Aamupalaa tai sitten ei!

Maanantai 22.1.2024 klo 23.26


Salkkarin uutinen kertoo, että Salon nuorisovaltuusto kannattaa aamupalakokeilun jatkamista Salon lukiossa ja toivoo, että aamupalaa saisi myös muissa lukioissa ja yläkouluissa.

Syksyllähän oli se tilanne, että Salon lukiolaiset saivat kolmesti viikossa parin kuukauden ajan maksuttoman aamupalan.

Aamupalat tilattiin 80 henkilölle ja se mukaili salolaisten päiväkotien aamiaislistaa: puuroa ja leipää plus lukiolaisille kahvia.

Aamupala loppui kuulemma joka kerta kesken. Niin loppui tarjoilukin. Keittiöväki ilmoitti, ettei se pysty tällaista pitkän päälle toteuttamaan.

--

Aamupala kouluun kuulostaa äkkisiltään ihan ok palvelulta, mutta onko sen pakko olla ilmainen. On se varmaan näinkin, mitä ensimmäinen kommentoija uutiseen toteaa:

"Uusavuttomiksi ovat ihmiset, siis nuoret ja vanhempansa, menneet. Vai eikö voi varata syötävää jääkaappiin lukioon lähteville? Eivätkö vanhemmatkaan laita nuorilleen aamupalaa valmiiksi esille? Eikö kukaan jaksa nousta ylös edes puoli tuntia aiemmin ehtiäkseen syömään? Miten tällaiseen oppineet nuoret pystyvät itselliseen elämiseen joskus?"


Kommentit

22.1.2024 23.33  Sivujasi Seuraava

Jos jättäisi puuron pois ja tarjottaisiin vain leipää leikkeleineen ja kahvi tai tee, niin olisiko sekin liian iso töistä keittiöväelle?

22.1.2024 23.45  Marjatta

En tiedä. Mutta sen tiedän, että kyllä ravitsemis- ja puhtaanapitopäällikkö sellaiset vastaukset laatii, että ei varmana syksyinen kokeilu jatkoa saa. Vaikka: leipä on ostettavissa ja kaikki muukin tarjottava. Tarjoiluastiat voisivat olla kertakäyttöastioita, joten ei tulisi tiskiäkään. Kahvi kyl pitäisi keittää.

Ja jos oikein viimeisen päälle väännetään, niin kyllä kait jokainen opiskelija voi todella ottaa ne eväät kotoaan, ihan semmoset leivät ja leikkeleet, joista tykkää. Koulun ruokalan henkilöstö keittäisi kahvin/ teen ja se olisi sit siinä! Se aamupala!

25.1.2024 13.59  Mammasti Kylältä

Miksi nykyihmisille pitää kaikki tarjota valmiina???? Meneekö vanhemmat syömään aamupalansa työpaikan lounaskahvilaan, ja nuorille lukioon aamupalat, niin kotiin hankitaan vain iltapalaa jääkaappiin. Itselläni oli 4 lapsen perhe, niin joka päivä söimme klo 17 perunat lisukkeineen tms "kunnon" ruokaa, ei kaupan pikaruokia edes ollut vielä. Kouluissa söivät jokainen päiväruuan, joka sekin oli silloin tavallista suomalaista arkiruokaa. Nykyään kaikesta pitää päästä mahdollisimman helposti ja vaivattomasti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini