Uusimmat kuvat

lepsutella viel lissä

Perjantai 14.3.2014 klo 13:32


Infoa vähän isommallekin joukolle!

Meillä lepsuillaan. Mites teillä?

"Kansanedustajat ovat kyselevinään, ministerit vastaavinaan."

http://yle.fi/uutiset/tutkija_eduskunta_lepsuilee_hallituksen_valvonnassa__taysin_teatteria/7126919

Kun tuo mukautetaan Salon kaupunkiin, niin se tarkoittaa, että luottamushenkilöt ovat kyselevinään ja virkamiehet vastaavinaan. 

Vai mitä mieltä olet seuraavasta?

10.3.2014 Salon kaupunginvaltuuston kokouksessa annettiin vastaus joulukuussa 2013 jätettyyn pyyntöön: "Sosiaali- ja terveystoimi velvoitetaan mahdollisimman pikaisesti tekemään ehdotus siitä, miten vanhustenhuollossa edistetään kotona asumisen ja muun laitoshoitoa edeltävän asumisen mahdollisuuksia." 

Pyyntö löytyy täältä http://salo.tjhosting.com/kokous/20133112-3.HTM

Ihan vaan kysyn, jotta mitä tolkkua Sinä annetusta vastauksesta saat? Selkeän infon siihen mitä kysyttiin? Vai? 

Onko virkamiesten tieto-taito-osaaminen, asioiden selvittämisten taso tämäntapaista muuallakin päin Suomea?

Em. kokouspäivän Salon Seudun Sanomat kertoi totuuksia salolaisesta vanhustenhoidosta, vaikka vain pari viikkoa aiemmin oli salin täydelle salolaisia kerrottu vanhustenhoidon tässä cityssä olevan kaikin puolin laadukasta ja valtakunnallisten suositusten mukaista, ettei vaan jopa astetta parempaakin. 

Nooh, onhan meillä mm. tällaista hyvää: Laitospaikkojen määrän tavoite on, että se on alle maan keskiarvon.

Kun kaupunkilaiset antavat moitteita, ettei tämä vanhustemme live-elämä nyt ihan sitä ole mitä mainostetaan ja hehkutetaan, niin sitten tuupataan syy päättäjien niskoille: "Meidän on tultava toimeen sillä, mitä valtuusto on myöntänyt".

Tosi on. Päättäjät päättävät, mutta miltä pohjalta, ts. kuka/ketkä ne taustoitukset ja esitykset hullunpöllöille päätöksille on alunperin antanut? Eihän se päättäjien tehtävä ole.  Vai onko?


Kommentit

15.3.2014 0:49  KariJuhani

Qleppas Marjatta.

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163070-meilla-lepsuillaan-mites-teilla

?Meillä lepsuillaan? sillätavoin / sillälailla, että SDP-puoluetta edustava Anneli Kiljunen on puolestani ?kehuskellut? omaishoitajien säästävän jopa kolme miljardia / vuosi?

http://www.omaishoitajat.fi/ajankohtaista/puheenjohtajan-tervehdys-omaishoitajien-viikolle

?luottamushenkilöt ovat kyselevinään ja virkamiehet vastaavinaan.? Meilläpäin minä en ole ?hoitavinani? läheistäni. Otan osaa 24 / 7, vaikka onnekseni / onneksemme pääsen vielä aika vähällä?

Marjatta. Kun olet selkeästi yksi niistä, jotka kokonaisuuksista jotain ymmärtävät, niin mitä mieltä olet siitä, että tähän vanhustenhoitoon / palveluun liitettäisiin vielä tämä? arvokasta työtään? tekevien omaishoitajien ?ammattikunta? Olemme(ko) samassa venheessä ;-)?

Mielestäni olemme ?lähes? samalla viivalla ja toisaalta maassamme melkoisen suuri osa vanhuksistamme on myös omaishoitajia? Laitospaikkojen määrää pyrittäneen vähentämään ja ?asiakkaitten? kotouttaminen lienee lähes ykköskriteerinä?

Jos kerran ?pyrimme? laitospaikoissa alle maan keskiarvon, niin eikö olisi kohtuullista noudattaa ?demarirouvan ohjeistusta? ja sopia kunnallisilla tahoilla niin, että lakisääteinen omaishoidon tuki kohtaisi sen oikean kohteensa. Omaishoitajan? Hei me säästetään :-( ?

Ellei ajatelmani ?onnistu? / ole ?elinkelpoinen?, niin ovatko epäonnistumisiimme ?syyllisiä? ne, jotka ovat tänne ?meille? muualta muuttaneet? Nimittäin näinä ?historiallisen vaikeina aikoina? kukin ?ryhmittymä? tahoillaan pitää huolta ?omasta tontistaan?? Joillekin "tahoille" näyttäisivät kaukomaiden maailmanmatkaajat oleva omiamme tärkeämpiä? Joku saattaa kiukuspäissään ja päissään sanoa jopa "kyl tää jo sais riittää", kun yhteiset rahammekaan eivät riitä ;-)

Ps. Hienoa Marjatta, kun toivuit näin pian ottamaan osaa ?arjen ongelmiimme?. Saat Tapsalta halit ja tarjoan ?siitä hyvästä? Tapsalle torikahveet ;-) ?

15.3.2014 11:33  Marjatta Halkilahti

Kiitos!

Toipumist en viel men kauhiast kehuma ku yks tikkialue on ainvaa nii pirun kippee!

..

Mutta tämä omaishoito.

Kun katsoo mitä meillä ja mitä muualla on, niin onhan näissä eroa.

Linkit eivät tälle kommenttiosastolle suoraan aukene, mutta kopioimalla osoite päässee seuraaviin paikkoihin:

http://www.salo.fi/vanhuspalvelut/omaishoito/omaishoidontuenohjeet2011/

http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/8885e7804c256cfb9668febd6400d3e3/omaishoito+suomi+2012.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=8885e7804c256cfb9668febd6400d3e3

http://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/nain-omaishoidon-tuki-vaihtelee-eri-kunnissa---vertaa-/3085616

Salo -cityn sotevirkamiesten/-naisten kannattais pikkusen pienempää suuta pitää siitä, että meillä asiat on hyvin, vettos paremmin kuin muualla Suomessa.

Päättäjien pitäisi vaatia kunnon selvityksiä eikä mennä sieltä mistä aita on matalin eli hyväksyä noin vaan kaik apulaiskaupunginjohtajan antamat seliselit ja kustannustajuttomat jutut! Mutku EI.

Kyllä tässä Anneli Kiljusia tarvittaisiin enemmänkin ja isompaan kuoroon, jotta omaishoito saadaan sille tolalle mihin se kuuluu, ts. että omaisten tekemät/tuottamat säästöt nostetaan esille muulloinkin ja muuna aikana kuin vaalipuheissa.

Mitäs jos omaishoitajat pamauttaisivat itsensä lakkoon?
Mites sit suu pantaisiin?

Vaikka meikäläinen tättäröisis joka päivä vanhusten ja omaishoitajienkin puolesta, niin eihän se paljon mitään auta. Tai no, olen mää sentäs jonkun näköinen piikki joittenkin tyyppien perskinkus. Tiedän, että aika monia sanomisillani ja SSS tätä mieltä -kirjoituksillani ärsytän, mutta anti mennä vaan!

Mää yritän mussuttaa niistä asioista, joista jotain tiedän. Niistä, joista en tiedä, en kauhiasti paljon mene kinaamaan, vaan yritän päätöksentekohetkellä selvitä maalaisjärjelläni. Kohtpuoliin tulee vastaan mm. koulut ja citymme haisevat jätteet. Kyl minul niistäkin jo joku mielipide on!!

15.3.2014 11:39  Marjatta

Kannattaa tämäkin linkki kopioida ja googlettaa:

http://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/omaishoitaja--olo-kuin-orjalla---vankina-ja-vanginvartijana-hamaan-ikuisuuteen/3086180

19.3.2014 22:17  MäTaaSprotise

Omaishoitaja= paremmassa tai vain hieman paremmassa kunnossa oleva -- usein lähes samanikäinen hoidettavansa kanssa. Tunnollisena ihmisenä hän ei apua pyydä ennenkuin omat voimat ja terveys alkavat ehtyä. Kotiin apua heillekin ja tai kaupunki hakee järjestettyyn päivätoimintaan edes parempikuntoiset hoidettavat, saisivat hoitajat siinä lyhyen ajan itselleen. Tiedän näin olevan muutamilla seuduilla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini