja ettipäin mentty jokane tavallas omin avuin, ku töit oli haettava ja tehtävä elantos ette. Ny sitt o kasvanu tai kasvatettu"pehmiksi" seuraavist sukupolvist????? Mikä avuks????

22.2.2023 18:17  Marjatta

Entiselle äänestäjälle🥁 Hän oli sit vissiin Saarikko. Tai no, kyllä mulle yks täkäläinenkin mieleen tulee🤣

22.2.2023 20:17  Eräs äänestäjä Salosta

Turkulaisten ei kannattaisi kovin paljon palstatilaa käyttää Salkkarissa Tunnin junan puolustamiseen.
Ei ääniä täältä taida sinne herua. Ja V-S liittokin ajaa vain turkulaisten etuja, vaikka pitäisi olla koko maakunnan asioiden ajaja.
Sitten toiseen aiheeseen. Tämä on hauskaa aikaa, kun mielipidepalstoilta saa lukea kansanedustajaehdokkaiden kirjoituksia. Ja yli ymmärryksen meneviä.
Yksi oikein hauska oli vanhusten perhehoidosta. Yksi esimerkki, vanhus olisi joka päivä perhehoidossa 8.00 - 16.00 välillä. Miten se olisi mahdollista toteuttaa, jonkun kun tarvitsisi kuljettaakin hänet sinne päivittäin. Ja onko näitä paikkojakaan.
Jos tällainen henkilö tosiaan kuvittelee, että se on mahdollista, niin huh huh.
Minä en ainakaan tällaista puppua kirjoittavaa äänestäisi, vaikka olisin vanhuskin!

24.2.2023 11:27  Marjatta

Samaa mieltä.

Turkulaisten ei tarttis tunkea junajuttujensa kanssa Salkkariimme.

Ja sitten se vanhustenhoidon asiantuntija, eduskuntavaaliehdokas tätä mieltä -palstalla. En tiedä mitä sanoisi. Kirjoitti ihan kummallisuuksia. Piti oikein pariin kertaan lukea se teksti ja ihmetellä onk tosikaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini