ei sais valittaa, mutta..

Maanantai 23.4.2018 klo 10.09


Jossain kohtaa uusimmassa Salo -cityn strategiassa sanotaan, että ei saisis valittaa. Jos valittaa, tarttee myös kertoa, miten homma hoidetaan. 

Vaan minkäs teet? Vanhustenhoidon osalta ei tässä cityssä kovin montaa päättäjää ole kuntaliitoksen jälkeen kiinnostanut, miten koko kokonaisuus (sosiaali- ja terveyspuoli yhdessä) olisi hoidettava. Tätä jo totesin yks päivä:

Valtuusto on toiminut sen mukaan, mitä vanhuspalveluiden johtaja on ensin sote -lautakunnalle esittänyt ja mitä se on sitten suht koht mukisematta hyväksynyt. Teema on ollut, että valtakunnallisten ohjeiden mukaan mennään tai no, enemmänkin on annettu ymmärtää, että niiden mukaan on mentävä! Paikkoja on koko kuntaliitoksen jälkeisen ajan hoettu olevan yli sen, mitä valtakunnan tasolla suositellaan ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että paikkojen suhteen taidetaan olla alle maan keski-arvon.

Olen vuosien varrella nostanut esille jo melkein jankuttamisen asteella salolaista tilannetta:

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/

Vanhusneuvoston noita kuuluisi esille nostaa! Vaan kun ei sekään täällä toimi siten kuin tarttis! Olen kuullut, että vetoavat siihen, että neuvostolla ei ole valtaa. Ei olekaan, ei sellaista kuin esim. valtuustolla, mutta: sillä on mahdollisuus käyttää vaikutusvaltaansa. Se voi nostaa esille epäkohtia ja kertoa ne julki ja lähestyä päättäjiä vaikkapa sähköpostitse. Mutku ei. Ihan liian kiltillä toimintatavalla etenevät:

http://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/

organisaatiotoimielimetjaneuvostot/esityslistatjapoytakirjat/

Mussutuksestani huolimatta: iloista tätä päivää Sinulle lukijani! 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini