Sukupuolia on enemmän kuin kaksi

Keskiviikko 8.3.2023 klo 19.39


https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/sukupuolia-on-enemman-kuin-kaksi/

Sukupuolia on enemmän kuin kaksi

Vaalikone on kova sana! Tai sitten ei!

Salon Seudun Sanomat on penkonut vaalikonetta ja nostanut esille ehdokkaiden ajatuksia väittämästä: sukupuolia on enemmän kuin kaksi. Varsinaissuomalaiset kansanedustajaehdokkaat ovat ajatuksensa kertoneet ja lopputulos on, että ehdokkaat jakautuvat kahteen lähes yhtä suureen leiriin. Toinen leiri on sitä mieltä, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi, toinen puoli on väittämästä eri mieltä tai täysin eri mieltä. Ja ihan neutraalejakin (tarkoittanee, ettei mitään mieltä) on.

On täällä päin tästä väittämästä oikein iso kohukin jo saatu aikaan: Salolaisessa Mustamäen koulussa lapsi oli oppilastyöhön kirjoittanut, jotta sukupuolia on vain kaksi.

Tuo ei sopinut koululle.

Koulu otti yhteyttä tasa-arvovaltuutettuun ja sieltähän sitä selvennystä tuli, mm. ”Mustamäen koululla on ollut tasa-arvolain nojalla paitsi oikeus myös velvollisuus kieltää oppilastyö, joka sisältää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä syrjivän ja loukkaavan viestin.”

Samaa mieltä on ollut yhdenvertaisuusvaltuutettu.

Kun tähän vielä lisätään kaupungin vs. perusopetusjohtajan mielipide ”Kannanotto tukee täysin kaupungin yhdenvertaisuustyötä”, niin taidamme täällä päin rämpiä melkoisessa sotkussa!

 

Minun mielestäni em. koulun, tasa-arvovaltuutetun ja yhdenvertaisuusvaltuutetun sekä vs. perusopetusjohtajan sekä kansanedustajaehdokkaiden pitäisi mennä lähimpään synnytyssairalaan ja kysyä, mitä mieltä kätilöt ovat.


Kommentit

8.3.2023 22.01  Marjatta

Mustamäen koulun sukupuoli -kiistely ja sotku on saanut alkunsa koulun käsityötunnilta. Se selvisi Uuden Suomen blogissani, siellä olevassa Janne Salosen kommentissa:

HS Turku:
https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009440555.html

Sitä uutinen ei kerro, onko opettajan vaiko oppilaiden idea?

Ikävä tapaus (sitä on jo Iltalehdessä ja MTV uutisissa) ja kestää aikansa ennenkuin tuollaisesta toipuvat.

Mutta jää tähän nyt vielä toinen ihmetys: kenen idea on mahtanut olla kansanedustajehdokkaille esitetty väittämä: ?sukupuolia on enemmän kuin kaksi?

Mihin kansanedustajat tuota tietoa tarvitsevat?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini