ku olis joskus jotta jossa..

Lauantai 27.1.2018 klo 12.53


OiJoi!

ISO kiitos kommenteista.

Kiitos kaikille!

Kyseessä tämä blogi:

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2018/01/23/22892#comments

Kun nuo kaikki kommentit uudemman kerran läpi kävin, niin tuli olo, että meillä taitaa olla käsissämme, silmissämme Kastun talo kakkonen. 

Minä omalta osaltani ajattelin (kun tätä mieltä -jutun kirjoitin) vain vastata Salon Seudun Sanomien patistukseen, siihen, että päättäjien pitää uskaltaa tehdä päätös. 

Kaavamuutoshan se kaup.keh.lautakunnassa esillä oli, ei se millainen, minkänäköinen rakennus Länsirannan alueelle mahdollisesti joku päivä tulee.

Alueelle ehdotettu rakennus, paviljonki, ideakilpailun voittaja, siellä kuitenkin taustalla pörrää, mutta kun sitä ei kaavasuunnittelijan mielestä saatu toiseen paikkaan sijoitettua, niin tykkäsin, että antaa sitten olla. Antaa alueen olla ihan niinkuin se ollut on. 

Karhulahti ja Hjelt olisivat mietityttäneet asiaa, lähinnä sitä, että olisiko suunniteltua rakennuksen sijoitusta vielä jotenkin voitu tarkentaa ja siksvarten esittivät pöydälle panoa, mutta kun se ei mennyt läpi, niin em. henkilöt kannattivat minun esitystäni, sitä, että kaavamuutosta ei kaupunginhallitukselle esitettäisi. 

En minäkään ole koko aikana ollut esillä olevaa hanketta vastaan. Piristystä kaupungin ilmeeseen haluaisin, mutta ei niinkään "tualpuol", vaan ennemminkin "tälpuol jokke". Ja jos tuotakaan ei ääneen sanoa saa, niin jo on maailman kirjat sekaisin!

Johonkin noista kommenteista työnsin esiin sen, miten yks tykkää mökistä, toinen talosta ja kolmas lasipalatsista. Hyvä niin. Kyllä oma mielipide olla saa. Ei siinä niin kuulu ajatella, että on arkkitehtuuria ymmärtämätön tapaus, jos ei lasisesta tykkää. Tuskin nämäkään henkilöt, jotka ehdotetun paviljongin ulkomuodosta nyt tykkäävät, sitä haluaisivat, että kaikki tämän kaupungin rakennukset olisivat saman näköisiä.

Nyt kaavamuutos etenee kaupunginhallitukselle, aikanaan valtuustolle. Ei minulla siihen mitään vastaan sanomista ole. Asiat etenevät jatkossa ihan siten, miten tämä byrokraattinen päätösten teko tässä maassa toimii.

Se mikä tässä harmittaa on, että aikaa kuluu ja ideakilpailun voittajat saattavat lyödä hanskansa tiskiin, ts. päättävät tykönänsä, että nyt riittää, antaapa olla koko jutun! 

Jossain olen kysellyt sen perään, että mitäs niille kahdelle muulle hankkeelle kuuluu? 

Maauimala ja Vuohensaaren kiipeilypuisto? 

Eikö niiden eteen kukaan mitään ole tekemässä tai suunnittelemassa?

http://www.salo.fi/attachements/2017-01-24T09-27-54311.pdf

Ja vielä: jos ei uskalla asioihin sohaista, niin mistä sitä puolesta vastaan -keskustelua sit syntyisi?

Otsakkeessa keikkuu: "ku olis joskus jotta jossa". Jatkan sitä siten kuin olen joskus (varmaan montakin kertaa) esille kirjoittanut: "mutku ei ol koska mittä missä, mutku ain vaa." Kuvannee salolaisuutta jollain lailla. Tarttis olla jotain, mutta kun sitä esitetään, niin se ei käy ja jos on uskaltaa sanoa vastaan, niin saa silmilleen. 

Tänne Salo -cityyn toivoisin nyt kaupungintalolle yleisötilaisuutta ja sinne puhujaksi Timo Aro. Teema olisi: Salo nousuun! Nousuun mökeillä tai taloilla tai lasipaviljongeilla, ihan mitä vaan, mutta "ettenpäi tarttis päästä"! Timolla olisi siihen ajatuksia. Hyviä sellaisia!


Kommentit

27.1.2018 13.36  Jukka Ollila

Hei
Tuonne toiseen lankaan kirjoitin omia näkemyksiä, jatketaan vielä hieman.

Ihan asiaa kirjoitat ja varmaan siitä olemme yhtä mieltä, jotta Salon keskusta kaipaa uudistusta. Nokian lähtö, nettikauppojen lisääntyminen sekä samat kaavoitusvirheet, kuin monissa muissakin kaupungeissa, jossa keskustan ulkopuolelle on kaavoitettu paljon peltomarketteja on tehnyt ennen niin vilkkaasta keskustasta kovin hiljaisen.

Me olemme nyt ainakin jotakin yrittäneet ideoida, vaikka totta puhuen koen senkin olleen virhe, siksi tympääntynyt olen tällä hetkellä.

Koko paviljonkihankkeen keskustelu ajautui alun perin täysin väärälle uralle autopaikkoineen. Ensimmäinen ulkopuolinen joka meille asiasta soitti oli Salon Yrittäjien puheenjohtaja, joka ensimmäisenä totesi että kaikki Salon yritykset tulevat boikotoimaan hanketta, hän pitää siitä huolen.

Kaupungin osalta taas tuli kylmää vettä niskaan, kun kaupunginhallitus päätti ettei sitouduta yhden yrittäjän hankkeeseen, vaikka me olimme sillä ehdolla koko idean esittäneet. Muualla vastaavissa hankkeissa kaupunki ja yrittäjä tekevät yhteistyösopimuksen, jos hankkeeseen lähdettään. Esimerkkinä vaikka Löyly saunahanke stadissa.

Täällä hankkeen kohdalla mainitaan aina meidän nimet, mutta mitään muuta ei sitten ole sovittu. Virkamiesten kanssa on muutaman kerran pidetty palaveri ja heidän kanssaan näkemykset ovat olleet yhtenevät. Valtuutetuista ainoa, jonka kanssa olen keskustellut on Arttu Karhulahti, joka soitti minulle ja kyseli vähän meidänkin näkemyksiä.

Jos hankkeesta järjestetään kilpailutus ja se perustuu tontin vuokraan, niin ei meidän kannata osallistua sellaiseen kilpailutukseen. Yksinkertaisesti vuokra on oltava kohtuullinen, jotta rakennukseen ja kalusteisiin voidaan uhrata rahaa. Ari Vainio on puhunut, että tontin vuokrataso selvitetään ulkopuolisella arvioitsijalla ja se noudattaa samaa tasoa kuin muualla keskustassa. Tämä on se meidänkin mielipide.

Vielä olemme hankkeessa mukana, voihan olla että hallitus ja valtuusto eivät jatka edes kaavaa eteenpäin. Sille emme sitten voi mitään. Mutta jos kaava etenee, vaikka siitä varmaan valitetaan, niin kyllä sitten jossain vaiheessa on päätettävä miten jatketaan. Meillä on muitakin omia suunnitelmia, niin ei tässä voi roikkua löysässä hirressä vuosia.

Tämäkin tapaus vaan ikävästi herättää kysymyksen, onko Salo oikeasti kovinkaan yritysmyönteinen kaupunki. Salolaiset uskovat niin, mutta jos kysyt turkulaisilta tai pääkaupunkiseutulaisilta, niin vastaus on aika usein se, että Salo on viimeinen paikka Suomessa jonne lähtisi yrittäjäksi. Täällä on sellainen ikävä kyräilevä ilmapiiri, jotkut sanovat sitä myös kateudeksi tai joksikin sen suuntaiseksi. Keskustelukin kääntyy aina negan suuntaan. Tälle täällä pitäisi jotain tehdä.

Vaikuttikohan tuo ulkona oleva räntäsade, että kirjoitin vähän synkkiä näkemyksiä. Ollaan tässä nyt kuitenkin positiivisia ja toivotaan hankkeen saavan onnellisen lopun ja jollemme me ole hanketta toteuttamassa, niin laatutaso pidetään korkealla.

27.1.2018 13.47  Marjatta

Kiitos!

Justiinsa näin :

"Koko paviljonkihankkeen keskustelu ajautui alun perin täysin väärälle uralle autopaikkoineen."

Parkkipaikat ovat salolaisten Pyhä Lehmä.

27.1.2018 15.01  Marjatta

No nyt on kaikkien suut menneet vallan suppuun! Kyllä tänne kommentteja tuupata saa.

Jukka Ollilan ajatuksille annan arvoa. Hienoa, että joku on hänet sivuilleni vinkannut.

Ja tuo kun sohasin, että parkkipaikat ovat salolaisten pyhä lehmä, niin se on mun ajatus. Aika monen ystävänikin. Parkkipaikkojen suhteen olemme tässä cityssä ihan kuin hemmotellut kakarat! Kauhea hätä, että otetaan ja nappastaan jo annetttu karamelli pois!

28.1.2018 14.16  juhani

Olipas napakka kirjoitus sinulta,ei oikein luulisi sen olevan sinus kirjoittama,niin kiltinnäköinenkin !

28.1.2018 14.40  Jussa

Asiaa!! Salkkariin voisit laittaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini