Ehdokkaana

Tiistai 19.3.2024 klo 18.39


On menossa SSO:n osuuskauppavaalit 2024. Alkoi 18.3 ja päättyy 5.4.2024. 

Olen ollut osuuskauppalainen siitä lähtien, kun sain vakituisen työpaikan, sen ensimmäisen ja viimeisen (Kajalakoti 1967-2008). Pertteliin muuttovuonna liityin jäseniksi kahteen paikalliseen, nimittäin Perttelin Osuuskauppaan ja Perttelin Osuuspankkiin x). Sitä en muista, mikä taho minut kaupan Naistoimikuntaan esitti, mutta sinne päädyin. Kun Perttelin liike lopetti vuonna 1973 ja sulautui Salon Seudun Osuuskauppaan, naistoimikunnasta tuli kotitaloustoimikunta. Toimin sielläkin.

Järjestimme mm. myymälätilaisuuksia, oli kahvituksia ja tuotemaistajaisia, toimimme luonikkaana linkkinä osuuskaupan ja asiakkaan välillä. Nykyään em. toimikuntia ei enää ole.

Nykyinen iso SSO syntyi vuonna 2004, jolloin Salon Seudun Osuuskauppa ja Lohjalla toiminut Osuuskauppa Seutu fuusioituivat. Tässä liikkeessä olen ollut edustajiston jäsen vuodesta 2012.

Olin jo omalta osaltani päättänyt, etten enää ehdokkaaksi asetu, mutta asetuinpa kuitenkin. ”Yks älli ämmän pääs”. Ajatukseni osuuskauppaliikkeen toimivuudesta ym. eivät ole vuosien varrella miksikään muuttuneet. Eivät aikoinaan valitsemani pankinkaan suhteen x).

Numeroni on 17.

Tätä pyydettiin: Ehdokaskuvaus. Vastasin: Maalla asuva mamma, kolme lasta ja kahdeksan lastenlasta. Kotisivut kertovat lisää (nettihakuun marjatta halkilahti).

Tätä kysyttiin: Mikä on omasta mielestäsi lisäarvo, jonka toisit mukanasi SSO:n edustajistoon ja osuuskaupan kehittämiseen? Vastasin: Lisäarvoni SSO:n edustajistoon? Jaa-a. Oma kehu, paras kehu. Kai edustajistossa tällaisen isoäiti-ikäisenkin ajatuksilla ja mielipiteillä jotain merkitystä on!

https://sso.fi/vaalit/

Ja juu. Älä unohda tätä: Äänestä ja voita vuoden ruoat!

Vaalikoneen väittämät ja kommenttini:

1.

SSO:n yksi tärkeimmistä tehtävistä on jatkossakin tarjota ja kehittää palveluitaan aktiivisesti koko toimialueella, myös pienemmillä paikkakunnilla.

Kommenttini: Lähellä ihmisiä olevat palvelut, kauppa yksi sellaisista, ovat varmasti kaikkien toive. Jos lähimyymälää ei ole, niin olisi hyvä, että eri alueilta olisi silloin tällöin kuljetuksia SSO:n myymälöihin.

2.

SSO:n on tärkeää panostaa digitaalisuuteen: palveluihin sekä asiakasomistajien osallistumismahdollisuuksiin.

Kommenttini: Digi, digi, älä tule liian liki! Pitää muistaa, että ei ihan vielä eletä maailmassa, jossa esim. kaikki ikäihmiset käyttäisivät nettiä.

3.

Laatu ja valikoima SSO:n tarjoamissa tuotteissa ja palveluissa vastaavat odotuksiani.

Kommenttini: Täysin samaa mieltä -ympyrää en klikkaa, sillä eiköhän sitä aina löydy jotain parannettavaa/kehitettävää!

4.

SSO:n tulee jatkaa vahvaa panostustaan paikallisten tuotteiden tarjontaan.

Kommenttini: Tärkeä tavoite.

5.

SSO:n tarjoamat jäsenedut ja alennukset ovat mielestäni houkuttelevia ja hyödyllisiä.

Kommenttini: Ruokakorivertailussa S-Marketin, Salen ja Prisman hintojen erilaisuus vähän harmittaa. Harmittaa sekä minua että ystäviäni. Kaikki eivät Prismaan saakka pääse. Siellä on edullisinta.

6.

SSO ottaa jäseniään mukaan päätöksentekoon - kuulee ja ymmärtää sidosryhmiään.

Kommenttini:Täysin samaa mieltä -ympyrää en klikkaa. Ajatus sama kuin kohdassa 3.

7.

SSO on vilpitön viestinnässään.

Kommenttini: Kyllä minun mielestäni.

8.

SSO toimii oikein ja vastuullisesti - huomioi yhteiskunnan ja ympäristön.

Kommenttini: Kyllä minun mielestäni.

9.

Olen vakuuttunut siitä, että osuustoiminta on edelleen ajankohtainen ja tehokas liiketoimintamalli.

Kommenttini: On hyötyä jäsenille. 

10.

SSO:lla on tärkeä rooli alueensa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisessä sekä kulttuurin, urheilun ja erilaisten yhteiskuntavastuullisten toimijoiden tukemisessa.

Kommenttini: Pidän tärkeänä.

x)

Perttelin Osuuspankki kulki myöhemmin pitkään nimellä Op Kantrisalo, nykyään se on Op Lounaismaa. Jos pankkiasioita pitää mennä ihan liikkeeseen saakka hoitamaan, niin kyllä minä Inkereelle suunnistan. En Saloon! Tähänkin voisi todeta, jotta " yks älli ämmän pääs"!


Kommentit

19.3.2024 19.05  Sivujasi Seuraava

Hyvä että olet vielä ehdokkaana. Sinua äänestän ilman vaalikoneväittämiä. Toivon, että tulet valituksi.

19.3.2024 19.18  Marjatta

Kiitos. Katsotaan kuinka mamman käy!!

19.3.2024 19.23  Marjatta

SSO toimitusjohtaja Tapio Finér on siitä mukava tirehtööri, että hänelle voi mieltä askarruttavia kysymyksiä (omia tai ystävien puolesta) viestittää milloin vaan. Vastaukset saa melkein saman tien.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini