Tapahtui tänään

Sunnuntai 6.8.2023 klo 18.59


Kahden kieppeillä neuvottelin itseni kanssa, menisinkö puutarhaan viinimarjoja poimimaan vai lähtisikö teatteriin. Teatteri voitti. Tykkäsin, että se on sopivampaa sunnuntaille, vaikka ei marjojen poiminta omasta puutarhasta, omista puskista penkillä istuen nyt niin työn teolta tunnukaan. Mutta pyhä mikä pyhä. Lepopäivä.

Sitten suunnistin Salo -cityyn ja Vuohensaareen.

Mikäkö oli esitys? No se oli tämä mylläri, joka ulvoo. Arto Paasilinnan tekstiä. Etukäteisinfo tiesi kertoa, että näytelmän ohjaaja Toni Ikola ja Salon Teatterin toiminnanjohtaja Mia Kuisma olivat vääntäneet Paasilinnan teksiä oman päänsä mukaan. Alunperin miespuolinen mylläri on Vuohensaaressa nyt nainen ja myllärin tykästyksen kohteena mies.

Ei huano! Ihan luonikasta jälkeä siitä väännöstä on syntynyt.

Lavastus oli niiiin kertakaikkisen minimaalinen, että ensin en meinannut silmiäni uskoa, kun sen näin. Mutta siihenkin tottui. Oma mielikuvitukseni ja näyttelijöiden hyvät suoritukset täyttivät aika nopeasti sekä näyttämöä että esityspaikan maisemaa.

Sonja Leino myllärinä ja Jerry Alajoki hänen tykästyksensä kohteena tekivät ”mukavan tasasta näyttelemisen jälkeä”, samoin Juha Leppäsalo maalaispoliisina ja Lisamaria Markula Hannelena.

Kertojana Hilda Heino oli tässä näytelmässä myös sitä jotain. Ensin ajattelin, että mitähän tuosta tulee, kun likka siinä selittelee, mutta kyllä Hildalle näyttelemistäkin tuli ja hän suoriutui siitä hienosti.

Tänään tämmöstä. Huomenna sit varmaan marjapuskiin, ellei myrsky yllätä.

 Kommentit

6.8.2023 21.25  Marjatta

Eilen mulla oli vieraana Muurla Onnelan paikka -facebookryhmäläisiä. Ryhmään pääsee 40-,50 ja 60 -luvulla syntyneet muurlalaiset. Oli kutsuttuna muutama ryhmään kuulumatonkin, siis sellainen, joka ei facebookkia käytä.

Kiva kokoontuminen!

6.8.2023 21.33  Marjatta

Voisin täydentää tuota blogiani, mutta laitanpa tähän. Nimittäin: unohdin yhden näyttelijän suorituksen.

Marjukka Paajolahti-Halme näyttelee Myllärissä poliisia ja mielisairaalan lääkäriä ja oijoi, millä tyylillä. Loistava suoritus molemmista!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini