Hommia opetusministerille!

Perjantai 28.7.2023 klo 21.49


https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/hommia-opetusministerille/

Tässä olisi hommia opetusministeri Anna-Maja Henrikssonille, miksei koko hallitukselle.

Tämän päivän lapsilla taitaa melkein kaikilla olla kännykät. Niillä pidetään yhteyttä paitsi vanhempiin, mutta myös kavereihin.

Antakaa nyt arvoisat ministerit nopeasti ohjeistusta kouluihin, ehkä päiväkoteihinkin, ohjeistusta siitä, että kaikki kännykän käyttäjät oppivat sen, millaista kieltä, millaisia sanavalintoja käytetään, kun ollaan toinen toisiinsa yhteydessä. Ettei vuosien päästä tule sanomista niin kuin nyt on yhden ministerin yksityisviestien kohdalla käynyt.

Ja joku raja tässäkin. Minun mielestäni yksityisviestit ovat yksityisiä. Jotain ohjeistusta saisi antaa myös suomalaiselle lehdistölle. Ettei mitä tahansa revitä ja räävitä julkisuudessa.


Kommentit

28.7.2023 21.51  Marjatta

Kirjoitin mitä kirjoitin. Olis tuohon otsakkeeksi nyt voinut laittaa vaik koko hallituksen, mutta olkoot. En korjaile enää. Ja tuolla tuo juttu jo on plätteläs uudessa suomessa!

Hyvää viikonloppua Ystävät!

29.7.2023 21.49  Lapsensa kasvattanut

Ohjeistusta kouluihin. Niinpä. Minusta pitäisi nykyvanhemmille antaa ohjeistusta. Kyllä kotikasvstukseen kuuluu myös lapsen käytöstapojen opettaminen ja kielenkäyttö.
Miksi kaikki kasvatus sysätään kouluille. Opettajat ovat jo nyt tarpeeksi lujilla. Ja todella toivon, ettei uusi opetusministeri halua omaa puumerkkiään opetustoimeen. Keskustelin erään opettajatuttavani kanssa ja hän sanoi, että nyt pitäisi ottaa askeleita opetustoimessa taaksepäin. Opettajien aika menee kaikkeen muuhun kuin varsinaiseen opetustyöhön.

30.7.2023 22.39  Marjatta

Kukahan noita nykyvanhempia ohjeistaisi?

Minulta on pikkuhiljaa mennyt usko sekä kotikasvatukseen että koulujen tehtävään.

Molempien pitäisi opettaa, osata opettaa, vanhempien sitä, miten esim. käyttäydytään ja kouluissa opettajien pitäisi opettaa niitä normaaleja kouluaineita. Maailman meno on kuitenkin mennyt sellaiseksi, että vanhemmat saavat viedä pikkuisensa tosi pienenä päivähoitoon, viedään aamulla varhain ja haetaan kosk haetaan ehtoon edellä. Ei siinä kaikki vanhemmat päivän päätteeksi enää mitään eikä ketään opeta, eivät osaa, eivät jaksa, hyvä kun keskenään pärjäävät. Päiväkodin jälkeen mennään peruskouluun, mutta kodeissa voi olla yhtä kiireistä kuin ennenkin. Tämän päivän vanhemmat taitavat ajatella koulun tehtävästä ihan jotain muuta kuin mitä esim. omat vanhempani ovat ajatelleet. Minä esim. olen sen ajan koululainen, että opettajalle ei vastaan pulistu, ei oppilas eivätkä vanhemmat.

Ei kateeks käy tämän päivän opettajia. Mun mielestä kouluissa saisi olla erikseen KäytösOpettaja. Jos kukaan ei kotona tavoille opeta, niin tehkööt sen sitten koulu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini