joko nyt?

Sunnuntai 17.6.2018 klo 20.38


Joko jo nyt ensimmäinen onnettomuus? Eipä ole kiva uutinen: 

Linja-auto törmäsi mopoilijaan Helsingintiellä Tupurissa, mopoilija sairaalaan

http://www.sss.fi/2018/06/linja-auto-tormasi-mopoilijaan-helsingintiella-tupurissa-mopoilija-sairaalaan/

Salon Tupurissa tapahtui myöhään lauantai-iltana liikenneonnettomuus, jossa linja-auto törmäsi mopoilijaan.
Linja-auton kuljettaja oli ajanut lauantai-iltana puoli kahdentoista aikoihin ns. vanhaa ykköstietä Salon suuntaan, kun hänen edellään Tupurissa oli ajanut mopo ajokaistan keskellä.
Autonkuljettaja oli nähnyt etäämmällä tien reuna-alueella pysähtyneenä usemman mopoilijan seurueen, ja samassa hänen edellään ajaneen mopon kuljettaja oli yllättäen jarruttanut voimakkaasti.
Linja-autonkuljettaja oli myös jarruttanut voimakkaasti, mutta hänen kuljettamansa bussi oli kuitenkin törmännyt mopoon. Törmäyksen voimasta mopon kuljettaja sinkoutui muutaman metrin päähän asfaltille, hänen moponsa puolestaan 14 metrin päähän yli vastaantulevien kaistan pientareelle.
Mopon kuljettaja, salolainen nuorimies, kuljetettiin vammojensa vuoksi Turun yliopistolliseen keskussairaalaan. Hengenvaaraa hänellä ei kuitenkaan ole.
..
Lauantai-illalla n. klo 21 ajoin tarkoituksella tuolle Tupurin alueelle, jotta näkisin millainen tuo uusin tieuutuus oikein on. Minusta se on sekava. Ja niitä mopopoikia siinä kyl pörräs sekä tiellä että ylempänä rinteessä semmosella pysähdysalueen näköisellä paikalla.
Jossain heidänkin tarttee saada olla, mutta semmoset taiteilut kuin miten mopo etenee yhdellä pyörällä, ne saisi tuolla tiellä jättää tekemättä. Sellaista taiteilua vastaani tuli. 
Ja 110 -tie. Huhhuh, jos siinä tarttee moponuorten ruveta isommalla joukolla reuna-alueella seurustelemaan ja sit ajellaan niin, että tällaista sattuu. Ei hyvä!
--
Mahtinaisentiekin on pakko tässä nyt mainita. Sitä pitkin Tupuriin ajoin. Kovin on notkuilevaa ja keinuvaa menoa. Koskahan tuota korjataan?
Kaupunginjohtajan ennuste oli joulukuussa 2017 tällainen:
Kaupunginvaltuuston kyselytunnin pöytäkirja 3/2017
Aika 18.12.2017
Paikka Valtuustosali Tammi, Salon kaupungintalo, os. Tehdaskatu 2, Salo
§ 8 Marjatta Halkilahden valtuustokysymys kysymys ohikulkutiestä
Marjatta Halkilahden valtuustokysymys kaupunginjohtajalle: ”Salon itäinen ohikulkutie otettiin käyttöön 29.12.2016. Tiehankkeen toteuttivat yhteistyössä Liikennevirasto, Salon kaupunki ja Varsinais-Suomen Ely-keskus. Tie on jo nyt, noin vuoden käytöstä, töyssyilevä ja notkuileva. Onko kaupungilla tietoa milloin tietä korjataan? Mitä on alunperin sovittu takuu-ajasta ja korjaus- ym. kustannuksista? Mikä on mahdollisesti kaupungin osuus ( esim. prosentteina)? Marjatta Halkilahti kaupunginvaltuutettu KD, sitoutumaton”
Kaupunginjohtajan vastaus: ”Kt 52 on maantie, jonka ylläpidosta vastaa Liikennevirasto yhdessä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa. Salon kaupunki on ollut mukana osittain rahoittamassa kt 52 uuden linjauksen rakentamista, mutta ei osallistu tien ylläpitoon. Kaupungin osuus investoinnista yhteensä n. 2,3 milj. Urakan vastaanottojärjestelyihin liittyen on sovittu joidenkin painumien korjaamisesta ja nämä korjattaneen keväällä 2018. Urakassa on muutoin sovittu takuusta ja muista vastuista alan tavanomaisten käytäntöjen mukaisesti. Kaupunki on maksanut oman osuutensa tien rakentamiskustannuksista eikä muista kustannusvelvollisuuksista ole sovittu. Tien pohja on pehmeä eikä sitä saada täysin tasaiseksi. Urakoitsijan mahdollisuuksista korjaustoimiin vakuuksien ja takuiden puitteissa saadaan jatkossa lisätietoja.”
--
Just!
Keväällä 2018??
Eiks nyt ole jo kesä??


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini