suomalainen kotihoito

Perjantai 5.10.2018 klo 13.22


Kyllä näistä uutisistahttps://kuntalehti.fi/uutiset/sote/kotihoito-voi-huonosti-suomessa/ surullinen olotila tulee. Kiukuttaakin!

– Kotihoito on Suomessa selvästi huonommassa tilassa kuin muissa Pohjoismaissa. Erityisesti yli 90-vuotiaat, sekä dementiaa sairastavat että muutkin, saavat myös vähemmän ympärivuorokautista hoitoa kuin ennen. On väärää ideologiaa toistella, että kaikille on parasta asua kotonaan, Jylhä sanoo.

 


Kommentit

8.10.2018 15.00  MääAinaneRutisija

Niinkuin olisin kuullut viime viikolla Saarikonkin vielä kailottavan vanhusten ja ikääntyneiden kotihoidon lisäämisen puolesta. Eiks niillä yhtään hallituksess kuin kaupunginkaan taholl tull miäle, ett siäll maaseudun "rauhass" kuin keskustankin äärialueill o huonokuntossi ihmissi yksinäss pitkii tunnei vuorokaudess vaikk joku hoitoihmine 2 - 3 kertta sitt pikimältäss käyki kurkkamass. Hoivapaikka menissivä (lue vanhainkotti) jos pääsissivä. Kaupungill o hianoi uussi hoivakotei ja paikoi, ja sinn päässe ku ite maksa kaikk, vaa mist ne rahat ottais? En tiär, pahalt tunttu muitten pualest ja koht'silleen itekkin eress!!!

11.4.2019 8.15  Irmeli eklund

Jospa kommentoin kotihoitoa, jonka toimintaan olen käytännössä tutustunut oltuani pakosta varattomuuteni vuoksi muutaman vuoden kotihoidonpalvelujen käyttäjänä.

Onkohan kukaan tutkinut sitä, miten monta prosenttia on suomen vanhuusväestön elinikää saatu lyhennettyä kotihoidon avulla? mielestäni kun kotihoito on huolellisesti huomaamattomaksi naamioitua vanhemman suomalaisen väestönosan kansanmurhaa.
Ikä saadaan tehokkaasti lyhentymään kotihoidon asiakkaalta sillä, kun rajoitetaan lääkkeitä sillä, ettei tuoda heti tarvittaessa lääkkeitä ja sillä, kun uuden sairauden ilmaannuttua kotihoidon asiakkaalle, sairautta ei kirjata hänen sairaustietoihinsa, se kun on niin helppoa, kun sairaus ei ole merkitty tietoihin, sairautta ei tarvitse huomioida ja hoitaa. Ja kun kotihoidon lääkäri ei suostu kirjoittamaan kipua lievittävää lääkettä varten kipulääkereseptiä niin, kun se Valviran mielestä ei ole hoitovirhe, sen täytyy olla tarkoituksellinen ihmisen kiusaaminen jolla pyritään lyhentämään elinikää. Kotihoidon hoidossa olevana olen täysin lainsuojaton, minulle saa tehdä mitä vain, kukaan ei ole näkemässä, eikä kuulemassa miten minua kohdellaan ja hoidetaan. Eikä ole olemassa ketään koko maassa, kenen puoleen kääntymällä minulla olisi mahdollisuus saada hoitotapaani muutetuksi oikeudenmukaiseksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini