päättäjien pitää uskaltaa

Tiistai 23.1.2018 klo 15.29


 

Pikkusen tökkii! Ainakin minulla. Nimittäin tämä: 

http://www.sss.fi/2018/01/lansirantaa-puidaan-jalleen/

Länsirantaa puidaan jälleen

".. päättäjien pitää uskaltaa tehdä päätös, joka linjaa asian selkeästi."

".. kaupunkikehityslautakunta saa eteensä kaavoittajan vastauksen: sen enempää patsasta kuin paviljongin paikkaakaan ei ole syytä siirtää."

 

 

4 Asemakaavan muutos Länsirannan katualue, ehdotusvaihe

Ehdotus em. asiaan on tällainen:

Kaupunkikehitysjohtaja:

Kaupunkikehityslautakunta esittää, että kaupunginhallitus asettaa 9.11.2017 päivätyn Länsirannan katualueen asemakaavan muutoksen virallisesti nähtäville (MRA 27 §) 30 vuorokauden ajaksi ja pyytää tarvittavat lausunnot. Mikäli asemakaavasta ja asemakaavan muutoksesta ei esitetä muistu tuksia eikä lausuntojen perusteella ole tarvetta uudelleen valmisteluun, kaupunginhallitus esittää ase makaavan ja asemakaavan muutoksen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Asemakaavan muutos koskee Hornin (2) kaupunginosan pysäköintialuetta (734-3-9908-1), sekä osaa katu- ja puistoaluetta.

Asemakaavan muutoksella muodostuu Hornin (2) kaupunginosan aukio- ja katualuetta.

Päätös:

 

..

 

Salon Seudun Sanomat patistaa päättämään. Että selkeää linjausta kiitos.

Kyllä se minulle passaa. Kokous on tänään.

Minä voin omalta osaltani jättää esityksen, ehdotuksen. Esitys on: Kaupunkikehitysjohtajan ehdotus hylätään.

Tuohan se ehdotus nyt on. Että pitää päättää esityksestä kaupunginhallitukselle.

Ei tässä enää vekslata eestaa sitä, onko po. alueella parkkipaikkoja ja jos on, niin kuinka paljon tai vähän. Parkkipaikkojahan Salo -cityssä on. Niiden puutteen perään on aivan turha jatkuvasti parkua. Saa sitä välillä vähän kävelläkin! Sunnuntaina kun menin Salon Messuille, ihmettelin itsekseni, että kas vaan, miten ihmiset sinne ovat jaksaneet kävellä, kun auto piti jättää ties minne. Ei sitä ainakaan ulko-oven eteen saanut.

Tuo parkkipaikoista!

Mutta se toinen juttu. Minua on koko ajan tässä asiassa tökkinyt se, että kaavamuutos tuli tälle lautakunnalle edelliseltä valtuustokaudelta. Se tuli vähän sellaisena pakkoperintönä. Nyt sitten pitäisi toteuttaa jotain sellaista, joka ei ainakaan minun silmiini oikein sovi eikä luonnista, vaikka sitä miten päin kartalla pyörittelisi.

Viime kaup.keh.ltk -kokouksessa päädyttiin siihen, että hilataan sitä pääihastuksen/-vihastuksen aihetta, sitä alueelle ehdotettua ideakilpailun tulosta, paviljonkia toiseen paikkaan, mutta: jos ja kun se ei ole kaavasuunnittelijan mielestä hyvä ratkaisu, niin anti olla. Ollaan sitten tekemättä yhtään mitään. Antaa alueen olla ihan niinkuin se ollut on. Se on mun mielipide.

Se paviljonki, jota kuvaa Salon Seudun Sanomissakin kaupunkilaisille jo näytettiin oli ja on mun silmissäni ruma. Sitäkin on tohkattu, että se on väärällä puolella jokea. Nooh, siitä keskusteltiin kokouksessakin. Väärällä puolella se minunkin mielestäni olisi. Ja jos jonkunnäköisestä paviljongista tähän kaupunkiin haaveillaan, niin kyllä se minun silmissäni saisi ulkonäöltään matkia enemmänkin kaupungin kirjastorakennusta kuin että se on kuin mikäkin kasvihuone. 

Jos tämä kaupunki nyt jotain  hienoa, innovatiivista kohennusta tarttee, niin kyllä se on "täälpual jokke" (kaupungintalon suunnasta katsottuna). Se on tori ja torin ympäristön kohennus, kasvojen kohotus, miten sitä nyt nimittäisikään. Alue on aikansa elänyt ja nuhruisen näköinen. Siihen minä haluaisin jotain. 

Minun osaltani Länsiranta saa jatkaa elämäänsä ihan niinkuin tähänkin asti.

Jos kaup.keh.ltk:n muut jäsenet ovat muuta mieltä, niin en sitä paru. Enkä paru, vaikka asia etenisi kaupunginvaltuustolle saakka. En hyväksy Länsirannan katualueen asemakaavan muutosta. Alueen kokonaisuuden kannalta pidän järkevimpänä ajatuksena sitä, että po. alue pysyy entisellään.

 

Täältä löytyy taustoja:    

http://www.salo.fi/attachements/2017-01-24T09-27-54311.pdf

 

http://www.sss.fi/2017/05/salon-keskustan-uusi-paviljonkiravintola-olisi-miljoonainvestointi/comment-page-1/

 

http://www.salo.fi/asuminenjaymparisto/kaavoitus/ajankohtaisetkaavat/

lansirannankatualue/default.aspx

 

http://www.sss.fi/2017/11/paviljonkiravintolan-kaava-seisahtui/

 

http://www.sss.fi/2017/11/hankala-paviljonki/


Kommentit

23.1.2018 20.59  Marjatta

Esitykseni ei mennyt läpi. Kolme muuta oli sentäs samaa mieltä kuin minä.

En paru, että asia etenee, mutta takkunen tulee taival ihan varmasti olemaan.

Minun ja monen muun mielestä paviljongille pitäisi hakea paikka esim. joen toiselta puolelta, jos semmonen rakennus tähän cityyn nyt pakko saada on. Kuppiloitahan on jo entisestään enemmän kuin tarpeeks.

Torin aluetta täällä kohentaa tarttis! Se on aikansa elänyt ja nuhruinen.

25.1.2018 16.28  Kari Koskinen

Kummallinen mielipidekirjoitus. Käsittääkseni ei nyt oltu tekemässä arkkitehtuurin pohjalta päätöstä, kun hankkeen toteuttajasta ei ole päätetty. Mielestäni hieno idea koko paviljonki ja tuossa yhdessä esillä olleessa ehdotuksessa ei ole mitään vikaa, vaikka ei siitä kaavassa kyse olekaan. Toisaalta mielipiteessä kaivataan jotain kirjaston tyylistä kasaria, kertoo aika paljon kirjoittajan tyylitajusta ja ymmärryksestä arkkitehtuuriin. Herää vaan kysymys mitä Marjatta Halkilahdella on annettavaa Salon kaupunkikehityslautakunnassa. Olisiko eron paikka ja tilaa sille, joka ymmärtää kaupunkilaisten tarpeita?

26.1.2018 17.23  Marjatta

OiJoi! Kirjoitus on saavuttanut tarkoituksensa, jos ja kun yksikin nostaa "piänt metelii". Tässä maassa sana on vapaa ja mitä rakennuksiin, rakennelmiin ym. vastaaviin tulee, niin onhan se ihan ok, jos yks tykkää mökistä, toinen talosta ja kolmas lasipalatsista. Ei näkemyserojen perusteella ltk-paikoilta erota, ei edes eroteta!

26.1.2018 17.26  Marjatta

Päivää ennen kokousta sain lisäinfoa Länsirannan ym. tienoosta, mm.: keskustassa on kahdeksan kahvilaravintolaa, jotka avautuvat jokirantaan. Torilla on toriaikana neljä kahvilaravintolaa ja joessa ravintolalaiva. Tarkoitetaan ilmeisesti kesäaikaa. Osuuskaupalla on paviljonki puistossa.

"Tälpual jokke" oli infoon liitetty arkkitehti Takion luonnos, kuva, näkemys siitä, millainen paviljonki hänen mielestään torin puolelle voitaisiin sijoittaa. Tykkäsin, että siinä kuvassa oli oikea paikka ja itse pytinkikin, vaikka lasia vissiin siinäkin, oli mun silmissä virkistävän erilainen. Sen kelpuuttaisin vaikka heti esitettyyn paikkaan. Ei tarvitsisi parkua edes parkkipaikkojen perään. Niitä ei vähenisi yhden yhtäkään!

26.1.2018 18.37  Kari Koskinen

Hoh hoijaa, aina vaan pahenee. Taloon luomusehdotus on ihan yhtä korkeatasoista "arkkitehtuuria" kun hänen Länsirannan kaakelikerrostalo ja Kivan viereinen hökötys. Marjatta Halkilahti olisi siis sijoittamassa Salon arvokkaimpaan puistoon moisen hökötyksen ja pilaamaan puiston? Surullista että ihmiset, jotka eivät ymmärrä arkkitehtuurista ovat päättämässä niihin liittyvistä asioista. Mutta kai se on tätä päivää, eniten ovat äänessä ihmiset, jolla on vähiten sanottavaa.

26.1.2018 18.39  Kari Koskinen

Korjattuna:
Hoh hoijaa, aina vaan pahenee. Takion luomusehdotus on ihan yhtä korkeatasoista "arkkitehtuuria" kun hänen Länsirannan kaakelikerrostalo ja Kivan viereinen hökötys. Marjatta Halkilahti olisi siis sijoittamassa Salon arvokkaimpaan puistoon moisen Takion kasarilasihökötyksen ja pilaamaan puiston? Surullista että ihmiset, jotka eivät ymmärrä arkkitehtuurista ovat päättämässä niihin liittyvistä asioista. Mutta kai se on tätä päivää, eniten ovat äänessä ihmiset, jolla on vähiten sanottavaa

26.1.2018 20.46  Tetta

Seisoin tänään torin laidalla ja katselin tyhjää toria. Ankealta ja harmaalta se tyhjänä näytti. Ja se kamala harmaa hökötys se esiintymislava ei sovi sinne lainkaan. Sen voisi ensimmäiseksi purkaa.
Ja sinne torin laidalle se paviljonki sopisi, ei minusta esitetyn näköisenä lasihökkelinä, johon linnutkin mennen tullen lentävät ikkunoihin vaan jotenkin kaupunkikuvaan sopivana vaikka menneen ajan kauniine ikkunoineen....mutta torin puol jokkee ainaki!

26.1.2018 21.05  Kari Koskinen

Vai että linnutkin lentäisi. Halkilahti näköjään kirjoittaa toisella nimimerkillä itse kommentteja. Ei helv...
Jätän kommentoinnin tähän. Häpeällistä touhua.

26.1.2018 21.09  Marjatta

Anteeks nyt vaan, tuo ei ole minun tekstiäni.

26.1.2018 21.22  Tetta

Sori vaan, olen eri ihminen, enkä ole edes salolainen. Joten asia ei minulle kuulu. Että se siitä.

26.1.2018 21.45  Marjatta

No voi jysäys! Tästähän mielenkiintoista tulee. Jos herra Koskinen väittää, että olen nuo Tetta -kommentit kirjoittanut, niin väärin väittää. Näen kyllä kaikkien minua kommentoivien kohdalta seuravan viestin "Kommentti lähetetty osoitteesta.. " ja sit näkyy numerosarja!
Jos minua väitetään Tettaksi, niin pitänee tarkistuttaa kuka ihan oikeasti on Kari Koskinen!

26.1.2018 22.05  MääkiJottaSano

Olen ajellut ympäri Suomea lähes parinakymmenenä kesänä ja nähnyt/käynyt kymmeniä Suomen kaupunkeja sekä niiden torit. Ei tällaista prameata graniitista tehtyä esiintymislavaa yhdessäkään. Mutta esim. Iisalmessa on torin päädyssä lasiseinäinen tilava ja kiinteä kahvilarakennus ulkoterassilla. Lohjalla on vähän Salon esiintymislavaa muistuttava rakennelma torin kulmassa, joka toimii torikahvion lisätilana silloin kun ei ole lavalla ohjelmaa. Aika vaatimattomia ovat isompienkin kaupunkien torikahviot. En lämpene kahvilapaviljongille Salon kokoiseen kaupunkiin, siis City-aluetta tarkoitan. Ensi alkuun on asiakkaita kuten muissa kuppiloissa tiedetään ja siitä hiipuu. Rauman kanaalissa on rehevät naisfiguurit kylpemässä, humoristiset. Kokkolassa vesisuihkuja joessa ja puinen kaareva kävelysilta. On patsaspuistoja yms. Torikuppilat voisivat vuorotella kesäajan esim klo 21 tai 21.30 asti. Eiköhän sellaista vois kokeilla. Kelpais varmaan turistillekin. Mikkelissä oli torilla iso telttakahvila iltayhdeksään asti ja sai turistit kaffensa. Se oli Marski nimeltään.

26.1.2018 23.42  Marjatta

On meillä komea lava. Tällaiset tiedot löytyy:

TORIN LAVA
Salon torin esiintymislava on betonirunkoinen koheesiopaaluilla tuettu ja luonnonkivillä päällystetty koroke mikä nousee 1,25 m toripinnan yläpuolelle.

Koroke on katettu sukkulanmuotoisilla puupilareilla tuetulla, erikoiskankaasta valmistetulla katoksella, minkä korkein kohta on noin kuusi metriä torin pinnasta.

Esiintymistason taustan muodostaa puurakenteinen seinämä, joka erottaa lavan puisesta huoltorakennuksesta. Tähän osaan on sijoitettu 9,2 m2 tekniset tilat sekä suuresti kaivattu puku- ja lepotila esiintyjille. Esiintymislavan takaseinämä on kokonaisuudessaan 9,3 m leveä. Korkeimmalta kohdaltaan seinämä on 2,7 m korkea jja matalimmasta kohdasta 1,8 m.

Pukuhuoneessa on 21 m2 oleskelutila sekä 7,7 m2 Wc/suihkutilat. Rakennelman kokonaisala on 219 m2 ja kerrosala 46 m2.

Lavan näkyvien sivujen luonnonkivikatteet ovat Taivassalon punaista graniittia ja esiintymistaso betonikiveä. Pilarit ja puuseinät on maalattu punaruskeiksi.


--

Katos voisi olla jotain muuta ja ehkä muun mallinenkin. Nooh, tuo on taas vain mun mielipide. Ei välttämättä niin arkkitehtoorinen. Sitä tuolla edellä viestitään. Yks kommentoija on sitä mieltä, että minä en ymmrrä arkkitehtuurista yhtään mitään.

27.1.2018 6.26  Kari Koskinen

Väitin väärin, sori siitä. Arkkitehtuuri aina puhuttaa ja kauneus on katsojan silmissä. Ei muuta lisättävää.

27.1.2018 7.17  Kari Koskinen

Sen verran vielä tarkennan, että olin lukenut tuolta marraskuulta väärin jonkin kommentin, jonka luulin olleen Marjatan kirjoittama, jossa puhuttiin linnuista, tämän vuoksi tuli täysi väärä mielijohde. Kun luin tarkemmin, niin huomasin virheeni ja myönnän erehtyneeni ja pahoittelut siitä. Tähän asiaan liittyvät kommentit voi poistaa. Kuten tämänkin, niin ei turhaan sotke ketjua.
Viimeinen kommentti koko asiaan. Tuolla nim. "määki jotta sano" toi hyviä pointteja Toripaviljongeille käy juuri noin, hiipuvat alkuinnostuksen jälkeen. Sen vuoksi ei torille kiinteää paviljonkia. Torin kahvilayrittäjät voivat panostaa sen sijaan laatuun ja aukiolojat pidemmiksi. Salon tori on muutenkin ahdas, joten kaikki kiinteät rakennelmat veisivät tilaa. Tykkipuiston suhteen olen ehdoton, se on pidettävä koskemattomana, se on jopa koko Suomea ajatellen merkittävä puistokokonaisuus ja Salon merkittävin puisto. Jo Länsirannan historiassa tehtiin virhe, poistamalla siinä ollut puisto.

27.1.2018 9.05  Anna S.

Hei
Terveisiä Varsovasta, jossa olin tutustumassa paikan päällä Varsovan Juutalaismuseoon, joka on Lahdelma&Mahlamäen vaikuttava suunnitelma. Olen Salosta lähtöisin ark.opiskelija ja sain vanhemmiltani kopion SSS:n mielipidekirjoituksesta. Olen seurannut Salon pavi-hanketta sen ideasta lähtien.
On sääli, että Salossa tuntuu päättäjissä olevan ihmisiä, joilla on arkkitehtuurin ymmärrys heikkoa. Ainakin olettaisi, että kaupungin kehityslautakuntaan valittaisiin ihmisiä, joilla olisi edes hieman näkemystä. Minunkin mielestä esittämäsi näkemykset korostaa, että et oikein ymmärrä. Länsiranta paikkana on ainoa vaihtoehto Salossa tehdä paviljonki. Se että hankkeeseen on saatu Suomen merkittävin arkkitehtitoimisto Lahdelma&Mahlamäki mukaan (eniten esim.kilpailuvoittoja) on saavutus. Johtunee ilmeisesti siitä, Lahdelma on Salosta kotoisin. Pidän heidän ehdottamaa rakennusta korkeatasoisena ja se muodostuu toteutuessaan keskustan vetonaulaksi. Sinulle suosittelisin ihan oikeasti pientä tutustumista siihen mitä Lahdelma&Mahlamäki on saanut aikaiseksi. Heidän nettisivuilta löytyy projektit sekä Facebookista lisää.
Lisäksi siinä aika lähellä on Lohjan kaupunginkirjasto sekä Espoon Haltiakeskus, joissa suosittelemaan vierailemaan. Merikeskus Vellamo on Kotkassa paikka, johon jokaisen suomalaisen toivoisi tutustuvan.
Yleisesti ottaen Lahdelma&Mahlamäen rakennukset ovat olleet hyvin suosittuja niin asukkaiden kuin turistien keskuudessa, kuten täällä Varsovassakin. Juutalaismuseo on yksi merkittävimpiä uusia rakennuksia koko Euroopassa.
Toivon todella, että Salon hanke toteutuu. Valmistuttuaan tuo Salon keskustaan jotain jonka vuoksi siellä kannattaa poiketa. Toki toivon, että ravintolapuoleen panostetaan myös, mutta luulisin kun muutenkin hanke on kunnianhimoinen. Toivottavasti tämä herättää sinussa sen verran kiinnostusta arkkitehturiin, että hieman tutkit sitä. Valitan typoista, koska kirjoitan kännyllä tämän.

27.1.2018 9.52  sakke

Totta tosissaan !!! Asiaton mielipidekirjoitus Halkilahdelta. Joku hommassa haisee. Salon Kokoomuksen eli Sekoomuksen toiminnan näkee suoraan läpi. Alanko on puoli vuotta ravannut lobbaamassa hanektta vastaan, minullekin paasannut asiasta. Hänellä on ilmeisen omia intressejä, joku jostain hänen ravintolamaailasuunnitelmistakin puhui. Nummentalon suurimpana rahallisena tukijana on saanut Tapion ja Hjeltin kelkkaannsa. Selvyyden vuoksi, ketkä Halkilahti on sinua tukeneet vaalituella?? Oli niin himmeli tuo mielipide, että selvyys on saatava.
Ei kukaan nuin pöljä ole, että kirjoittaa tuollaisia. Ihan kuin yhdellä vaalikaudella tehtäisiin aina päätökset ja mikään ei siirry minnekkään. kommentit rakennuksesta, jota ei vielä edes ehdoteta. Sanokaa mun sanoneeni, nyt haiskahtaa !!!

27.1.2018 10.58  Jukka Ollila

Hei
Sotkeuden nyt tähän Länsiranta gateen.
Uskon Marjatan, olleen vilpittömästi mielipiteensä takana. Se että tässä ei suinkaan käsitellä muuta kuin kaavaa tässä vaiheessa on kuitenkin se tosiasia ja Marjatta nyt hieman alkoi oikaisemaan. Arttu Karhulahden kanssa olen keskustellut ja heidän syynsä hänen mukaan oli se, että he olisivat halunneet odottaa kävelypainoitteisen keskustan suunnitelmien valmistumista, jolloin asiat käsiteltäisiin samalla kerralla. Hän ei siis suinkaan vastusta hanketta.

Kun teimme ehdotuksen paviljongista, joka tuotiin julkisuuteen ideakampanjan kautta mutta oli jo aiemmin esitelty kaupungin johdolle, olimme käyneet kaikki sijoitusvaihtoehdot huolellisesti punniten läpi.

Toki mietimme puistoa torilla, mutta keskustelut määrättyjen ulkopuolisten tahojen kanssa tekivät selväksi hankkeen tuhoon tuomituksi. En usko sellaisen mahdollisuuden toteutumiseen. Siinä on niin vahva suojelu päällä.

Torilla taas on itsessään kahviloita, joita yrittäjät pyörittävät ja ei heidän kanssaan ole tarkoitus ryhtyä kilpailemaan. Torikahviot hoitakoon omat hommansa ja he tekevät kovaa duunia, en toivo heille muuta kuin menestystä.

Kiinteät rakennukset eivät myöskään kuulu välttämättä torille, ja kun se on vielä pahuksen ahdas muutenkin. Jos torille kuitenkin halutaan kiinteitä kahviloita, ok, mutta silloin se vaatii sen, että kaupunki rakennuttaa ne ja etsii niihin vuokralaiset.
Toria pitää kyllä muuten kehittää ja olisi suotavaa, että kaupunki investoi sinne. Kahvilayrittäjätkin voisivat hieman uusia kalustoaan, mahdollisuuksien mukaan.

Ensimmäisessä palaverissa silloisen kaupunginjohtajan taholta taisi tulla ehdotus myös asemapuistosta. Mutta se on syrjässä, pitää olla sellaisessa paikassa, jossa ihmiset luonnollisesti liikkuvat.

Tässä syyt miksi paikaksi valikoitui tuo paikka. Se on vaan aivan loistava paikka tuollaiselle ja tavallaan irti kaikesta, niin siinä voidaan käyttää lievää wow-arkkitehtuuria.

Se että on paljon lasia, tekee sen että tavallaan maisema tulee sisälle mukaan. Kaavan määräykset jo itsessään sitovat myös suunnitelmassa lasin käyttöä. Arkkitehtuuri muutenkin on sellaista, että syntyy ajan kerroksellisuutta. Ei kai nyt olisi mielekästä tehdä mitään nikkarityylistä rakennusta kilpailemaan Kärjen talon kanssa vierekkäin.

Paikalle paistaa, monista epäilijöistä, huolimatta aurinko. Kesällä jopa ilta kahdeksaan ja se riittää. Jo alueen asukkaiden kannalta on hyvä, ettei siihen tulisi mitään terassia meluavine asiakkaineen.

Se mikä minua eniten harmittaa, on että meidän suunnitelmien kohdalla mainitaan sanat; kuppila ja juottola jne.

Meidän tarkoitus on, jos me sitä olemme toteuttamassa, on korkeatasoinen ruokaravintola. Rento finedining paikka ilman fine sanaa. Saman tyylinen, kuin esimerkiksi Turkuun tullut ravintola Nooa tai Porin uusi Borg. Käykää kurkkaamassa netistä niistä tietoa.

Me emme ole tappamassa yhtään kahvilaa, päinvastoin olen varma, että esimerkiksi Cafe hyötyisi Paviljongista lisääntyneenä asiakasvirtana, emme ole heidän kanssaan kilpailemassa ja mielellämme tekisimme yhteistyötä heidän kuin muidenkin kanssa. Tärkeintä on saada ihmiset takaisin keskustaan.

Paljastetaan sen verran, että ravintolalle on jo nimikin päätetty ja se olisi Korppu Vihtori, jolla on oma salolainen historia.

Parkkipaikoista en viitsi sanoa mitään, se on niin ala-arvoista keskustelua.

Meitä myös todellakin harmittaa tämä salolainen negatiivisuus. Ei tällainen repivä julkisuus välttämättä tue sitä, että meidän edes kannattaa hanketta jatkaa.

Me olemme ideoineet tämän hankkeen vain ja ainoastaan siksi, että Salon keskustaan saataisiin lisää vireyttä ja se samalla toisi muillekin yrittäjille asiakkaita. Yleensä muualla maailmassa vetonaula vetää puoleensa asiakkaita ja kaikki hyötyvät. Salossa aina tunnutaan ajateltavan vaan uhkakuvia.

Tässä ajatuksia hankkeesta.

27.1.2018 13.27  Marjatta

Siirry blogiin: ku olis joskus jotta..

Tähän astisista kommenteista ISO kiitos.

27.1.2018 16.55  Marjatta

"27.1.2018 7:17 Kari Koskinen
Sen verran vielä tarkennan, että olin lukenut tuolta marraskuulta väärin jonkin kommentin, jonka luulin olleen Marjatan kirjoittama, jossa puhuttiin linnuista, tämän vuoksi tuli täysi väärä mielijohde. Kun luin tarkemmin, niin huomasin virheeni ja myönnän erehtyneeni ja pahoittelut siitä.."

Koskinen tarkoittanee tätä:

"24.11.2017 21:30 Maalla asuva kaupungissa kävijä
Mitä varten pytingin pitäis olla moderni ja nykyaikainen. Mielestäni liian paljon lasia ja ehdottomasti väärällä puolella jokea. Kirjasto on tosi kaunis ja sulautuu kaupunkikuvaan hienosti, miksikä mallia ei voisi ottaa siitä. Lasiseinät aiheuttavat lisäksi sen, että linnut törmäilevät seiniin!
Sit vielä, kyllä Salossa parkkipaikkoja riittää ja aivan lähelle kauppoja pääsee keskustassakin."

Ei ole mun tekstiä. Ja kun ei ole nimeä. voin vain arvailla kuka mun tutuista tai ystävistä tuon on kirjoittanut. Tai sitten joku ihan tuntematon. Onhan noita samantapaisia ajatuksia muillakin kuin maalla asuvalla.

Mutta sana on vapaa ja mielipiteillä eroa. Hyvä, että näin tässä maassa mahdollista on! Ettei olla kaik samaa muottia. Se vasta kamalaa olisis!

27.1.2018 16.57  Marjatta

Siirry blogiin: ku olis joskus jotta..


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini