Varha salaa, Varha aikoo

Tiistai 5.12.2023 klo 11.03


Tämä on jo muutaman päivän takainen salkkariuutinen, mutta nostanpa esille:

Varha salaa tietoja toimitilojensa kunnosta 

https://www.sss.fi/2023/12/varha-salaa-tietoja-toimitilojensa-kunnosta-huonokuntoisista-vuodeosastoista-aletaan-luopua-jo-ensi-vuonna/

Miten nuo tilat nyt ykskaks niin huonokuntosia ovat?

Varha on linjannut, että tulevaisuudessa hyvästit vilkutellaan Hintan vanhainkodille, Kukonkalliolle, Perniön Alholalle ja Alppilalle, mahdollisesti myös Paukkulakodille.

Onko tässä taustana se, että kaikki SuurSalon vanhukset, he, joille 24 tuntinen hoitopaikka suodaan, sijoitetaan IoTCampukselle?

Varha aikoo laajentaa rutkasti tilojaan Salo IoT Campuksella

https://www.sss.fi/2023/11/varha-aikoo-laajentaa-rajusti-tilojaan-salo-iot-campuksella-seuraavaksi-kampaan-muuttaa-halikon-sairaalan-avohoito/

Aika kummallinen on tulevan kaupungin elivoimajohtaja Mika Mannerveden tämä näkemys: "Jos vuokralainen on tyytymätön tilojen kuntoon, asiasta voisi keskustella omistajan kanssa.”

Kaupunkihan noita rakennuksia on huoltanut. Jos Varha toteaa ne kehnoiksi, niin mitä elinvoimajohtaja vastaa. Että juujuu, hyvin niitä on hoidettu ihan koko kuntaliitosSalon aikana!

Koira taitaa purra omaa häntäänsä!

--

Eilen pidetystä kaupunginvaltuuston talousarviokoouksesta olisi siitäkin ihmeteltävää, mutta siitä joku toinen päivä.

 


Kommentit

5.12.2023 21.50  Veronmaksaja

Kaupunki ei ole rakennuksiaan hoitanut. Entiset kunnat pitivät huolta rakennuksistaan, mm. vanhainkoteja huollettiin joka vuosi. Jokaisessa oli vielä talonmies huolehtimassa.
Kuntien yhdistymisen jälkeen sitten ei tapahtunutkaan mitään. Korjauksista ei huolehdittu. Että jos ovat huonoon kuntoon menneet, on se kaupungin oma syy.
Toisaalta ihmettelen sitä, että vielä vuoden 2022 lopulla ainakin eräs hoivakoti todettiin kaupungin asiakasraadin kyselyssä halutuimmaksi niin hoidon kuin viihtyisyydenkin osalta. Mutta kaupungin viranhaltijat olivat päättäneet, että se on alasajettava. Ja kaupungissa tuntuu jo 2003 rakennettukin olevan käyttökelvotonta.
Eivätkä ikäihmiset mitään luksusta kaipaa, heille riittää vähempikin.
Ihmettelnpä todella, mistä Varha kaivaa rahat näihin älyttömän kalliisiin hoivakotiratkaisuihin, kun säästääkin pitäisi miljoonia. Ja kuka tämän kaiken maksaa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini