vanhustenhoitoa varhalaisittain

Tiistai 26.3.2024 klo 15.49


Varha: Hoivakoteihin on ohjattu ikäihmisiä liian aikaisin – jatkossa linja kiristyy

https://www.sss.fi/2024/03/yksityiset-hoivakodit-tyhjenevat-vaivihkaa-vaikka-ikaihmisia-riittaisi/

Varhan ikääntyneiden palveluiden tulosaluejohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen ja ikääntyneiden palveluiden asiakasohjausjohtaja Salla Lindegren pudottelevat tiukkaa tekstiä mm. siitä, miksvarten Salon alueella on hoivakotipaikoissa tyhjiä huoneita.

Paikkaa odottavia kyllä olisi. Esim. Salossa ja Somerolla 34 henkilöä. He odottavat ympärivuorokautista hoivapaikkaa, mutta kukaan ei kuulemma ole odottanut yli lain salliman ajan.

Pantataanko paikkojen antamista siks, että tähän saakka hoivaan on Pöyhösen mielestä ohjattu ikäihmisiä liian aikaisin. Selvästi liian aikaisin! Mutta nou hätä: Jatkossa Varha muuttaa palvelurakennettaan. Tulossa on yhteisöllinen asuminen.

Yhteisöllistä asumista peräänkuuluttaa myös Lindegren. ” Jos ikäihminen ei täytä ympärivuorokautisen hoivan kriteerejä, mutta ei pysty asumaan omassa kodissaan, meillä ei oikein ole esittää hänelle vaihtoehtoja.” Pitkäaikaisen yhteisöllisen asumisen paikkoja ei ole saatavilla.

Kiukkuvaihde veti vitoselle, kun kahden sivun verran salkkarin infoa luin. Jätin jo tätä mieltä -kirjoituksenkin. Jos sen joku päivä julkaisevat, niin nostan sen tänne plätteläs!


Kommentit

26.3.2024 17.09  Mammasti kylält

Punasell on vetänyt täsä jo muutamallaki aamull, ku Salkkari avaa: Varhan vanhushoidoist. Laitoinkin jonkun viestini loppuun, ett ikääntyneelt loppuu jo viimenenki elämän ilo näitte uutisten myötä. Ja läheisten ihmisten kokemuksist sairaalahoidoist ja ambulanssikyydityksist.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini