hynttyyt yhteen tai sitten ei

Lauantai 9.3.2024 klo 22.47


Turun arkkihiippakunnan Rovastikunta 2030-hankkeessa suunnitellaan suuria. Tosi suuria. Ovat jossain työryhmässä miettineet sellaista, että nykyiset Salon, Someron, Paimion, Liedon, Pöytyän ja Loimaan seurakunnat muodostaisivat yhden jättiseurakunnan nykyisen Paimion rovastikunnan alueelle.

Huhhuh. Johan tässä toivutaan edellisistä yhdistymisistä.

Vuonna 2009, kun Salo ja alueen kunnat päätyivät kuntaliitokseen, myös seurakunnat yhdistyivät. Halikko, Kiikala, Kisko, Kuusjoki, Muurla, Perniö, Pertteli, Salo-Uskela, Suomusjärvi ja Särkisalo yhdistyivät yhdeksi Salon seurakunnaksi. Vuonna 2022 joukkoon tulivat vielä Marttilan ja Koski Tl:n seurakunnat.

On tällä viikolla toistakin hynttyyt-yhteen -tilannetta väläytelty: Provinssin ja Salon Teatterin yhdistymistä. Mukaan tarvittaisiin myös Salon kaupunki. Sitten ehkä päästäisiin VOS -teatteriksi (saataisiin valtionosuuksia). Sellaiset teatterit on mm. Joensuussa, Kemissä, Kokkolassa, Raumalla, Riihimäellä, Imatralla ja Varkaudessa.

Provinssin teatterinjohtaja Seppo Suominen toteaa toki, että em. teatterit ovat erilaisia, samoin toimintatavat. Ei se yhdistyminen ihan helppoa olisi, mutta VOS antaisi teatterialan ammattilaisille ja puoliammattilaisille valtavat mahdollisuudet työllistyä.

Ja mikä olisi teatterin nimi? Suominen esittää, että Salon kaupunginteatteri.

Juu. Mulle kyllä teatterien yhdistäminen passais! Mutta tuota srk – juttua en nyt tältä istumalta fanita.


Kommentit

9.3.2024 23.14  Sivujasi Seuraava

Jos seurakuntia taas yhdistetään, niin seuraavaksi esitetään varmaan etäpappeja, etäkanttoreita ym.

10.3.2024 9.05  Mammasti kylält

Samaa ajattelin minäki. Kirkolliset toimitukset: häät, kasteet, hautaan siunaamisen ym striimataan asian osaisten olohuoneen seinälle, tilaisuuteen osallistuvien kuunneltaviksi. Etänä kaikki vaan, mahdollista tai ei. Kauas seurakunta ja sen työntekijät meiltä karkaavat ... ...

10.3.2024 9.57  Kohta entinen seurakuntalainen

Ehdottomasti ei. Miksi Suomessa pitää olla kaikki niin suurta. Onko koskaan jälkikäteen laskettu, syntyikö säästöä.
Epäilen, että erotaan kirkosta, koska palvelut vähenevät ainakin maaseudulla. Se on nähty muissakin yhdistämiseissä.
Käykö niin, että hallinto paisuu, suorittavaa henkilökuntaa vähennetään ja itse seurakuntalainen unohtuu kokonaan ja organisaatio on vaan itseään varten.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini