ruokailu

Keskiviikko 24.1.2018 klo 17.51


Nooh, tapa toimia se tämäkin:

Sosiaali- ja terveyslautakunta § 92 29.11.2017

Sosiaali- ja terveyslautakunta 11 24.01.2018

11 Satu Parttimaan aloite Suomusjärven Kitulan keskustassa asuvien ikäihmisten ruokailun järjestämistavan selvittämisestä 

Valmistelija: apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä, jari.niemela@salo.fi, 044 778 2059

Vastaus Satu Parttimaan aloitteeseen: Tässä vastauksessa on otettu kantaa hyvinvointipalveluiden mahdollisuudesta tarjota tiloja kyseiseen toimintaan. Saadun tiedon mukaan kyseisiä ns. avoimen ruokailupisteen käyttäjiä on noin 10.

Vanhuspalveluilla on Suomusjärven keskustan alueella ainoastaan vanhusten hoivayksikkö Hintta. Yksikössä toimii kaupungin ravitsemuspalveluiden valmistuskeittiö. Hintan hoivakodin ruokasalin tiloja voidaan tarvittaessa käyttää ikäihmisten avoimen ruokailupisteen tiloina.

Lasten ja nuorten palveluiden johtajan Pia Setälän mukaan ikäihmisten ruokailu koululla nähdään osana alueellista kehitystä, jossa kouluruokailu voi toimia osana laajempaa palvelukokonaisuutta ja tukea siten eri ikäryhmien hyvinvointia ja terveyden edistämistä. Kasvatuksellisesti ikäihmisten ruokailu koululla luo aitoja kohtaamisia eri ikäryhmien välillä. Ikäihmiset voivat ruokailla vastaisuudessa koulussa. Alueella sijaitsevassa päiväkodissa ei ole tarjottavana sopivia ja riittäviä tiloja tähän tarkoitukseen.

Viimeiselle kappaleelle, Pia Setälän ajatuksille annan plussapisteitä. Tätä minäkin takaa ajan, kun omaa kyselyäni (kunhan vastaukset nyt ensin saan) vielä työstän.

Jos kaupungin ikäihmiset pääsevät lähellä kotiaan sijaitsevaan kouluun tai päiväkotiin ruokailemaan, niin onhan se hieno juttu. Johonkin klo -aikaan, johonkin viikonpäivään sopisi näissä paikoissa varmaan järjestää lasten ja nuorten esittämänä ohjelmaakin. Joku laulaa, joku lausuu runoja, joku soittaa. VoiVoi, lapset ja nuoret osaavat vaikka mitä. Tuollaisen tuokion ei tartte kovin pitkäkään olla. Muutamasta minuutista voi aloittaa. Lapsille ja nuorille tuollainen kartuttaisi myös esiintymisrohkeutta. 

Omalla työmaallani (silloin kun se vielä vanhusten käytössä oli) läheisen päiväkodin lapset kävivät silloin tällöin päiväkahvin aikaan esiintymässä. Ne olivat vanhusten puolelta todella odotettuja tilaisuuksia.

Se, onko Suomusjärvelle annettava uusi ruokailupaikkamahdollisuus nyt se paras, siihen on pare, kun en sano mitään. Matkaa on kuulemma sinnekin.

Tässä kohtaa ihmettelen vain sitä, mihin ravitsemis- ja puhtaanapitopäällikkö Anu Sorvari-Happosen ajatukset suomusjärveläisten ikäihmisten ruokailun järjestämisesta ovat hukkuneet. Onko sosiaali- ja terveystalon käyttö vallan pois pyyhkäisty? 


Kommentit

25.1.2018 9.48  Leena

Olipa tyly esittely apulaiskaupunginjohtajalta. Pia Setälän lausunto antaa positiivisen viestin. Monissa taajamissa koulu on vanhusten asuntojen lähellä jos niitä voidaan käyttää se on hyvä. Otin näitä asioita esille vanhusneuvostossa, se ei kylläkään näy pöytäkirjassa, kuten eivät muutkaan esitykseni.

26.1.2018 23.33  Marjatta

Juu, vähän oli erikoinen esittely. Odotin, että asia olisi ravitsemis- ja puhtaanapitopäällikölle annettu. Mutta kuten toteat, on tässä nyt positiivinen viesti.
Kiitin Piaa kaupungin strategiaseminaarissa 25.1.2018.
Ruokailumahdollisuus kouluilla tuli näkyviin kirjatuksi myös seminaarin yhteenvedossa! Esille nostettiin muitakin koulujen monikäyttömahdollisuuksia!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini