ei sitä, miltä näyttää

Keskiviikko 21.2.2024 klo 20.30


Pistipä silmään:

Kunnan päätöksenteko ei ole aina sitä, miltä se näyttää – ”Tämä ei ole kuntademokratian kannalta asianmukaista”

"Julkisuusperiaate ei toteudu kunnissa aina, kuten pitäisi, kun sovellettavana on julkisuuslaki. Näin käy valitettavan usein, Itä-Suomen yliopiston julkisoikeuden professori Tomi Voutilainen arvioi.

– Sen sijaan kuntalain julkisuusperiaatetta edistävät velvollisuudet toteutuvat kunnissa paremmin. Kuntalaissa on tarkasti säännelty, miten avoimuutta on edistettävä kunnissa.

Voutilainen on pistänyt merkille, että kunnissa on saatettu valmistella asioita julkisuudelta suojassa jo pitkälle ennen kuin ne päätyvät laajemman joukon tietoon vaikkapa esityslistan kautta.

Poliittinen päätös on voitu tehdä jo valmistelun yhteydessä, vaikka sitä ei ole muodollisesti tehtykään vielä toimielimessä.

– Tämä ei ole kuntademokratian kannalta asianmukaista."


Kommentit

22.2.2024 10.12  Asioita seuraava

Juuri näin meneteltiin IoT Parkissa olevan Campuskoti Merihelmen (vanhusten 30-paikkainen hoitoyksikkö) suunnittelun ja rakentamisen kanssa.
Hanke valmistetiin julkisuudelta suojassa ja visusti piilossa, ainoa maininta taisi olla taloussuunnitelmassa, eikä siinäkään mainittu, mistä tilat on tarkoitus hankkia. Päätöksiä ei asian tiimoilta näkynyt.
Kaikki kuitenkin suunniteltiin ja tehtiin valmiiksi. Vasta vuoden 2021 lopulla tuotiin vuokrasopimus valtuuston hyväksyttäväksi. Tavallinen kaupunkilainen oli täysin pimennossa siihen saakka.
Kuitenkin on onneksi olemassa Salkkari, joka aika hyvin tiedottaa, jos selville asioista pääsee!

22.2.2024 21.09  Marjatta

Noinhan tuo eteni.

Jos käytössäsi on SSS digilehti, niin googleta tämä 29.6.2021 ilmestynyt juttu: "Salon IoT Campukselle suunnitellaan 30 paikan hoivayksikköä - kaupunginhallitus haluaa lisätietoa aiesopimuksen sitovuudesta"

Uutinen kertoo vaikka mitä. Mm. tämä lainaus lehden sivulta:

"Anneli Pahta korostaa, että aiesopimuksessa kaavailtu IoT Campuksen hoivayksikkö on tarkoitettu vastaamaan hoivapaikkojen lisätarpeeseen.

- Tilojen vuokraus kampukselta ei liity suoraan Kukonkallioon tai Hinttaan eikä merkitse niiden lopettamista."

22.2.2024 22.06  Vanhusten puolesta

Niinhän sosiaalijohtaja koko ajan väitti, että hoitoyksikön tilojen vuokraus tulee tarpeeseen, eikä vanhoja lopeteta.
Kuitenkin muualta siirrettiin asukkaita Campuksen yksikköön, koska se piti saada täyteen. Samoin hoitohenkilökuntaa.
Minusta tämä asioiden salailu on etenkin huonoa johtamista.

25.2.2024 15.53  Marjatta

Ei sitä, milta näyttää. Näyttää, näyttää !!! Tai sitten ei !!!Nyt näyttää siltä, että kotisivuille pääsy tänään niin, että jotain voisi kirjoittaakin, ei toimi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini