ovet paukkuen maailmalle ja sitten takaisin

Maanantai 22.5.2023 klo 19:34Salon Seudun Sanomissa on 21.5.2023  hyvä juttu pariskunnasta, joka muutti Saloon.

Elli Fresenius on aikoinaan lähtenyt ovet paukkuen kotoaan Salosta ja päättänyt, että takaisin ei tule. Vaan mieli on muuttunut ja nyt nuori perhe asuu Salon Tupurissa. Ja on tyytyväinen. Plussaatakin pukkaa, sillä päiväkoti ja koulu ovat lähellä.

Vähän samaa voin sanoa itsestäni. Kun 15 -kesäisenä lähdin kouluihin (ensin Mikkeliin, sitten Turkuun, sitten Sammattiin ja sitten Tampereelle), niin olin päättänyt, että takaisin en tule, "enkä eres kuse tänpäi".

Nooh, railakkaat puheeni olen perunut jo moneen kertaan ja olen asunut kotipaikassani kohta 20 vuotta. City -kämppä, jota RollaattoriKämpäksikin kutsun on Salo -cityn keskustassa, mutta siellä käyn vain silloin tällöin. Käyn vähän vaan fiilistelemässä kaupunkielämää, istun parvekkeella ja katselen, kun väkeä liikkuu torilla ja jokirannassa. Kyllä se virkistää, mutta vielä enemmän, kun palaan maalaismaisemiini

Tupuri on päiväkodin ja koulun takia ihan luotettava alue perheille, mutta on se tämä Muurlakin. Minä en enää päiväkotia ja koulua tarvitse (ne täällä on), mutta lapsiperheille voin tätä kaupunginosaa suositella. Täällä on kaikkea just sopivasti. Täällä on myös Salon napa.

--

https://salo.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus/avoin-varhaiskasvatus/

https://salo.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/perusopetus/koulut/muurlan-koulu/


Kommentit

22.5.2023 19:50  Marjatta

Sanotaan, jota oma kehu paras kehu. Pitäisi varmaan muitakin Salon kaupunginosia kehua, mutta Muurla on Muurla! Tämä nyt vaan on sitä jotain! Jos täällä on esim. asuntoja myynnissä, niin ei niitä kovin pitkiä aikoja kaupata.

23.5.2023 16:15  Kylilt Kuuluu

Lähes samoin sanoin olen SSS:n nettisivulle olen mielipiteeni laittanut useammin kuin kerran. Nyt viikonloppuna viimeksi. Koronavuosinahan Salosta etsivät lapsiperheet uudehkoja ok-taloja läheltä palveluja, ja se ei lapsiperheelle tarkoit todellaka toria ja sen ympäristöä. Muurla on tosi ihanteellinen sijainniltaan. Koulu ja päiväkoti sekä kyläkauppaki löyty. Paikku kulkke kerran tunnis aamu- ja iltapäiväll. Hesaan ja Turkuun pääse Lasitehtaan pysäkilt, pikavuorot kurvaa sitä kautta, moottoritie lähellä ja hyvä suora tie sinne. Salo-cityyn mene lähes sama aika kuin jos tulet Tupurist, Rappulast tai Viitanummelt. Mutt mitä on kaupunk tämänki asian ette tehny? Ei muuta, ku kaupunkin keskeinen kortteli matalaks ja 5-6 kerroksissi kerrostaloi piukka. Onko se lapsiperheille, ei todellakaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini