uudistumista?

Keskiviikko 3.10.2018 klo 12.15


Salo.fi postilaatikkoon on tipahtanut uusin Visiönääri. Se on Kuntaliiton uutiskirje tulevaisuuden tekijöille. Nyt on uutisena mm.

Innovaatiobarometri mittaa kuntien uudistumista

Suomen Kuntaliitto toteuttaa yhdessä muiden pohjoismaisten sisarorganisaatioidensa kanssa innovaatiotutkimuksen syksyllä 2018.

Tutkimuksen tarkoituksena saada uutta tietoa kunta-alan innovaatioiden yleisyydestä ja kannustaa julkista sektoria uudistamaan palvelujaan innovaatioiden avulla. Tutkimuksessa innovaatioilla tarkoitetaan uutta tai merkittävästi muuttunutta toimintatapaa, palvelua, tuotetta tai viestintätapaa, joka on käytössä kunnissa ja kuntayhtymissä.

Idea kyselyyn tuli Tanskan julkisen sektorin innovaatiokeskukselta (Centre för Offentlig Innovation, COI). COI on toteuttanut maailman ensimmäisen julkisen sektorin innovaatiobarometrin vuonna 2016 vuosien 2013-2014 innovaatiotoiminnasta Tanskassa. Kysely on toteutettu aiemmin myös Norjassa.  Suomen, Ruotsin ja Islannin kuntaliitot toteuttavat kyselyn ensimmäistä kertaa. OECD on julkaissut vastaavaa kyselyä yksityiseltä sektorilta 1990-luvulta lähtien.

Tavoitteena on kansallisten kyselyjen lisäksi tuottaa pohjoismaista vertailutietoa julkisen sektorin innovaatiotoiminnasta kuntien eri toimialoilla.

Nyt toteutettavassa innovaatiobarometrissa on mukana myös kokeiluosio, koska kokeilutoiminta on vahva osa nykyistä hallitusohjelmaa ja Kuntaliiton toimintaa.

Kysely lähetetään viikolla 40 kaikkiin kuntiin ja kuntayhtymiin henkilöille, jotka vastaavat omassa organisaatiossaan innovaatioista ja kokeiluista.  

Tulokset julkaistaan valtakunnallisesti ja Kuntaliiton verkkosivuilla keväällä 2019.

--

 

Jaa-a! 

".. kannustaa julkista sektoria uudistamaan palvelujaan innovaatioiden avulla." 

".. tarkoitetaan uutta tai merkittävästi muuttunutta toimintatapaa, palvelua, tuotetta tai viestintätapaa"

No kyllä olisis noille tilausta tässä kaupungissa.

Esim. koulujen kanssa touhutaan nyt kuin Hölmölässä. Sellainen mieleen nousee, kun ensimmäisiä infoja koulujemme tulevaisuudesta läpi käy. Että lopetetaan nyt tämä ja tämä koulu ja siirretään oppilaat tuonne toiseen paikkaan, korjataan vähän tyhjennettyä koulua ja siirretään sinne parit päiväkodit. Ja jos ei IoT Campustakaan muutoin saada täytettyä, niin viimeiseks sinne nyt mun mielestä lukiolaisia tarttee sijoittaa. Vai oliko se jossain suunnitelmissa mustaa valkoisella silloin, kun Microsoftin kiinteistön ostamisesta valtuustossa päätettiin?

Kyllä tässä meinataan katkaista mattoa alapäästä ja keskeltä ja sit siirretään muutama metri toiseen päähän. Ja sit tulee mukamas hyvää. En usko, en.

Minun innovaatio -vaihteeni napsahti nyt siihen, että lähden pihalle jotain tonkimaan! Ilost tätä päivää Ystävät!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini