tulek luukust vai ei?

Torstai 31.8.2017 klo 16.06


Voi olla, että on hätävarjelun liiottelua, mut kirjoitin silti. Nimittäin tästä: Jaetaan posti edelleen kerrostalojen kirjeluukuista  https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2254171

Jo kesäkuussa eteeni pomppas tämä uutinen

Uusi laki tulee voimaan – kerrostalojen postiluukut voivat vaihtua yhteiseen lokerikkoon

Jakelija saa vastaisuudessa jättää postit kerrostalon rapussa sijaitsevaan lokerikkoon. Taloyhtiöt voivat itse päättää, mihin asukkaille tulevat lähetykset jaetaan.
Kerrostalojen asuinhuoneistoihin jaettavat lähetykset voidaan uuden postilain voimaantulon jälkeen jättää vaikkapa ala-aulassa sijaitseviin osakkaiden lokerikkoihin.

Tämä lause Näillä näkymin alkusyksystä voimaan tuleva laki ei kuitenkaan kiellä huoneistokohtaista jakelua nyt pikkusen rauhoitti ajatuksiani, mutta päätin laittaa uutisen nk. "korvan taa" = nostan esille joku päivä.

Nyt nostin. Ja ihan vaan siks, jotta ne taloyhtiöt, joissa postiluukut on, eivät suinpäin menis nykykäytäntöä muuttamaan. Kyllähän posti sitä nyt toivoo. 

Moni ikäihminen on kerrostaloasumisen valinnut ihan vaan siks, että postia ei tarttis enää muuton jälkeen pihan perältä hakea tai jostain kauempaa tien varrelta. Ja onhan noita muitakin. On vammaisia, on huonosti liikkuvia, on sairaita ja hups, onhan niitäkin, jotka nauttivat siitä, että aamun lehti on eteisen lattialla ja sen voi siitä nappasta kahvipöytäänsä. Asukin olisi vallan vapaa. Vai kuis moni kehtaisi mennä talon ala-aulaan aamutakkisillaan, jos se posti olisikin siellä?  

 
Joku oli kirjoitukseni nostanut esille facebookissa, siellä kohteessa Salon Seudun Puskaradio. On noita puskaradiolaisten kommentteja ollut mielenkiintoista seurata, että kuka mitäkin mieltä asiasta on. Puolesta ja vastaan! Se taitaa olla maan tapa, että kun jotain esittää, niin sit menee äkkiä hälyvaihde vitoselle. Tai onks se vaan ihan salolainen tapa?

Nooh, muutamaan kommenttiin minäkin vastasin, vaikka en nyt niin kauhiasti paljon facebookissa keskusteluihin osallistukaan.
Taidanpa työntää tämän blogin sinne nyt esille. Ihan vaan omana ilmoituksenani. Ei siis puskaradioon!  
 
 


Kommentit

1.9.2017 13.52  T.A.Vallinen

Mikä kumma ny noit ?nykyaikassi? riiva, ku jo ennevanhaki postit vietti kerrostalo yläkertta, vaik ain ei ollu eres hissi käytettävis?
Jos me jatketta palveluitte alasajo jo tollasel taval, että mamma jouttu tramppama trapui alas ja sit taas ylös, et pappa sais lehre luettavakses, ni voi hyvää päivää vaa.
Mitä sit, ku kerrostalot ova ?ojennukses?? Mihe rivareis ja paritalois, kute myös ok-talois asuvil posti jaeta?
Pist silmässe ( auts ) yks uutine, ku postipojalt olla viemäs ansiotaso bananivaltion tasol, vaik meil iha kaik maksa paljo enämpi, ku bananivaltiois. https://yle.fi/uutiset/3-9800860
Jos Me jatketta tollasel tiel, et he, jotka iha oikkiast tekke jotta semmost, mihi kansalaine on oikeutetusti tottunnu, tottunnu saama palvelu postluukkustas, ni siit ei enä hyvä voi seurat.
Makuasioist ei kannat kiistel, mut minul tule väkisinkki miele 2011 ek-vaalitte al, ku ?eräs? lupas meil 100 000 uut työpaikka, jos ?he? saava hallitusvastuut.
Noh. He saiva ?hallitusvastuut? ja me saatti vähintäs 50 000 uut työtönt, vaik jokaisel heist pisaosaamine on sil tasol, et tekis miel tehrä duuni. Kui siin noi kävi?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini