lisää, lisää, ideoita lisää!

Keskiviikko 16.8.2017 klo 23.26


Ja lisää! Nyt on tästäkin salolaisilla mahdollisuus sanoa sanottavansa!

Salolaisilta kysytään ideoita ydinkeskustan katujärjestelyistä

http://www.sss.fi/2017/08/salolaisilta-kysytaan-ideoita-ydinkeskustan-katujarjestelyista/

Salolaisilta toivotaan ideoita ja mielipiteitä ydinkeskustan kaduista ja liikennejärjestelyistä.

Kaupunki on laatimassa Salon katuympäristöllistä yleissuunnitelmaa yhdessä Sito Oy:n kanssa. Tavoitteena on ydinkeskustan kehittäminen kävelypainotteiseksi, viihtyisäksi, houkuttelevaksi ja vetovoimaiseksi. Samalla mietitään keskustan liikennejärjestelyiden toimivuutta.

Kävelypainotteisten katujen lisääminen torin lähialueella oli yksi tavoitteista Salon keskustan osayleiskaavassa. Tarkoitukseen on varattu myös rahaa: Salon investointisuunnitelmassa vuosille 2017-2021 on varattu yli kaksi miljoonaa euroa keskustojen kehittämiseen.

Salon kaupunkisuunnittelun nettisivuilla on avattu suunnitelmatyöhön liittyvä kysely, jossa voi kertoa omia ideoitaan. Kysely löytyy osoitteesta http://www.salo.fi/eharava. Kyselyyn voi vastata 10. syyskuuta mennessä.

https://query.eharava.fi/2114

Minä tuuppasin tänään Salon Seudun Sanomiin tätä mieltä -juttuna tämmöstä toivetta:

Miten olisi joen hyödyntäminen? Unikekoa siellä kyllä uitetaan kerran vuodessa, mutta voisiko joelle löytyä muutakin käyttöä? Jokilaiva on, mutta miksei meillä ole turistipyydystä nimeltä jokiristeily? Eikö kenelläkään ole sellaista venettä, joka mahtuisi siltojen alta ja tekisi menopaluukeikan Vuohensaareen? Ja pidemmällekin. Joenrannan reunat ovat osittain siistimisen tarpeessa, mutta eiköhän se ole hoidettavissa.

Elokuun alussa olin Tartossa, heinäkuussa Valkeakoskella. Tartossa oli joki- ja Valkeakoskella järviristeiy. Paatissa istuttiin ja katseltiin ympärillemme. Ei kummassakaan mitään erityistä tai ihmeellistä katseltavaa ollut, toisessa oli rantamaisemia, toisessa saaria, mutta kivaa se silti oli. On se nyt kumma, kun ei tämän kokoiseen kaupunkiin (vettä joka puolella) ole kukaan risteilyjä ohjelmistoonsa ottanut. Jokiristeily voisi mennä Vuohensaareen ja takaisin, vaikka pysähtyisikin sinne hetkeks kahville tm. ja meriristelyn saisi, kun lähtisi ohi Vuohensaaren.

Kuka ottaisi ehdotuksestani koppia?    


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini