Vares, vares

Perjantai 15.6.2018 klo 22.55


Ei alle 12 -vuotiaille!

Jaa että mikäkö? 

No Vares ja huhtikuun tytöt.

Ensi-iltaesitys tuli tänään ehtoolla nähdyksi. Yhdet kommentit jo työnsin  facebookkiinkiin, kaverin sivulle. Voin ne samat kirjata tähän: "Kyl oli upea esitys. Yleensä en fanita sitä, kun yhdet ja samat näyttelijät hyppäävät näytelmän aikana roolista toiseen, mutta nyt se meni nappiin. Jos kuudella näyttelijällä viedään läpi sellaista, mitä tänään näki ja koki, niin anti mennä. Kaikki olivat hyviä rooleissaan. Todella luonikkaita. Kannattaa mennä katsomaan."

 

Jonkun verran pääsin Varekseen kiinni jo toukokuun puolella, kun teatteri järjesti avoimet harjoitukset. Oli vapaa sisäänpääsy ja mahdollisuus tunnin verran seurata, miten näytelmää esityskuntoon kasattiin. Hyvä tuosta tulee -ajatuksin sitä silloin kotiin palasin.

 

Tänään oli valmista. Petri Aulin oli ja on vakuuttava Vareksen roolissa, mutta vakuuttavia olivat myös muut rooleista toiseen hyppäävät. Kaikki näyttelijät olivat niin taitavia, että välillä melkein sekosin, kuka mitäkin tyyppiä oli just edellä näytellyt. Ihan eri ihmisiltä tuntuivat. Katja Mäenpää, Sanni Suvila-Nuutinen, Aki Nuutinen, Jerry Sarlin ja Marko Pekkarinen hoitivat hommansa niin hienosti, että ohjaaja Pauliina Salonius ei varmaan muuta voi olla kuin tyytyväinen. On varmaan onnellinenkin.

 

Muutama suomalainen teatteri on, jossa katsomo-osa liikkuu, pyörii, mutta täällä Salossa on nyt sellainen näyttämönäkin. En tiedä, kenen keksintö se ollut on, mutta hyvin toimi. Vuohensaaren ympäristöä tuli myös hyvin hyödynnettyä. Ja linnut. Ne vasta visersi. Ainakin minun korvissani, kun kuulolaitetta käytän, tuntui välillä siltä, että kilpailunko ne näyttelijöiden äänten kanssa järjestävät.

 

Oli mukava ehtoo. Oli suvista kesän teatteria parhaimmillaan. Kiitos!


Kommentit

16.6.2018 0.30  Marjatta

En muuten tiedä, mikä näitä blogejani vaivaa, mitä olen tehnyt niin väärin, että tekstiä menee kuva-osaston päälle.

Joku linkki on varmaan ollut ylipitkä, mutta mikähän. Tuskin sitä löydän.

Mutta: nou hätä, kun klikkaat otsakkeeseen, niin jo kapenee juttu. Jos et klikkaa, niin tekstin ylileveys kiusaa Sinua vain hetken. Ei se mun mielestä seuraavassa blogissa enää haittaa.

16.6.2018 0.46  Marjatta

Jos oli ihmettelemistä pyörivästä näyttämöstä,niin oli ihmettelemistä myös siitä, miten näyttelijät saivat rooliensa vaatteet vaihdetuksi niin nopsaan kuin saivat. Ja missä ne muka näyttämön takana olivat? Ne vaatteet? Onks niille ja vaihdoille siellä takana teltta, että olis suojaa, jos olis vaikka satinen ehtoo? En tiedä, mutta mahtaa olla melkoinen säpinä lavan takana. Hyvin he siitä kyl suoriutuivat.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini