retroaarre

Lauantai 2.3.2024 klo 20.19


Nostalgiamatka

Anttilan kuvasto oli koko kansan ahmima muoti- ja sisustusopas – nykyisin luettelot ovat haluttuja retroaarteita

1950-luvulla Suomessa aloitti Anttilan tavaratalo, joka mahtui kirjekuoreen, kun legendaarinen Kalle Anttila keksi kaupata tuotteita postimyyntiluettelon välityksellä. Parhaimmillaan Anttilan kuvastoa jaettiin jopa 300 000 kotitalouteen.

No hienoa, jos nuo retroa ovat. Mullapa on muutama luettelo tallessa. Kiitos vanhempieni. He eivät olleet niitä hävittäneet.


Kommentit

6.3.2024 22.41  Mammasti Kylältä

Anttilan kuvastoista lähti postimyynti liikkeelle. Ja minkä mahdollisuuden se antoikaan maaseudun sekä esim pohjoisten alueiden ihmisille. Anttilan postimyyntiluettelo toi tavaratalon kotiisi ja siitä katseltiin kauniita muotivaatteita koko perheelle m.m. Oli verhoja, liinavaatteita, kodin tekstiilejä, ihan mitä vaan. Ja tilaus postiin ja ostokset olivat noudettavissa postista. Nyt sen korvaa verkkokaupat.fi.

12.3.2024 16.26  Mammast jatkoi edell.

Ja Anttilan postimyynti oli turvallisempaa kuin nykyiset verkkokaupat yms. Huijarit lymyilevät joka puolella eikä postilaitoskaan ole enää samaa kuin silloin. Nyt haetaan paketit jostain lokerikoista isojen kauppojen seinältä ja lähtevät paketitkin sinne viedään. Pitkälle on menty, kaikki hyvä taakse jäänyttä , vaikk muut mitä sanoisivat!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini