vaalipäivän motkotus

Maanantai 29.1.2024 klo 20.51


En minä vaaleista motkottanut, vaan tästä hyvinvointialue Varhan toiminnasta. Se nyt vaan onnistuneesti osuu just vaalipäivän lehteen. Ja päätoimittaja on keksinyt osuvan otsakkeen.

Säästöjä, hinnalla millä hyvänsä  (kotisivuni linkki)

https://www.sss.fi/2024/01/varha-etsii-saastoja-hinnalla-milla-hyvansa/ (SSS linkki)

Vielä tarttis saada kiukkuvaihde vitoselle ja kirjoittaa Salon alueen vanhustenhoitolaitosten alasajosta. Hintta on nyt Varhan suurennuslasin alla:

Varha aikoo sulkea Hintan hoivakodin maaliskuun loppuun mennessä – ”Ollut varsin kallis yksikkö kustannuksiltaan”

Varhan tulosaluejohtaja antaa lehteen sellaista tekstiä, että mahtaako edes itse ymmärtää, mitä höpöttää. Mutta: nou hätä, kyllä he, jotka tästä tulevat päätöksen tekemään, yhtyvät em. johtajan esityksiin. 

 

 


Kommentit

29.1.2024 21.09  Marjatta

Tottakai puoltyhjän talon ylläpito maksaa.

Mutta, mutta: minkä takia sitä pidetään vajaakäytöllä?

Parku, jota Hinttaan on ensin Salon kaupungin, nyt Varhan toimesta markkinoitu on, että sinne ei saa henkilöstöä. No ei kai saakaan, kun jatkuvasti saa kuulla lakkautusuhasta. Ja onhan sieltä ihan kylmästi siirrettykin hoitajia toiseen paikkaan.

29.1.2024 22.06  Vanhuksen omainen

Ihan samaa ajattelen. Alasajon uhka ollut jo kauan päällä. Lisäksi johtaminen ollut huonoa.
Hintassa ollut hyvä työilmapiiri, joka on saanut aikaan laadukkaan hoidon, jota on kiitelty niin omaisten kuin muiden puolesta.
Ja rakennuksen kunto, kuulin erään vanhuksen omaiselta, että SSS:n ryhmän virkailija oli sanonut, että Hinttaan ei voi paikkaa antaa, koska se on "vaarallinen". Tällaista ovat Salon virkailijat ennenkin harrastaneet, mm. Kajalan lopettamisen kohdalla.
Omainen ihmetteli, että mistä Hintta nyt on vaaralliseksi tullut, vuoden 2022 lopulla se vielä oli viihtyisä ja haluttu hoitopaikka.
Hintan kiinteistökulut potilaspaikkaa kohti olivat vain pieni osa siitä, mitä esim. IoT parkin Merihelmen vuokrat sähkö- ja vesimaksuineen. Tämän olen Salon kv:n pöytäkirjasta todennut.
Hintan kohdalla on käynyt juuri niin kuin A-studiossa vieraillut tukija Marja Jylhä mm. sanoi.
"Nyt hyvinvointialueet sulkevat vanhusten hoitopaikkoja, vaikka tarve kasvaa, piiloudutaan hoitajapulan taakse. Jos laitoksen henki on oikea, jos johto on oikea, ja jos palkka oikea, hoitajia saadaan".
Ihmettelenpä tässä minäkin, miten vanhukset 1.1.2028 alkaen hoidetaan, mahtaakohan tulosaluejohtaja sitä itsekään tajuta! Nykyisellä kotipalvelulla ei ainakaan tilannetta ratkaista!

31.1.2024 19.47  Kyll Murheellist O.

Suomen vanhushoitoa ja -huoltoa ollaan jo vuosia heikennetty. Salossakin kuntaliitoksen myötä, tekosyillä Kajalakotikin suljettiin ja yrityksist huolimatt edelleen tyhjänä. Nyt muodostettiin laaja hyvinvointialue Varha, joka on osoittautunut monienn omakohtaisten kokemusten myötä olevan Harha. Vaikka vanhustyön ammattilaiset puhuu vanhusten olojen ja hoidon/hoivan heikentyneen, ei Varhan Harha sitä myönnä, vaan hoivapaikkoja suljetaan, yksinelävätkin heikkokuntoiset ihmiset vaan kotiin, ett omatoimisuus säilyy. Ihmisten kokemaa pelkoa ja turvattomuutta ei Varhan viroissa tunneta tai myönnetä. Se on varmaan samaan lopputulokseen pääsyä kuin yhdell tutull tänään sanoin, päästään vähemmällä hoidolla loppuun. Ko:lla henkilöllä olivat munuaisarvot nousseet huimaan lukuun, niin ei vielä kiirettä hoitotoimenpiteisiin, arvoja siihen korotettu? Haikeana muistan aikoja ennen 2000-lukua, silloin kaikessa vanhushoitotyössä pyrittiin tekemään parannuksia ja uudistuksia heidän loppuelämänsä helpottamiseksi. Nyt tämä 2000-luvun vuodet ovat tehneet sen, että hoivapaikat vähennetään minimiin, yksinelävätkin huonoina kotonaan vaan, hoitohnklöt tekevät pikakäyntejä. Kuinka monen loppu on tullut, ettei toimenpiteen aikana pysähtynyttä sydäntä ole elvytetty? Uutisten mukaan loppusyksystä ja edelleen ikäihmisiä kuoli ja kuolee niin paljon, ettei hautaamaan ehditä, vaan niitä on kylmäkonteissa varastoituina ????? " Sori ny vaan, mutt panee ajattelemaan.."

1.2.2024 16.53  Sivujasi Seuraava

Hyvä kirjoitus Hintan asukkaan omaiselta Salkkarissa 31.1.2024


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini