Varha, sen virkamiehet ja päättäjät

Maanantai 18.3.2024 klo 22.51
Salon päättäjät tyrmäävät Varhan virkamiesjohdon ajatukset

Varhan virkamiesjohto esitteli viime viikolla alueen tulevaa palveluverkostoa. Salosta lakkautettaisiin mm. Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen ja Suomusjärven terveysasemat. Niiden palvelut siirtyisivät Salon keskustaan. Perniö menettäisi lääkärinsä keskustaan ja kirkonkylään jäisi vain sote-piste.

Varhan päättäjinä istuvat salolaiset (Mikko Lunden, Saku Nikkanen, Juhani Nummentalo, Simo Paassilta ja Heikki Tamminen) eivät lehtitiedon mukaan tuollaisista esityksistä tykkää. Heidän mielestään virkamiehet eivät toteuta sote-uudistusta siten kuin siitä alunperin sovittiin. Uudistuksenhan piti vahvistaa perustasoa ja turvata lähipalvelut.

On siinä nyt sitten em. valtuutetuilla miettimistä, mitä konsteja käyttävät, jotta saavat Salon alueen sotepalvelut muuhun muottiin kuin mitä Varhan virkamiehet ovat esittämässä. Miesmäisiä kannanottoja voidaan esittää, mutta onko niistä hyötyä? 

Yhden salolaisen Varha -päättäjän mielipide särähtää korvaan, ainakin minun, ja pahasti särähtääkin: ”– Ei kunnissakaan tehdä enää tänä päivänä näin, että valmistellaan iso asia viranhaltijatyönä salassa ja lyödään se ehkä hiukan ylimitoitettuna julkisuuteen samaan aikaan päättäjille, henkilöstölle ja kuntalaisille. ”

Mitäs jos muisteltaisiin vaikkapa vaan IoT Campuksen Hoivakoti -hanketta! Miten edettiin, miten toimittiin? Kaupunki ei juur mitään paljastanut ennen ennenkuin oli pikkupakko:

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021122-5

Blogini kertonevat lisää:

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2497048

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2498701

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2503884

Myös tämä kertoo jotain salolaisesta päätöksenteosta:

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2472262

Hinttaa ja Kukonkalliota uhkasi sulkeminen jo silloin, kun Salossa oli apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä!   


Kommentit

19.3.2024 6.55  Mammast Kylältä

Tämä ulostulo on nyt vähintä, mitä salolaiset Varhassa olevat päättäjät voivat enää täss vaiheessa tehdä. Eikös olis tarvinnut pitää kokouksissa jo aiemmin terveyskeskuksien puolesta. Elämistä reuna-alueilla halutaan näin hankaloittaa eikä toteudu " vihreä aate"kaan, että mahdollisimman vähällä yksityisellä autojen käytöllä, julkista liikennettä suosien, mutta sekään ei Salossa toimi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini